Bunyols de carbassó

Ja fa temps que publiquem a un ritme més pausat, sense imposar-nos cap obligació, i per això també fa temps que no participem a reptes.

Avui 20 de juny, però, volem fer una excepció presentant aquesta recepta al “Del blog al plat” que organitza la Mercè de Destapant Cassoles, doncs aquest mes, per sorpresa, li han dedicat a ella mateixa, i no volíem deixar de participar en aquest petit homenatge ja que li tenim una estima especial.

Nosaltres hem triat una recepta senzilla però boníssima: els bunyols de carbassó, que precisament la Mercè va preparar per la nostra “Recepta del 15”.

En lloc de fregir-los els hem fet a la planxa amb poc oli, i els hem acompanyat d’una salseta de iogurt que li vam veure a la MJ, també en una recepta de tortitas de carbassó.

Sort i enhorabona amb el repte, Mercè!!

Bunyols de carbassó

Ingredients

– 2 carbassons mitjans

– 1 gra d’all

– 1 ou

– 80 g de farina

– 1 cull. de cafè de llevat químic

– Sal i pebre

Preparació

Ratllem els carbassons amb la part gruixuda del ratllador, els salem, els removem una mica i els deixem sobre un colador fi durant una mitja hora per tal que deixin anar l’aigua. Passat aquest temps els escorrem bé amb les mans.

En un bol barregem els carbassons amb l’ou batut i l’all tallat ben petit, hi anem afegint farina fins que tingui una textura adequada (nosaltres vam fer-ne servir uns 80 g), i hi afegim la culleradeta de llevat. Salpebrem.

En una paella ben calenta amb un rajolí d’oli hi anem posant porcions de la massa, formant bunyols plans en forma de tortita. Quan estiguin dauradets els donem la volta i esperem que agafin color per l’altra banda.

Els posem sobre paper absorvent, i ho servim acompanyat d’una salsa de iogurt, suc de llimona i celiandre fresc picat, i salpebrat al gust.

Bunyols de carbassó

Anuncis

12 pensaments sobre “Bunyols de carbassó

  1. MERCE CORBERA diu:

    Quin goig de bunyolets-tortitas!, sé que aneu atrafegats, per això us agraeixo sincerament que hagueu participat. Em feu molt contenta. Gracies per la participació i per les vostres paraules. Sabeu que us aprecío molt!

    M'agrada

  2. Cuinetes diu:

    Bons per força aquests bunyols/tortitas!! M’encanta el carbassó! <3 i així marquedets a la planxa han d'estar de vici! Els provaré de fer un dia amb aquesta salsa.

    Molts petons!!

    M'agrada

  3. Montse diu:

    Tinc molts cárbasons a l,hort, ara les cárbasseres están en plena producció. El canto negatiu és que estem tips de menjar-ne. No m, agrada la cuina i mes enllà de la sopa, truita o l, arrebossat ja no tenia més idees. És per això que t,agraeixo haver trobat les teves receptes de carbassó, diferents i sobre tot fàcils de executar i a la vegada sanes i delicioses.
    Gràcies

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s