Boles de paper de seda

A l’última entrada vam tancar el sopar de castanyada amb l’última recepta que quedava per explicar. Però teníem encara un detallet pendent de posar al bloc.

Les boles que podeu veure era la primera vegada que les fèiem, no ho havíem provat mai. Volíem fer algun tipus d’esfera de paper per muntar un centre de taula, encara que tampoc teníem clar com fer-ho sense ocupar gaire espai a la taula, doncs era per a un sopar de pica-pica que ja omplia totes les estovalles!

La idea va sorgir pensant en els materials que podíem fer servir. Va ser el paper de seda que va recordar-nos uns treballs que fèiem de petits a l’escola, on embolicàvem l’extrem sense punta del llapis amb un tros de paper de seda, l’encolàvem, i l’enganxàvem sobre un paper per fer catifes de colors. Doncs bé, vam pensar en provar la mateixa tècnica sobre una esfera de poliestirè expandit (suro blanc), i fent-ho amb papers no gaire petits, de manera que la bola resultés bastant gran.

A la foto d’aquí sota podeu veure una mica quin era el procés de construcció de les boles.

Tallem el paper de seda en trossos de la mida desitjada (això dependrà de les dimensions que vulguem per la bola), nosaltres els fèiem d’uns 15 centímetres de costat aproximadament, sense caldre que siguin quadrats, poden quedar rectangulars. Cadascun dels trossos els emboliquem al voltant d’un llapis, de manera que l’extrem d’aquest quedi al centre del paper. En aquest punt encolem i enganxem sobre l’esfera de suro blanc, ajudant-nos del llapis per fer una mica de pressió. Com veieu a la imatge, la bola de paper anirà creixent al voltant del nucli que ens fa de suport.

Per enganxar els papers, primer vam intentar fer servir barra adhesiva i cola, però no resulta pràctic per l’estona que requereix per assecar-se. Finalment vam veure que la millor opció era la cinta adhesiva de doble cara: vas tallant-ne petits quadradets, els poses en el paper on farà contacte amb l’esfera, i queda perfectament enganxat sobre el suro sense moure’s.

Com us dèiem, la intenció era fer un centre de taula amb les boles, però finalment ens va agradar més la idea de penjar-les del sostre. Les vam posar en fila sobre la taula, com si fossin llums baixos. Estant drets quedaven a l’alçada dels ulls, i al asseure’s a taula, quedaven per sobre del cap i no molestaven.

Si decidiu fer-les grans per penjar-les, com vam fer nosaltres, abans de començar a encolar els paperets hauríeu de clavar un clauet al suro i lligar-hi el fil amb que la penjareu, sinó una vegada estigui feta la bola serà molt complicat.

Proveu diferents mides de boles de suro, papers de diverses mesures, i materials varis. El millor és anar experimentant!

Segurament enguany provarem de fer nosaltres mateixos les boles de l’arbre de Nadal, fent servir aquesta tècnica i utilitzant papers pinotxo metal·litzats. De fet tenim pendent una visita a la papereria per remenar materials i inspirar-nos, és una cosa que ens encanta!

Esperem que us hagi agradat la idea i us desperti noves idees per guarnir les vostres taules!

···

18 pensaments sobre “Boles de paper de seda

  1. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    A mi que m’agraden molt les manualitats ja em vaig fixar en aquestes boles… són precioses i crec que amb paper lluent seria una opció per al Nadal, no?.Una feinada considerable però un resultat espectacular!, teniu molta traça!gracies per la idea!una abraçada.

    M'agrada

  2. mesilda diu:

    Las bolas estan chulisimas!!Aunque es un trabajo entretenido,el resultado vale la pena,para los adornos de navidad quedarian muy bien.
    En cuanto a los moldes de sobaos,los puedes hacer con papel vegetal doble (para que no se abran)O comprar de la papeleria un papel que sea fuerte,yo los hice de las dos formas y quedaron bastante bien….las medidas por si te sirven son,9 de ancho por 12 de largo dejando un borde de dos centimeros y medio…por lo que el interior queda de 7 de largo por 4 de ancho,son de un tamaño mediano,mas o menos como una magdalena…no se si me explico bien,si tienes alguna duda y puedo ayudarte ya sabes donde estoy.
    Besets.

    M'agrada

  3. margot diu:

    Cuando era pequeña,bueno, tenía 11 años,decoraba la casa de mis padres, y lo hacia haciendo pompones así idénticos como los tuyos,pero con papel de celofán.
    Ohhhhhhhhhhh!!! me has transportado a mi niñez.
    Besos

    M'agrada

  4. Alba diu:

    Nois què originals sou! :)
    M’han encantat la idea i ara que bé Nadal si es canvien els colors per uns de més nadalencs i en tamany una mica més petit, es poden fer boletes per penjar a l’arbre, no? Moltes gràcies per la idea!!

    Molts petons!

    M'agrada

  5. Glo diu:

    Me encanta la idea! Es genial y además quedan preciosos!!! Pero claro, estamos tratando con una profesional…a mi me quedaría un churrete… ;)

    Un besito guapa!

    M'agrada

  6. Betty diu:

    Hola, hola, aquesta és la primera vegada que visito el vostre bloc i em pregunto com és que no l’he trobat abans! M’agrada moltíssim tot el que veig, tant les receptes com les presentacions dels plats, i també el fet que treballeu en equip (nosaltres a casa també tenim quatre mans). Us felicito per tot plegat!

    A partir d’ara passaré molt per aquí ; )

    PS: Per cert, he llegit als comentaris que buscàveu uns motlles per fer sobaos i jo en tinc uns de publicats al meu bloc, us deixo l’enllaç per si encara teniu dubtes http://berlinkitchen.blogspot.com/2011/05/sobaos-y-sus-moldes.html

    PS2: Ja he començat a pensar què faré amb els préssecs (que a la meva terra es diuen “mullareros”)!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.