De pícnic amb Salgot

Encara queden dies de bon temps per aprofitar l’aire lliure, i a qui no li agrada gaudir d’un bon àpat amb família i amics a la platja, al camp o la muntanya? O fins i tot en un parc de la ciutat!

Avui us porto una proposta de pícnic amb diferents plats pensats per compartir, i fàcils de menjar. I sabeu el millor? Tots elaborats amb algun dels productes de Salgot, que segur que la majoria de vosaltres coneixeu.

Salgot és una empresa familiar, que ha passat de generació en generació des del 1928. Elaboren productes a partir del porc, des d’embotits curats (fuets, secallones, llonganissa, etc.), a frescos (botifarres i hamburgueses) i cuits (bulls, tot tipus de botifarres, llardons, etc.). També tenen una gamma de productes ecològics.

A banda compten amb una Ecogranja Ecològica al bell mig del Montseny (jo encara tinc pendent anar-hi!) on podem veure com viuen els animals i  ens ensenyen com han aconseguit fer un espai sostenible per la gestió dels residus, l’aprofitament i reciclatge de l’aigua i la generació d’energia amb biomassa i plaques solars. Sembla molt interessant, oi?

Però tornem a la teca! Des de l’empresa em van proposar unir-me al repte #SalgotandGo elaborant una recepta per anar de pícnic… però la meva ment es va posar a pensar (us he explicat mai que tinc un cap inquiet?) i de seguida se’m van ocórrer un munt de propostes! I és per això que el post d’avui no és ben bé de receptes, sinó d’idees fàcils i ideals per a compartir.

A continuació us explico el que vaig fer:

COCA DE BOTIFARRA, POMA I SCAMORZA

Per fer la massa de la coca vaig fer servir la mateixa recepta que teniu aquí i que mai falla. Simplement vaig alternar làmines de poma i formatge scamorza amb una mica de ceba en juliana, i a sobre trossos de botifarra sense pell. Al forn i a degustar!

SALMOREJO AMB TARTAR DE FUET

1 kg de tomàquets madurs
200 g de pa del dia abans
250 ml d’oli d’oliva verge extra
vinagre de Xerès
Fuet Salgot
1 all
sal

Es tracta de triturar bé tots els ingredients (excepte el fuet!), i després passar-ho per un colador de malla fina per extreure’n les pells i restes de llavors. Ho servirem amb el fuet tallat ben petit i amanit amb una mica d’oli i pebre.

BOLLOS PREÑAOS DE XORICETS

Una clàssica recepta asturiana que farà les delícies a grans i petits! La vaig treure del bloc La cucharina mágica“.


TRUITA DE PATATES XIPS I LLARDONS

Sabeu la famosa truita de patates xips del Ferran Adrià? Doncs tan sols hi vaig afegir uns llardons trossejats ben petits i li va donar un toc genial! Es tracta de batre els ous i deixar amb les patates una horeta a la nevera perquè s’estovin una mica (aquest pas és opcional, però a mi m’agrada fer-ho així), afegir els llardons i coure la truita al nostre gust. Fàcil, oi?


BIQUINI
DE BULL NEGRE I MOZZARELLA

El biquini de tota la vida, però en comptes de amb pernil dolç i formatge, amb bull negre. Queda boníssim amb la cremositat de la mozzarella, us ho asseguro!