Croquetes de pollastre

Sí, avui toca carn! I us la presentem en una de les formes més típiques de la cuina d’aprofitament: les croquetes! En aquest cas s’ha utilitzat un pit de pollastre rostit, però l’interessant de la recepta és que aprofiteu el que tingueu en cada moment.

Jo no les he tastat, doncs porten carn, però la Sandra m’ha dit que queden molt suaus i cremoses, així que animeu-vos a provar de fer-les.

Ingredients

– 200 g de pollastre cuit (rostit, a l’ast, a la planxa…)

– 500 ml de llet

– 1 ceba

– 110 g de mantega

– 10 g d’oli

– 80 g de farina

– Farina, ou i pa ratllat per a l’arrebossat

Preparació

Triturem el pollastre i el reservem.

Posem a desfer la mantega en un cassó junt amb l’oli, i hi sofregim la ceba picada ben fina. Una vegada estigui cuita, hi afegim la farina, i la deixem coure’s uns minuts vigilant que no es cremi. Anirem afegint la llet calenta poc a poc sense deixar de remenar, fins que formem una beixamel espessa. Quan veiem que es desenganxa de les parets del cassó, apaguem el foc i hi posem el pollastre.

Remenem bé la barreja i posem la pasta resultant en una safata, estenent-la bé. Deixant que es refredi una mica primer, tapem la safata amb paper film, i la posem al frigorífic durant tota la nit.

L’endemà, podem fer ja les croquetes. Els donem forma amb les mans, i després les passem per farina, ou i pa ratllat. Les fregim en abundant oli calent fins que agafin color i quedin rosses.

Bon profit!

I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

···

Croquetes de txangurro

Croquetes negres de sèpia

24 pensaments sobre “Croquetes de pollastre

  1. gemma diu:

    No hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes… boníssimes i una recepta d’aprofitament sensacional. Quina llàstima no haver-ne tastat ni una, segur que eren suaus i molt gustoses ;)

    M'agrada

  2. Petitacuina diu:

    M’encanten les croquetes, es un d’aquells plats que sempre agraden, a més que pots aprofitar el menjar que sempre fa pena llençarlo.

    Per cert, com ho puc fer per que em surtin les actualitzacions que vas fent? No em vull perdre res.

    Salut!
    Nuria.

    M'agrada

  3. Anniki diu:

    Encara que jo al meu blog tinc les croquetes de pernil, les de pollastre tb estan boníssimes! Segur que un día les fagi i tb les penjo. Una presentació molt bonica :)

    M'agrada

  4. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    La darrera foto provoca directament la salivació… Jo no recordo unes croquetes més bones que les de la meva mare, fetes a casa…ummmm!.A casa meva les croquetes no entusiasmen, però clar, són comprades…Una abraçada veïns!

    M'agrada

  5. Alba diu:

    M’encanten les croquetes fetes a casa. Aquestes de pollastre que heu fet tenen una pinta deliciosa i les heu presentat amb molta classe, gairebé fa pena de menjar-les, no?
    Molts petons!!

    M'agrada

  6. kako diu:

    Tengo muchas ganas de preparar croquetas, las veo siempre y me parece que es una especialdad de España. En casa nunca se han hecho y sólo he probado unas que hizo mi suegra, deliciosas como las tuyas.
    Un beso y gracias por la visita.

    M'agrada

  7. Gemma diu:

    Doncs ahir per sopar en varem fer, i sempre fetes a casa. No en compro mai. Un cop les proves casolanes llavors ja no canvies. Us han quedat perfectes!
    Salutacions!

    M'agrada

  8. Olga Casanova diu:

    “Se’ns esmolen les dentetes
    quan la mare fa croquetes.
    Ben rosses i cruixidores,
    no te’n menges, en devores.
    En qualsevol ocasió,
    si hi ha croquetes, millor”.

    Miquel Martí i Pol

    Un poema…..deliciós!!!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.