Benvinguts al “Rebost Gourmet”!

Rebost Gourmet

Al “Rebost Gourmet” us anirem descobrint, junt amb la Bet de “Tasta Rutes” i la Nuni de “Cuinetes, diversos productes que ens semblin especials i interessants per diferents motius. Us els presentarem sempre mitjançant tres receptes, una a cadascun dels tres blocs.

Veureu que no cal que siguin productes gourmet com a tal, sinó ingredients que ens cridin l’atenció i trobem prou curiosos com per parlar-vos-en i cuinar-ne receptes on poder usar-los.


1a temporada (2014):

2a temporada (2015):

3a temporada (2016):


– 2014 –

Caviaroli

Pa amb oli, sal i xocolata (Els fogons de la Bordeta)

Carxofes, camagrocs i caviaroli (Bet, de Tasta Rutes)

Pa amb tomàquet i (fals) pernil amb Caviaroli (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Speculoos

Pastís de formatge, carbassa i speculoos (Els fogons de la Bordeta)

Gelat d’speculoos amb reducció de vi especiat i crocant d’ametlla (Bet, de Tasta Rutes)

Panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


All negre

Bunyols de bacallà amb allioli negre de mel (Els fogons de la Bordeta)

Panets d’all negre, farigola i romaní (Bet, de Tasta Rutes)

Hummus d’all negre amb tallarines de calamar (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Gelea de roses

Bombons de gelea de roses (Els fogons de la Bordeta)

Petit four de Sant Jordi (Bet, de Tasta Rutes)

Mini magdalenes de Sant Jordi farcides de gelea de pètals de rosa (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Germinats

Hamburguesa de mill i remolatxa amb germinats de mostassa (Els fogons de la Bordeta)

Caneló d’arròs de verdures i bolets amb germinats (Bet, de Tasta Rutes)

Steak tàrtar amb germinats de mostassa (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Umeboshi

Mini tacos de tonyina amb umeboshi (Els fogons de la Bordeta)

Rap marinat amb verduretes al forn (Bet, de Tasta Rutes)

Pollastrons amb umeboshi i pinyons (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Vinagre

Mostassa (Els fogons de la Bordeta)

Carbassa agredolça amb iogurt i cruixent de brick (Bet, de Tasta Rutes)

Musclos en escabetx (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Nibs de cacau

Gelat de speculoos i nibs de cacau (Els fogons de la Bordeta)

Florentins de nibs de cacau i ametlla (Bet, de Tasta Rutes)

Escuma de crema catalana infusionada amb nibs de cacau (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Garrofa

Pa de soda amb garrofa (Els fogons de la Bordeta)

Nutella de garrofa (Bet, de Tasta Rutes)

Creps de garrofa amb recuit de Fonteta i mel d’acàcia amb fruits secs (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Ratafia

Rosques de ratafia (Els fogons de la Bordeta)

Escuma de iogurt amb poma caramel·litzada a la ratafia (Bet, de Tasta Rutes)

Torró de xocolata i ratafia Terrània (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


– 2015 –

Nyàmeres

Nyoquis de nyàmeres amb salsa de nous (Els fogons de la Bordeta)

Cruixent de nyàmeres, ceba i sal d’olives negres (Bet, de Tasta Rutes)

Crema de nyàmera (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Tòfona

Pizza bianca de scamorza, llimona i tòfona (Els fogons de la Bordeta)

Platillo de pèsols, porc Ral i tòfona del Collsacabra (Bet, de Tasta Rutes)

Ou ferrat amb crema de patata del Bufet amb tòfona (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Praliné

Palmeretes de praliné d’ametlla (Els fogons de la Bordeta)

París-brest de cítrics i praliné cruixent (Bet, de Tasta Rutes)

Mousse de praliné d’ametlla amb sorra de garrapinyades (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Foie

Foie escabetxat (Els fogons de la Bordeta)

Foie a la sal amb gelea de Pedro Ximénez (Bet, de Tasta Rutes)

Foie micuit al PX amb figues confitades (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Pastrami

Entrepà de pastrami (Els fogons de la Bordeta)

Entrepà de pastrami amb salsa de iogurt (Bet, de Tasta Rutes)

Bagles amb pastrami (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Pebrot de Gualda

Coca de pebrot de Gualda escalivat (Els fogons de la Bordeta)

Amanit de pebrot (Bet, de Tasta Rutes)

Musclos a la marinera (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Gianduja

Berlines de gianduja (Els fogons de la Bordeta)

Coulant de gianduja amb peres flamejades al rom (Bet, de Tasta Rutes)

Panna cotta de gianduja amb crumble de speculoos (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Arròs acquerello

Onigiri de risotto de ceps (Els fogons de la Bordeta)

Risotto de carbassa amb trompetes, romaní i parmesà (Bet, de Tasta Rutes)

Risotto amb gamba vermella (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


– 2016 –

Crestó (cabra catalana)

Panades de crestó (Els fogons de la Bordeta)

Melós de crestó amb carbassa especiada i parmentier de patata (Bet, de Tasta Rutes)

Ragú de crestó (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Safrà

Bracets de crema de safrà i mandarina (Els fogons de la Bordeta)

Bacallà confitat amb safrà colomí (Bet, de Tasta Rutes)

Nyoquis de musclos al safrà (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Pèsol negre del Berguedà

Pèsols negres amb sèpia (Els fogons de la Bordeta)

Pèsol negre del Berguedà amb sofregit de primavera (Bet, de Tasta Rutes)

Ous al plat amb pèsol negre del Berguedà i sobrassada (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Botifarra terregada

Gyōza de botifarra terregada i mongetes (Els fogons de la Bordeta)

Truita oberta de carxofes i terregada (Bet, de Tasta Rutes)

Pèsols ofegats amb botifarra Terregada (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Llamàntol

Llamàntol a la menorquina (Els fogons de la Bordeta)

Tallarines amb llamàntol (Bet, de Tasta Rutes)

Arròs caldós de llamàntol (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt


Cafè Fred

Naked cake de xocolata i cafè (Els fogons de la Bordeta)

Trufes de de xocolata i cafè (Bet, de Tasta Rutes)

Tiramisini a la Irlandesa (Nuni, de Cuinetes)

Torna a dalt