La recepta d’avui és molt i molt especial, doncs respon a la crida feta per uns quants blocaires per donar veu a una iniciativa solidària, i que ha tingut una grandíssima acollida a tota la gastrosfera.
Demà dia 25, i també durant el dissabte 26, tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments de la Fundació Banc dels Aliments, una campanya solidaria d’enorme envergadura, a nivell de tota Catalunya, per recollir aliments pels més necessitats de casa nostra.
Sembla difícil de creure, doncs les xifres són demolidores, però a Catalunya més d’un 20% de la població viu sota el llindar de la pobresa. La campanya vol conscienciar a la població sobre aquest fet, i intentar recollir el màxim nombre d’aliments per ajudar a qui més o necessita.
Els punts de recollida seran una llarga llista de mercats i supermercats de tota Catalunya, AQUÍ podeu cercar quins teniu més a prop de casa vostra.
És per això que la gastrosfera catalana ha decidit implicar-s’hi doblement, anant com tots a fer les aportacions d’aliments durant els dies de recollida, però també fent-nos ressò de la campanya durant tot el dia d’avui, per aconseguir mobilitzar el màxim de gent possible durant la jornada de demà i passat.
I ho fem presentant cadascú de nosaltres una recepta senzilla i elaborada amb algun dels ingredients que es poden dur al Gran Recapte d’Aliments, com llegums secs, pasta, oli, conserves de peix i tomàquet, etc.
Nosaltres us portem un potatge que acostumem a menjar sovint entre setmana, doncs és facilíssim de fer, molt bo, i econòmic! Les proporcions, a gust de cadascú i segons per la gent que sigui, a casa sempre ho fem a ull!!
Ingredients
– Mitja ceba
– Un tros de carbassa
– Fideus
– Arròs
– Aigua o brou de verdures
– Pebre vermell
– Oli, sal
Preparació
En una cassola amb oli fregim la ceba a foc lent, tallada ben petita.
Quan comenci a enrossir hi afegim la carbassa tallada a dauets petits i hi donem unes quantes voltes. Salpebrem al gust.
Hi posem l’arròs i un polsim de pebre vermell, ho remenem una mica i cobrim bé amb aigua o brou de verdures. Deixem fent xup-xup durant uns 10 minuts.
Afegim els fideus a la cassola i ho deixem coure uns 10 minuts més.
Bon profit, bona cuina! I a participar al Gran Recapte dels dies 25 i 26!

···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Que bo! Bona proposta!
Una abraaçada!
M'agradaM'agrada
Molt interessant la iniciativa!!
i aquest plat… ha de ser espectacular! jo tot el que es mengi amb cullera em torna boja!!
petonets
M'agradaM'agrada
Uauuuu!! quina recepta més bona! no l’havia vist mai però m’encanta! així que me l’enduc ara mateix!! molt bona proposta nutritiiva i senzilla! petons
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies per afegir-vos!! Si podeu pengeu el link al mur del facebook on tenim l’event i així ens queda com a llistat d’on treurem les receptes per a omplir el blog de recopil.lació :))
Per cert, gran recepta I love la carbassa!! :)
M'agradaM'agrada
Una recepta senzilla i molt bona. Gràcies pel link dels llocs on es pot portar aliments.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
No l’he tastat ami aquest potatge, però ara amb el fred ha de venir molt de gust!
A viam si aconseguim que el Gran Recapte sigui tot un èxit!! que convé, diu en Jordi que el Banc d’Aliments Europeu ha disminuït força les donacions…
petonets
M'agradaM'agrada
Em puc apartar la carbassa, una miqueta, va!
A veure si hi ha sort!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Qué fotos tan apetitosas…. yo solo uso la calabaza en dulces, nunca he probado con salados!! ;)
M'agradaM'agrada
M’encanten les receptes amb carbassa! Ha estat una iniciativa molt bonica, genial!
M'agradaM'agrada
Enhorabona per la iniciative que esteu tenint. Tant de bó molta gent s’ acosti amb una bossa plena als punts de recollida d’aliments!
M'agradaM'agrada
magnifica proposta i un guisat que jo també incorporaré a la meva cuina…
M'agradaM'agrada
m’agrada la recepta peró molt mes l’idea !!!
petonets i molta sort
M'agradaM'agrada
Quin guissadet nena!!! aix, m’estic atipant amb tants plats bons i no se si tindré gana el cap de setmana… jaajajajajajaja. Petonets carinyets
M'agradaM'agrada
Que bo!!! que bo i que bo!!! queda apuntat aquest guisat que pinta maravellosament be!!! Muaks
M'agradaM'agrada
ojala se llenen de alimentos los puntos de recogida. Se me poner la piel de gallina al leer las cifras.
Ese guisito es una delicia, no puede ser de otra manera si lleva calabaza y lo habeis hecho vosotros
Besps
M'agradaM'agrada
Un guisado delicioso, y ya lo vengo diciendo una iniciativa estupenda!!
Mil besotes :D
M'agradaM'agrada
Un plat fantàstic.
M'agradaM'agrada
Quina bona iniciativa! Un plat boníssim. La segona foto m’ha encantat!!! Petons
M'agradaM'agrada
I, jo m’apunto al teu. Els fideus i la carbassa, un 10!
M'agradaM'agrada
I més carabassa. Tan sana que és i no ens cansem.
Així, boníssima!
Nani
M'agradaM'agrada
Que bé! Jo també hi he participat, i amb un arròs amb llet…ja ho sé! hauria d’haver-lo presentat per la recepta del 15, vaig tard a tots els esdeveniments…però aquest tenia clar que no me’l podia perdre…em perdoneu oi!?
Petons!
M'agradaM'agrada
Una receta muy buena pero hoy lo mas importante es el porque se hace, una iniciativa genial.
Besos Sandra
Esther
M'agradaM'agrada
Quina iniciativa més maca! Ara li passaré la llista de llocs on deixar aliments a ma mare, a veure si ella s’hi pot passar.
Bon cap de setmana!
M'agradaM'agrada
Em faltaveu vosaltres!! una aportació econòmica, bona i de temporada!!
Quina iniciativa més bonica!
Molts petonets guapos!!
M'agradaM'agrada
Un complet guissat que a casa ens agradarà a tots!!! Una molt bona iniciativa.. endavant… Petons, i bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
M’encanta la carbassa en totes les seves formes de cuinar-la.
Boníssima.
Petons,
M'agradaM'agrada
Que guisado tan rico para entrar en calor de una manera exquisita!!!!! que tengáis un buen fin de semana, muchos besos
M'agradaM'agrada
aish, quin despiste!! ;P
M'agradaM'agrada
Un bon plat per una gran iniciativa.
Petons
M'agradaM'agrada
Ja ho sé, ho sé…comento amb retràs i tenc dos punts negres negatius…però la Lupita us estima, jo li parlo dels tiets…
Bona proposta per a aquesta iniciativa. Em sembla molt original mesclar arròs, fideus i carbassa. Ho haurem de tastar. D’aquí poc el meu crític culinari serà omnívor, ja veureu!!
Petons!
M'agradaM'agrada