Crema de carbassa amb ous de guatlla

Encetem el nostre bloc amb una sorpresa que la Sandra em tenia preparada per sopar fa uns quants dies, i de la qual no vaig poder-me estar de fer-hi fotos (potser va ser el punt d’origen de tot plegat). Una crema de carbassa que és molt més que una crema, doncs aprofitant el que hi havia per la nevera per a fer la guarnició, va resultar un plat boníssim, el qual només us podria descriure amb la cara que vaig posar mentre me’l menjava. La Sandra encara riu!

Recordeu que la guarnició és improvisada, i que per tant podeu fer-vos-la al vostre gust segons el que tingueu a casa o amb allò que us agradi més.

I així m’ha dit que és com ho va fer:

Ingredients

Per a fer la crema:

– Una carbassa grossa (hem fet servir la varietat butternut squash, les allargades)

– Una ceba

– La part blanca d’un porro

– Llet (també podríem fer-ho amb crema de llet)

– Aigua

– Oli, sal i pebre

– Una punteta de comí

Per a la guarnició:

– Xampinyons

– Un gra d’all

– Ous de guatlla

– Crostonets de pa fregit

– Sèsam

Preparació

La crema:

Tallem a juliana la ceba i el porro, i ho sofregim en una cassola amb una miqueta d’oli. Quan estiguin ben tovets, hi afegim la carbassa tallada a daus i li donem unes quantes voltes. Tot seguit la cobrim d’aigua, i en el nostre cas hi afegim un bon raig de llet, doncs no teníem crema de llet a la nevera (sí la tinguéssim, no l’hauríem d’afegir ara, sinó un cop triturada la carbassa, ja que podria tallar-se la crema). Aprofitem per salpebrar i posar-hi un toc de comí, que li donarà un sabor molt especial.

Ho deixem coure uns 20 minuts (o fins que vegem la carbassa ben tova), i esperem que es refredi una mica. Ara arriba el moment de triturar-la fins que quedi una crema ben fina. Si ho fem a consciència no caldrà que la passem pel xino.

La guarnició:

Per fer els crostonets, tallem el pa a dauets i el fregim amb una mica d’oli en una paella, i els reservem.

Tallem els xampinyons a làmines i els sofregim amb un gra d’all ben picadet.

Just abans de servir la crema preparem els ous de guatlla poché. Tindrem preparat un cassó d’aigua bullint amb un raig de vinagre, on hi abocarem els ous amb l’aigua en moviment després d’haver-la remenat. Els deixarem coure durant 1 minut, i els retirem sobre un paper de cuina per absorbir l’excés d’aigua.

Servim la crema en un plat fondo, posem al mig els xampinyons, uns quants crostonets, i un parell d’ous. Decorem amb una mica de sèsam i un raig d’oli d’oliva verge extra.

Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema de carxofes

Crema de gambes

···

6 pensaments sobre “Crema de carbassa amb ous de guatlla

  1. anirac diu:

    ei! quina bona pinta que fa això!! i amb carabassa i comí! que m’encanten..ho hauré de provar (la recepta dels cigrons amb buti també sembla boníssima)
    felicitats pel blog

    M'agrada

  2. Dolça diu:

    La crema de carbassa ja es una vella coneguda, però aquesta guarnició m’encanta! Gràcies per la idea… em sembla que la faré servir i no només amb la cremeta de carbassa.

    PTNTS
    Dolça

    M'agrada

  3. Asela Masià diu:

    M’encanta la guarnició que li heu posat a la crema de carabassa. Jo també faig aquesta crema, però de vegades li pose llet, i de vegades res. També queda molt bona una guarnició amb virutes de pernil, que li dóna el seu puntet salat amb el dolç de la carabassa. Una abraçada.

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.