Guisat de carbassa

La recepta d’avui és molt i molt especial, doncs respon a la crida feta per uns quants blocaires per donar veu a una iniciativa solidària, i que ha tingut una grandíssima acollida a tota la gastrosfera.

Demà dia 25, i també durant el dissabte 26, tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments de la Fundació Banc dels Aliments, una campanya solidaria d’enorme envergadura, a nivell de tota Catalunya, per recollir aliments pels més necessitats de casa nostra.

Sembla difícil de creure, doncs les xifres són demolidores, però a Catalunya més d’un 20% de la població viu sota el llindar de la pobresa. La campanya vol conscienciar a la població sobre aquest fet, i intentar recollir el màxim nombre d’aliments per ajudar a qui més o necessita.

Els punts de recollida seran una llarga llista de mercats i supermercats de tota Catalunya, AQUÍ podeu cercar quins teniu més a prop de casa vostra.

És per això que la gastrosfera catalana ha decidit implicar-s’hi doblement, anant com tots a fer les aportacions d’aliments durant els dies de recollida, però també fent-nos ressò de la campanya durant tot el dia d’avui, per aconseguir mobilitzar el màxim de gent possible durant la jornada de demà i passat.

I ho fem presentant cadascú de nosaltres una recepta senzilla i elaborada amb algun dels ingredients que es poden dur al Gran Recapte d’Aliments, com llegums secs, pasta, oli, conserves de peix i tomàquet, etc.

Nosaltres us portem un potatge que acostumem a menjar sovint entre setmana, doncs és facilíssim de fer, molt bo, i econòmic! Les proporcions, a gust de cadascú i segons per la gent que sigui, a casa sempre ho fem a ull!!

Ingredients

– Mitja ceba

– Un tros de carbassa

– Fideus

– Arròs

– Aigua o brou de verdures

– Pebre vermell

– Oli, sal

Preparació

En una cassola amb oli fregim la ceba a foc lent, tallada ben petita.

Quan comenci a enrossir hi afegim la carbassa tallada a dauets petits i hi donem unes quantes voltes. Salpebrem al gust.

Hi posem l’arròs i un polsim de pebre vermell, ho remenem una mica i cobrim bé amb aigua o brou de verdures. Deixem fent xup-xup durant uns 10 minuts.

Afegim els fideus a la cassola i ho deixem coure uns 10 minuts més.

Bon profit, bona cuina! I a participar al Gran Recapte dels dies 25 i 26!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Sopa de pa

30 pensaments sobre “Guisat de carbassa

  1. starbase diu:

    Moltes gràcies per afegir-vos!! Si podeu pengeu el link al mur del facebook on tenim l’event i així ens queda com a llistat d’on treurem les receptes per a omplir el blog de recopil.lació :))

    Per cert, gran recepta I love la carbassa!! :)

    M'agrada

  2. el taller de cuina diu:

    No l’he tastat ami aquest potatge, però ara amb el fred ha de venir molt de gust!
    A viam si aconseguim que el Gran Recapte sigui tot un èxit!! que convé, diu en Jordi que el Banc d’Aliments Europeu ha disminuït força les donacions…
    petonets

    M'agrada

  3. Pilar19@me.com diu:

    ojala se llenen de alimentos los puntos de recogida. Se me poner la piel de gallina al leer las cifras.
    Ese guisito es una delicia, no puede ser de otra manera si lleva calabaza y lo habeis hecho vosotros
    Besps

    M'agrada

  4. lagemmotaalacuina diu:

    Que bé! Jo també hi he participat, i amb un arròs amb llet…ja ho sé! hauria d’haver-lo presentat per la recepta del 15, vaig tard a tots els esdeveniments…però aquest tenia clar que no me’l podia perdre…em perdoneu oi!?
    Petons!

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Ja ho sé, ho sé…comento amb retràs i tenc dos punts negres negatius…però la Lupita us estima, jo li parlo dels tiets…
    Bona proposta per a aquesta iniciativa. Em sembla molt original mesclar arròs, fideus i carbassa. Ho haurem de tastar. D’aquí poc el meu crític culinari serà omnívor, ja veureu!!
    Petons!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.