Palmeretes de praliné d’ametlla

Ja tornem a ser aquí, i després d’una aturada forçosa de dos mesos, poc a poc tornarem a engegar el bloc!

Si ens seguiu a les xarxes socials, on com heu vist hem continuat publicant, ja sabreu que hem estat de mudança. Hem deixat la Bordeta, a Hostafrancs, per anar ben a prop, al barri de La font de la guatlla. Però hi hagi calma!, que seguirem sent Els fogons de la Bordeta, el nom no canvia! :-)

I per tornar, res millor que fer-ho en companyia de la Bet i la Nuni amb un nou producte del Rebost Gourmet: el praliné d’ametlles.

Els pralinés tradicionals són els d’ametlles i avellanes, i són el resultat de triturar molt finament la fruita seca prèviament caramelitzada. El greix dels fruits secs fa que la barreja lligui i adquireixi l’aspecte oliós típic d’aquesta preparació.

Tot i que pot preparar-se a casa, aquí al Rebost Gourmet volíem parlar-vos del producte ja fet, que podeu trobar en botigues especialitzades. Avui en dia, que tant de moda està la rebosteria creativa, segur que podeu localitzar-lo fàcilment.

Nosaltres vam comprar-lo a la botiga Farinetes, del forn Baltà, a la plaça de Sants de Barcelona. En tenen tant d’ametlles com d’avellanes, en unes tarrines de 300 grams.

La manera més típica d’utilitzar-lo és en farciments de pastissos i bombons, i moltes vegades es fa servir barrejant-lo amb cacau o directament amb una ganache de xocolata.

Com podeu veure nosaltres hem optat per una opció ben senzilla, que és farcir unes palmeretes amb el praliné d’ametlles.

Sobretot no us descuideu de passar a descobrir quines propostes ens fan la Nuni i la Bet visitant els seus blocs!

Palmeretes de praliné d'ametlla

INGREDIENTS

– Una làmina de pasta de full

– Praliné d’ametlles (o d’un altre fruit sec)

– Xocolata fondant

Preparació

Escampem bé sobre la làmina de pasta de full una capa de praliné, i enrotllem la làmina per les dues bandes fins a la part central, donant la forma típica de les palmeres.

Deixem el rotlle a la nevera 10 minuts, perquè així s’endurirà una mica i aguantarà molt millor la forma quan el tallem. Podem anar encenent el forn a 180ºC per preescalfar-lo.

Pasada aquesta estona, tallem a rodanxes el rotlle, i les anem posant sobre una safata amb paper de forn. Les col·loquem bé perquè tinguin bona forma, i les aplanem una mica perquè no quedin massa gruixudes al coure’s, doncs s’inflaran lleugerament.

Les courem 15 min a 180ºC, o fins que estiguin daurades. Les deixem refredar sobre una reixeta.

Només faltarà desfer una mica de xocolata al bany maria o al microones (recordeu fer-ho a cops de 30 segons i remenant cada vegada per evitar que es cremi), i sucar-hi una mica les palmeres. En necessitareu poca, així que uns 50 grams seran suficients.

Bon profit i bona cuina!

Palmeretes de praliné d'ametlla

10 pensaments sobre “Palmeretes de praliné d’ametlla

  1. Cuinetes diu:

    Quin vici d’ulleres…! I banyadas amb aquesta xoco ja… d’escàndol!
    M’ha molat el praliné, bona idea que fos un ingredient (elaboració) pel rebost gourmet.
    M’he quedat amb ganes de preparar la gianduja, però… taxaaaaan com que encara em queda un altre pot de praliné (aquest d’avellana), ja no tinc excusa per preparar-ne.
    Trobo que la llum de la Font de la Guatlla li prova molt a les fotos. :P
    Petonarros!!

    M'agrada

  2. palmirapom diu:

    El praliné és tot un vici… moltes vegades el menjem a cullerades i no el cuinem!!
    M’alegro que poc a poc tornéssiu a la normalitat, no vull tornar a sentir parlar mai més de mudances!!
    Petons
    Palmira

    M'agrada

  3. Bet diu:

    M’encanten les palm-ulleretes!! De petita em compraven les galetes “Princesa” que veien a ser una imitació de les ulleretes i no sabeu com m’agradaven!
    Mira que he provat de farcir-les de diferents ingredients, però amb el praliné i la xocolata segur que es convertirien en les meves preferides!!
    Les grans receptes no han de ser complicades per força ;) ^^
    Petonets guapos!

    M'agrada

  4. castillopumuky diu:

    Quina bona pinta aquestes palmeretes nois! Han de quedar molt i molt bones amb el farcit de praliné, i amb el toc de xocolata, ja m’estic llepant els dits!

    Per cert, crec que no us ho havia dit encara, està xulo el nou disseny…

    Petons!

    M'agrada

  5. Maria José-Dit i fet diu:

    De vegades ens compliquem sense cap necessitat…tan sols hi ha que veure la vostra proposta, bona de fer i deliciosa. Em sembla ideal per al berenar dels meus fills, amb el vostre permís la penso fer. Un petonet!!

    M'agrada

  6. Olga Casanova diu:

    Una proposta genial!!! Aquestes palmeretes han de ser una exquisitesa! Com sempre tinc pasta de full a la nevera……m’has donat una gran idea! I el praliné…igual m’animo a fer-lo jo mateixa amb la Thermomix. Ja veurem……
    Petonets!
    Olga

    M'agrada

  7. Gemma diu:

    Sóc fan absoluta de qualsevol praliné.
    Molt bona idea utilitzar-lo per farcir unes palmeres, ho trobo molt original i ha de quedar boníssim!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.