Per als enamorats del foie d’ànec, heu pensat mai en comprar-lo fresc i preparar-lo a casa? Si no ho heu fet mai, avui, en aquest nou “Rebost Gourmet”, amb la Nuni de “Cuinetes” i la Bet de “Tasta Rutes” us explicarem diferents maneres de preparar-lo per gaudir-ne a casa de la millor manera!
Hem elaborat les receptes amb foie fresc de l’empresa catalana “Ànec dels Pirineus“, una empresa familiar de Bescanó, a Girona, fundada el 1989, que es dedica a la cria d’ànecs i l’elaboració de diferents productes derivats d’alta qualitat.
Nosaltres hem optat per fer foie escabetxat, una preparació diferent del típic foie micuit, i que si no l’heu provada mai, segur que us encantarà.
Vam tastar-lo al restaurant Tickets, i ens va agradar moltíssim, així que hem volgut versionar-lo, fent una adaptació de la recepta que vam trobar aquí.
Realment només vam usar una part del fetge sencer que teníem, l’altra part vam utilitzar-la per a un foie micuit que publicarem més endavant. De totes maneres, la recepta que publiquem és per a un fetge d’ànec sencer.
Recordeu-vos de passar a descobrir quines propostes ens han fet la Nuni i la Bet als seus respectius blocs!
Ingredients
– 1 fetge fresc d’ànec | – 400 ml de vinagre |
– 4 grans d’all | – 150 ml d’oli |
– 800 ml d’aigua | – Una branca de romaní |
– 400 ml de vi blanc | – Sal, i grans de pebre |
Preparació
Posem a escalfar l’aigua, el vi i el vinagre en un cassó.
En una cassola posem l’oli i hi daurem els grans d’all. Després hi afegim la branca de romaní i els grans de pebre. Hi posem el fetge i el fregim fins que agafi un color torradet.
El salem, i el cobrim amb els líquids que havíem posat a escalfar. Deixem que torni a bullir i el coem durant 5 minuts.
Apaguem el foc i esperem que refredi. Una vegada fred el deixem macerar en l’escabetx d’un dia per l’altre a la nevera.
L’endemà, retirem l’escabetx, el posem en una cassola i el deixem reduir fins que espesseixi i tingui textura de salsa. Una altra opció més ràpida és espessir-lo amb una cullerada de farina de blat de moro.
Servim el foie escabetxat tallat a trossos sobre unes torrades, i amb la salsa per sobre.
Bon profit i bona cuina.
Muy buena idea, el foie así en escabeche no lo había visto nunca.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Ostres aquesta recepta l’hem de probar a casa!! sempre el preparem mi cuit però amb variants cada cop… però escabetxat no se m’havia passat pel cap!
Petons
Palmira
M'agradaM'agrada
Brutal! En escabetx espectacular!!! Bona pensada, el Tickets és una gran font de inspiració! També ens va passar amb l’all negre!! ;)
Jo saps que sóc molt fan del foie i poder-lo provar de diferents maneres és la bomba!
Bona proposta! Molts petons!!
M'agradaM'agrada
A mi d’entrada el foie no m’agrada ( quin sacrilegi, oi?), però vista la teva recepta gairebé em vénen ganes de córrer a agafar una d’aquestes llesquetes.
Petons
M'agradaM'agrada
Quina passada aquesta recepta, molt original, i també m’agrada molt la reducció de la salseta ;) Ara tocarà fer-lo a casa!!
Recordo lo bo que estava el del Tickets, estic segura que el vostre encara és millor!
Petonets guapíssims, ens veiem dissabte!! ole ole ole!!
M'agradaM'agrada
Qui pogués aconseguir una torradeta d’aquestes amb foie escabetxat!!
Petonets,
Olga
M'agradaM'agrada