Crema de llenties vermelles

Amb la fresqueta que està fent aquests últims dies de gener, què millor que una recepta com aquesta per entrar en calor, oi?

És una de les receptes que elaborem cada dia per al programa de BTV “Verd Primera”, i que podeu seguir de dilluns a divendres a les 13h. Si busqueu la paraula “recepta” al cercador de la web del programa us aniran sortint totes les nostres propostes. Aquesta recepta podeu veure-la aquí.

Per si no coneixeu la llentia vermella, us avisem que ara ja es troba més fàcilment a molts establiments, i a part d’estar boníssima és un llegum amb un gran avantatge, i és que es cou de pressa.

Les llenties vermelles tenen una mida petita, semblant a la de les pardines, i a part del seu color ataronjat, es distingeixen de la resta per no tenir pell, cosa que les fa ideals per a fer cremes, doncs queden molt fines de textura.

Tot plegat les converteix en un llegum de fàcil digestió per a les persones que normalment els costa païr les lleguminoses.

Ah! Aquesta crema està la mar de bona amb una cullerada de iogurt per sobre just abans de menjar-la! :-) Animeu-vos a provar-la, i ja veureu quina sorpresa!

Crema de llenties vermelles

Ingredients

  • 250 g de llenties vermelles
  • 4 pastanagues mitjanes
  • 1 ceba tendra
  • 1 culleradeta de pasta de curri vermell
  • Oli d’oliva i sal
  • Aigua
  • Iogurt (opcional)

Preparació

Tallem la ceba i la pastanaga a trossos, i les sofregim en una olla amb una mica d’oli.

Hi posem la cullerada de curri i remenem. Hi afegim les llenties, ho cobrim d’aigua, ho tapem i ho portem a ebullició durant 30 minuts.

Una vegada cuites les llenties, rectifiquem de sal, i ho triturem.

Ho servim acompanyat d’una mica de ceba tendra picada i una cullerada de iogurt.

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.