Al “Rebost Gourmet” us anirem descobrint, junt amb la Bet de “Tasta Rutes” i la Nuni de “Cuinetes”, diversos productes que ens semblin especials i interessants per diferents motius. Us els presentarem sempre mitjançant tres receptes, una a cadascun dels tres blocs.
Veureu que no cal que siguin productes gourmet com a tal, sinó ingredients que ens cridin l’atenció i trobem prou curiosos com per parlar-vos-en i cuinar-ne receptes on poder usar-los.
1a temporada (2014):
- Caviaroli
- Speculoos
- All negre
- Gelea de roses
- Germinats
- Umeboshi
- Vinagre
- Nibs de cacau
- Garrofa
- Ratafia
2a temporada (2015):
3a temporada (2016):
– 2014 –
Caviaroli
Pa amb oli, sal i xocolata (Els fogons de la Bordeta)
Carxofes, camagrocs i caviaroli (Bet, de Tasta Rutes)
Pa amb tomàquet i (fals) pernil amb Caviaroli (Nuni, de Cuinetes)
Speculoos
Pastís de formatge, carbassa i speculoos (Els fogons de la Bordeta)
Gelat d’speculoos amb reducció de vi especiat i crocant d’ametlla (Bet, de Tasta Rutes)
Panna cotta de speculoos amb salsa toffee i crumble especiat (Nuni, de Cuinetes)
All negre
Bunyols de bacallà amb allioli negre de mel (Els fogons de la Bordeta)
Panets d’all negre, farigola i romaní (Bet, de Tasta Rutes)
Hummus d’all negre amb tallarines de calamar (Nuni, de Cuinetes)
Gelea de roses
Bombons de gelea de roses (Els fogons de la Bordeta)
Petit four de Sant Jordi (Bet, de Tasta Rutes)
Mini magdalenes de Sant Jordi farcides de gelea de pètals de rosa (Nuni, de Cuinetes)
Germinats
Hamburguesa de mill i remolatxa amb germinats de mostassa (Els fogons de la Bordeta)
Caneló d’arròs de verdures i bolets amb germinats (Bet, de Tasta Rutes)
Steak tàrtar amb germinats de mostassa (Nuni, de Cuinetes)
Umeboshi
Mini tacos de tonyina amb umeboshi (Els fogons de la Bordeta)
Rap marinat amb verduretes al forn (Bet, de Tasta Rutes)
Pollastrons amb umeboshi i pinyons (Nuni, de Cuinetes)
Vinagre
Mostassa (Els fogons de la Bordeta)
Carbassa agredolça amb iogurt i cruixent de brick (Bet, de Tasta Rutes)
Musclos en escabetx (Nuni, de Cuinetes)
Nibs de cacau
Gelat de speculoos i nibs de cacau (Els fogons de la Bordeta)
Florentins de nibs de cacau i ametlla (Bet, de Tasta Rutes)
Escuma de crema catalana infusionada amb nibs de cacau (Nuni, de Cuinetes)
Garrofa
Pa de soda amb garrofa (Els fogons de la Bordeta)
Nutella de garrofa (Bet, de Tasta Rutes)
Creps de garrofa amb recuit de Fonteta i mel d’acàcia amb fruits secs (Nuni, de Cuinetes)
Ratafia
Rosques de ratafia (Els fogons de la Bordeta)
Escuma de iogurt amb poma caramel·litzada a la ratafia (Bet, de Tasta Rutes)
Torró de xocolata i ratafia Terrània (Nuni, de Cuinetes)
– 2015 –
Nyàmeres
Nyoquis de nyàmeres amb salsa de nous (Els fogons de la Bordeta)
Cruixent de nyàmeres, ceba i sal d’olives negres (Bet, de Tasta Rutes)
Crema de nyàmera (Nuni, de Cuinetes)
Tòfona
Pizza bianca de scamorza, llimona i tòfona (Els fogons de la Bordeta)
Platillo de pèsols, porc Ral i tòfona del Collsacabra (Bet, de Tasta Rutes)
Ou ferrat amb crema de patata del Bufet amb tòfona (Nuni, de Cuinetes)
Praliné
Palmeretes de praliné d’ametlla (Els fogons de la Bordeta)
París-brest de cítrics i praliné cruixent (Bet, de Tasta Rutes)
Mousse de praliné d’ametlla amb sorra de garrapinyades (Nuni, de Cuinetes)
Foie
Foie escabetxat (Els fogons de la Bordeta)
Foie a la sal amb gelea de Pedro Ximénez (Bet, de Tasta Rutes)
Foie micuit al PX amb figues confitades (Nuni, de Cuinetes)
Pastrami
Entrepà de pastrami (Els fogons de la Bordeta)
Entrepà de pastrami amb salsa de iogurt (Bet, de Tasta Rutes)
Bagles amb pastrami (Nuni, de Cuinetes)
Pebrot de Gualda
Coca de pebrot de Gualda escalivat (Els fogons de la Bordeta)
Amanit de pebrot (Bet, de Tasta Rutes)
Musclos a la marinera (Nuni, de Cuinetes)
Gianduja
Berlines de gianduja (Els fogons de la Bordeta)
Coulant de gianduja amb peres flamejades al rom (Bet, de Tasta Rutes)
Panna cotta de gianduja amb crumble de speculoos (Nuni, de Cuinetes)
Arròs acquerello
Onigiri de risotto de ceps (Els fogons de la Bordeta)
Risotto de carbassa amb trompetes, romaní i parmesà (Bet, de Tasta Rutes)
Risotto amb gamba vermella (Nuni, de Cuinetes)
– 2016 –
Crestó (cabra catalana)
Panades de crestó (Els fogons de la Bordeta)
Melós de crestó amb carbassa especiada i parmentier de patata (Bet, de Tasta Rutes)
Ragú de crestó (Nuni, de Cuinetes)
Safrà
Bracets de crema de safrà i mandarina (Els fogons de la Bordeta)
Bacallà confitat amb safrà colomí (Bet, de Tasta Rutes)
Nyoquis de musclos al safrà (Nuni, de Cuinetes)
Pèsol negre del Berguedà
Pèsols negres amb sèpia (Els fogons de la Bordeta)
Pèsol negre del Berguedà amb sofregit de primavera (Bet, de Tasta Rutes)
Ous al plat amb pèsol negre del Berguedà i sobrassada (Nuni, de Cuinetes)
Botifarra terregada
Gyōza de botifarra terregada i mongetes (Els fogons de la Bordeta)
Truita oberta de carxofes i terregada (Bet, de Tasta Rutes)
Pèsols ofegats amb botifarra Terregada (Nuni, de Cuinetes)
Llamàntol
Llamàntol a la menorquina (Els fogons de la Bordeta)
Tallarines amb llamàntol (Bet, de Tasta Rutes)
Arròs caldós de llamàntol (Nuni, de Cuinetes)
Cafè Fred
Naked cake de xocolata i cafè (Els fogons de la Bordeta)
Trufes de de xocolata i cafè (Bet, de Tasta Rutes)
Tiramisini a la Irlandesa (Nuni, de Cuinetes)