Foie escabetxat

Per als enamorats del foie d’ànec, heu pensat mai en comprar-lo fresc i preparar-lo a casa? Si no ho heu fet mai, avui, en aquest nou “Rebost Gourmet”, amb la Nuni de “Cuinetes” i la Bet de “Tasta Rutes” us explicarem diferents maneres de preparar-lo per gaudir-ne a casa de la millor manera!

Hem elaborat les receptes amb foie fresc de l’empresa catalana “Ànec dels Pirineus, una empresa familiar de Bescanó, a Girona, fundada el 1989, que es dedica a la cria d’ànecs i l’elaboració de diferents productes derivats d’alta qualitat.

Nosaltres hem optat per fer foie escabetxat, una preparació diferent del típic foie micuit, i que si no l’heu provada mai, segur que us encantarà.

Vam tastar-lo al restaurant Tickets, i ens va agradar moltíssim, així que hem volgut versionar-lo, fent una adaptació de la recepta que vam trobar aquí.

Realment només vam usar una part del fetge sencer que teníem, l’altra part vam utilitzar-la per a un foie micuit que publicarem més endavant. De totes maneres, la recepta que publiquem és per a un fetge d’ànec sencer.

Recordeu-vos de passar a descobrir quines propostes ens han fet la Nuni i la Bet als seus respectius blocs!

Foie escabetxat

Ingredients

– 1 fetge fresc d’ànec – 400 ml de vinagre
– 4 grans d’all – 150 ml d’oli
– 800 ml d’aigua – Una branca de romaní
– 400 ml de vi blanc – Sal, i grans de pebre

Preparació

Posem a escalfar l’aigua, el vi i el vinagre en un cassó.

En una cassola posem l’oli i hi daurem els grans d’all. Després hi afegim la branca de romaní i els grans de pebre. Hi posem el fetge i el fregim fins que agafi un color torradet.

El salem, i el cobrim amb els líquids que havíem posat a escalfar. Deixem que torni a bullir i el coem durant 5 minuts.

Apaguem el foc i esperem que refredi. Una vegada fred el deixem macerar en l’escabetx d’un dia per l’altre a la nevera.

L’endemà, retirem l’escabetx, el posem en una cassola i el deixem reduir fins que espesseixi i tingui textura de salsa. Una altra opció més ràpida és espessir-lo amb una cullerada de farina de blat de moro.

Servim el foie escabetxat tallat a trossos sobre unes torrades, i amb la salsa per sobre.

Bon profit i bona cuina.

Foie escabetxat

7 pensaments sobre “Foie escabetxat

  1. palmirapom diu:

    Ostres aquesta recepta l’hem de probar a casa!! sempre el preparem mi cuit però amb variants cada cop… però escabetxat no se m’havia passat pel cap!
    Petons
    Palmira

    M'agrada

  2. Cuinetes diu:

    Brutal! En escabetx espectacular!!! Bona pensada, el Tickets és una gran font de inspiració! També ens va passar amb l’all negre!! ;)
    Jo saps que sóc molt fan del foie i poder-lo provar de diferents maneres és la bomba!
    Bona proposta! Molts petons!!

    M'agrada

  3. Margarida diu:

    A mi d’entrada el foie no m’agrada ( quin sacrilegi, oi?), però vista la teva recepta gairebé em vénen ganes de córrer a agafar una d’aquestes llesquetes.
    Petons

    M'agrada

  4. Bet diu:

    Quina passada aquesta recepta, molt original, i també m’agrada molt la reducció de la salseta ;) Ara tocarà fer-lo a casa!!
    Recordo lo bo que estava el del Tickets, estic segura que el vostre encara és millor!

    Petonets guapíssims, ens veiem dissabte!! ole ole ole!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.