Fa més d’un any des de l’última entrada al blog. Un any de molts canvis personals, i que implica que Els Fogons ara només els porto jo, la Sandra, i encara que m’ha costat tornar arrencar… ho faig amb moltes ganes de compartir noves receptes!
Si em seguiu per instagram sabreu que per allà sóc força activa, hi publico moltes fotografies i en algunes hi adjunto la recepta. Però aquesta xarxa social, encara que m’encanta, no deixa de ser una cosa efímera on els escrits s’acaben perdent, i per això he decidit arrencar de nou per tal de no perdre receptes que quedarien en l’oblit…
Avui us porto un cake irresistible, d’aquells que es converteixen en un bàsic! Tant pot servir per esmorzar com berenar, com per picar entre hores… us asseguro que és un vici! I a banda de ser boníssim, no pot ser més fàcil, cosa que el fa ideal per a cuinar amb els més menuts de casa.
En aquesta ocasió us el presento de cacau i pera, però sinó us hi agrada, podeu prescindir de la fruita i afegir-hi fruits secs, xips de xocolata… el que us demani el cos! Al títol us poso que és vegà, perquè jo el vaig fer amb iogurt de soja i beguda vegetal, però el podeu fer amb iogurt i llet que surt igual de bo (l’únic que no porta és ou… i ni ho notareu!)
Ah! Les mesures de la recepta estan fetes a partir del pot de iogurt buit!
Si el proveu de fer, m’ho dieu! Que em farà molta il·lusió rebre el vostre feedback!
INGREDIENTS
- 1 iogurt de soja (o normal sinó el voleu vegà)
- 3 mesures i mitja de farina (barreja de blanca o integral, o tota blanca o tota integral)
- 1/2 mesura de cacau pur en pols
- 1 mesura i mitja de panela
- 1 mesura de beguda vegetal al gust (o llet sinó el voleu vegà)
- 1/2 mesura oli suau
- 1 sobre de llevat químic
- 1 polsim de sal
- 1 pera
- 1/2 mesura de xips de xocolata
PREPARACIÓ
En un bol barregem la beguda vegetal, el iogurt i l’oli amb la panela.
Hi incorporem la farina, el llevat, el cacau i el polsim de sal, hi remenem bé fins que estigui ben integrat.
Finalment hi posem la pera pelada i tallada a daus petits, així com els xips de xocolata, i remenem.
Posem la massa en un motlle de plum-cake prèviament untat en oli o forrat amb paper vegetal, i l’enfornem al forn preescalfat a 180° durant uns 45-60 minuts (fins que al punxar l’agulla seca).
Deixem refredar sobre una reixeta abans de desemmotllar.
Hola Sandra,
Quines ganes tenia de tornar-te a veure per aquí.
Aquest cake me l’apunto…per quan m’agafi per menjar sa, que ara em passa molt sovint.
Ptnts
Glòria
M'agradaLiked by 1 person
Gràcies reina!
M'agradaM'agrada
Genial aquest cake!! La combinació de pera i xocolata m’encanta, així que no la canviaria pas… Una abraçada ben gran!! :)
M'agradaLiked by 1 person
Gràcies carinyo!
M'agradaM'agrada
Quina il-lussió mha fet retrobar-te!!! Demà mateix ho provo de fer. Una afferrada pes coll!!
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies, maca! Una altra aferrada per tu!
M'agradaM'agrada
Mmmmmhhh l’ haurem de tastar! Gràcies!
…. a la recepta imagino que el cacau l’incorpores juntament amb la farina, oi? 🤔
M'agradaM'agrada
Ostres sí! Gràcies per avisar… es nota que després de tant de temps he perdut pràctica! :P
M'agradaM'agrada
Excelent, L’he fet amb Farina sense gluten i tb ha quedar bonísim!!!
M'agradaM'agrada
Oh que bé! Gràcies per compartir-ho!
M'agradaM'agrada
Sandra, que bé veure’t per aquí! Els canvis sempre són bons, ja veuràs. A una li costa acostumar-se quan se surt de la zona confort, la coneguda. Però s’obren tantes coses noves… Ideal recepta per aquells que sempre busquem el mínim d’ous possibles i combinacions amb fruita! Mil gràcies, i molts ànims per seguir, t’estàvem esperant! Petons.
M'agradaM'agrada
Ooooiiixxxx……quina il·lusió, Sandra! Ara podré tornar a gaudir de les meravelloses receptes dels Fogons de la Bordeta! Petons!
Olga
M'agradaM'agrada
Quina pintassa per favor! I ho veig ara, a mig matí, que en menjaría mig!
Genial que tornis a ser per aquí :)
M'agradaM'agrada
Hola Sandra, jo també estic encantada de tornar a gaudir de les teves receptes!
M'agradaM'agrada
Hola!
He descobert aquest blog buscant una recepta vegana per un amic, i aquesta té súperpinta! Però tinc un dubte, un sobret de llevadura química, quant és en grams? Que suposo que depèn de la marca…
Moltes gràcies!
M'agradaM'agrada
Hola Laura! Els sobres que jo utilitzo són d’uns 15g :)
Gràcies!
Sandra
M'agradaM'agrada
Responc molt tard, però moltes gràcies!
M'agradaM'agrada
Hace mucho tiempo que me interesa este tipo de post, muchas gracias me ha gustado mucho todo lo que has escrito.
M'agradaM'agrada