Sí, avui toca carn! I us la presentem en una de les formes més típiques de la cuina d’aprofitament: les croquetes! En aquest cas s’ha utilitzat un pit de pollastre rostit, però l’interessant de la recepta és que aprofiteu el que tingueu en cada moment.
Jo no les he tastat, doncs porten carn, però la Sandra m’ha dit que queden molt suaus i cremoses, així que animeu-vos a provar de fer-les.
Ingredients
– 200 g de pollastre cuit (rostit, a l’ast, a la planxa…)
– 500 ml de llet
– 1 ceba
– 110 g de mantega
– 10 g d’oli
– 80 g de farina
– Farina, ou i pa ratllat per a l’arrebossat
Preparació
Triturem el pollastre i el reservem.
Posem a desfer la mantega en un cassó junt amb l’oli, i hi sofregim la ceba picada ben fina. Una vegada estigui cuita, hi afegim la farina, i la deixem coure’s uns minuts vigilant que no es cremi. Anirem afegint la llet calenta poc a poc sense deixar de remenar, fins que formem una beixamel espessa. Quan veiem que es desenganxa de les parets del cassó, apaguem el foc i hi posem el pollastre.
Remenem bé la barreja i posem la pasta resultant en una safata, estenent-la bé. Deixant que es refredi una mica primer, tapem la safata amb paper film, i la posem al frigorífic durant tota la nit.
L’endemà, podem fer ja les croquetes. Els donem forma amb les mans, i després les passem per farina, ou i pa ratllat. Les fregim en abundant oli calent fins que agafin color i quedin rosses.
Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
No hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes… boníssimes i una recepta d’aprofitament sensacional. Quina llàstima no haver-ne tastat ni una, segur que eren suaus i molt gustoses ;)
M'agradaM'agrada
Bon dia! les croquetes fetes a casa és frueixen moltíssim, a més, almenys nosaltres, un cop acabades de fer ens sentim molt orgullosos de la feina feta. Les vostres llueixen molt i molt gustoses.
Salut.
M'agradaM'agrada
Tenir-ne de preparades i a punt per a qualsevol imprevist, o no, va molt bé. T’han quedat fastàstiques!
Bona setmana
M'agradaM'agrada
M’encanten les croquetes, es un d’aquells plats que sempre agraden, a més que pots aprofitar el menjar que sempre fa pena llençarlo.
Per cert, com ho puc fer per que em surtin les actualitzacions que vas fent? No em vull perdre res.
Salut!
Nuria.
M'agradaM'agrada
Encara que jo al meu blog tinc les croquetes de pernil, les de pollastre tb estan boníssimes! Segur que un día les fagi i tb les penjo. Una presentació molt bonica :)
M'agradaM'agrada
Entre la pinta que tienen y lo que gustan, no dejaba una en el plato!!!!
Muy ricas y sabrosas!!!!
Un saludo!!!!!!!!!!!!!!!
M'agradaM'agrada
Aquesta setmana les faré…quina pinta!! ja t’explicaré!!! felicitats per el gran treball que esteu fent!!!
M'agradaM'agrada
Sencillas y deliciosas, tienen una pinta exquisita!!! Con tu permiso me llevo una y me quedo curioseando por tu blog un ratín!!!
Besos!
M'agradaM'agrada
Sóc del club de fans de les croquetes i a casa en fem sovint. La propera vegada provaré la teva recepta, em semblen delicioses!
M'agradaM'agrada
La darrera foto provoca directament la salivació… Jo no recordo unes croquetes més bones que les de la meva mare, fetes a casa…ummmm!.A casa meva les croquetes no entusiasmen, però clar, són comprades…Una abraçada veïns!
M'agradaM'agrada
M’encanten les croquetes i les vostres tenen una pinta deliciosa. Una llàstima no tastar-les…
Petons
M'agradaM'agrada
M’encanten les croquetes fetes a casa. Aquestes de pollastre que heu fet tenen una pinta deliciosa i les heu presentat amb molta classe, gairebé fa pena de menjar-les, no?
Molts petons!!
M'agradaM'agrada
A les croquetes , sobre tot de pollastre, la ceba els hi va molt i molt be, els hi aporta amorositat tant al sabor com a la textura .
Perfectes t’han quedat
Petons
M'agradaM'agrada
sóc una negada per les croquetes, no em surten mai.
quina enveja quan les veig als blocs… les teves es veuen tan bones…
pt!
M'agradaM'agrada
A casa aquestes croquetes no duren ni 2 minuts. a meva parella les devora literalmente!! és una cosa! Una recepta perfecte y deliciosa!! molts petonets
M'agradaM'agrada
Que bones!, I aquestes fetes amb les sobres del pollastre rostit són les millors.
M'agradaM'agrada
Tengo muchas ganas de preparar croquetas, las veo siempre y me parece que es una especialdad de España. En casa nunca se han hecho y sólo he probado unas que hizo mi suegra, deliciosas como las tuyas.
Un beso y gracias por la visita.
M'agradaM'agrada
quin blog tan bonic! moltes felicitats!
M'agradaM'agrada
Las croquetas de pollo son delicosas, me encantan y a tí te han quedado estupendas.
BEsotes
M'agradaM'agrada
Madre mia que pinta tienen estas croquetas, la textura es perfecta! tomo nota de tu receta para hacerlas! buen fin de semana guapa
M'agradaM'agrada
Doncs ahir per sopar en varem fer, i sempre fetes a casa. No en compro mai. Un cop les proves casolanes llavors ja no canvies. Us han quedat perfectes!
Salutacions!
M'agradaM'agrada
“Se’ns esmolen les dentetes
quan la mare fa croquetes.
Ben rosses i cruixidores,
no te’n menges, en devores.
En qualsevol ocasió,
si hi ha croquetes, millor”.
Miquel Martí i Pol
Un poema…..deliciós!!!
M'agradaM'agrada
Que bones mmmm
Petonets
M'agradaM'agrada
Fan molt bona pinta! I jo he tastat amb pollastre a l’ast i vamos, sense paraules!
M'agradaM'agrada