Tot i que a aquestes alçades d’any ja hem viscut unes quantes jornades de força fred, no és fins avui, dia del solstici d’hivern, que canviem oficialment d’estació. Es preveuen pluges i temperatures baixes, i com tots sabeu, un dels millors remeis per aquests casos és una bona sopa o crema que ens esclafi els ossos a l’hora d’entaular-nos.
Així que aneu preparant la cullera, doncs avui us portem una crema de verdures boníssima, amb la que segur quedareu amb la panxa força tipa i el cos ben calentó!
Ingredients (2 pers.)
– 4 carxofes grosses
– 1/2 ceba
– 1/2 porro
– Aigua
– Crema de llet
– Oli, sal i pebre
Preparació
En una paella sofregim la ceba i el porro fins que estiguin cuits. Mentrestant podem anar pelant i tallant les carxofes.
Les afegirem al sofregit, donant-li unes voltes, i salpebrem. Afegirem aigua com per cobrir les carxofes, i deixarem coure fins que estiguin ben toves.
Triturem i passem la crema pel colador xinès per aconseguir que quedi el més fina possible, doncs sinó resultaria molt fibrosa al tacte quan la mengéssim.
Finalment, en el cassó on l’haguem colat, l’escalfarem amb un rajolí de crema de llet.
Servim al gust, per exemple, amb uns crostons de pa.
Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
mmmmmmm, que ricaaaaa!!!! de alcachofas y puerro, me encanta!!!!!!! Me la llevo, la receta y la cremita, que hace un frio!!!!
Un besete cielo!
M'agradaM'agrada
A mi m’encanten les cremes de verdures, llàstima que el meu xicot sigui el pol oposat! ahahahhaha
Aquesta crema ha d’anar de conya per escalfar-nos del fred polar de fóra el carrer, i sobretot és una recepta saníssima. Amb lo bones quesón les carxofes….
Molt bon Nadal guapos! i que passeu unes festes esbojarrades i amb bona cuina! ;)
M'agradaM'agrada
M’encanten les cremes de verdures i les carxofes!
Una boníssima recepta per guardar per després de festes, diuen que van tan bé les carxofes per perdre quilets, no?
Petonets i molt bones festes!
M'agradaM'agrada
Ha de ser boníssima, m’encanten les carxofes i les cremes!
M'agradaM'agrada
avui hem coincidit amb les carxofes! que bones que son! i aquesta crema ha d’estar boníssima!!!! ummmmmmmmmmmmmm petonets
M'agradaM'agrada
Amb la pluja que cau avui, aquesta crema de carxofa calentona es posaria divinament… m’encanta la crema de carxofa, és de les meves preferides. I amb la decoració de la nata queda plat de diumnege ;)
M'agradaM'agrada
Que bona que ha de ser amb lo que m’agrada la carxofa, i qualsevol li diu que no amb les bones propietats que ens aporta :)
M'agradaM'agrada
On es posi una bona crema calentona ara… i més si és de carxofa i amb el rajolí de crema de llet! Bordat!
M'agradaM'agrada
¡Uuuufff!, Que crema tan rica. M’agraden les carxofes de totes maneres: bullides, fregides, rostides …, em falta provar-les en crema
M'agradaM'agrada
Quina bona manera d’encetar l’hivern. A casa la carxofa sempre triomfa, però si et dic la veritat amb crema no l’hem tastada mai! gràcies per la recepta. Un petó.
M'agradaM'agrada
Jo m’apunto ràpidament a una crema de verdures i de carxofes, perfecta, diferent, saborosa i elegant!. Bones Festes!
M'agradaM'agrada
A mi no m’agraden gaire les cremes però aquesta de carxofa no se què té diferent que m’encanta! L’he menjat amb xips de carxofa i amb cloïses, en tots dos casos, em va semblar deliciosa. M’ha agradat molt el decorat de la nata líquida i els trossets de pa!!
Ktxins ara me’n menjaria un platet, jiji!!
Molts petonets!!! :)
M'agradaM'agrada
Quina textura té aquesta crema, me l’apunto per fer a casa: les carxofes ens tornen bojos!
M'agradaM'agrada
Que crema mas maravillosa… Tiene una pinta fantástica, y además, esa presentación es muy pero que muy acertada. Me gusta dodo menos al alcachofas… ;)
M'agradaM'agrada
Les cremes van bé tot l’any, fredes a l’estiu i calentes a l’hivern…. i amb carxofes, ummmmmm, tot un plaer pels sentits.
Una abraçada.
M'agradaM'agrada
Tot i no ser molt de carxofes, reconec que la crema és d’allò més bo…vaig fer la de la Mireia Carbó i era ben bona. A jutjar per les fotografíes la teva és ESPECTACULAR!…uNA ABRAÇADA I MOLT BONES FESTES!!! (després de festes hem de trobar-nos amb el cafè de nit, que sóm veïns home!…ja ho sé sóc una mica insistent…)
M'agradaM'agrada
Mmm… Quina pinta més bona té aquesta crema. M’encanten les carxofes, però mai he provat fer-les així.
M'agradaM'agrada
Ya tengo la Thermomix preparada par probar esta crema,me encantan los platos de cuchara
Bon Nadal
Miquel
M'agradaM'agrada
La crema de carxofes m’encanta i amb el toc final que li has posat, deliciosa
Molt Bones Festes
Petons
M'agradaM'agrada
Amb lo que m’agraden a mi les carxofes i encara no m’he decidit a fer-les en crema… Ho hauré de provar!
Estic desitjant veure el teu torró de Bailey’s… el nom ja ho diu tot, una idea boníssima!
Bones Festes!
M'agradaM'agrada
Quina crema més suau, de color exquisit! i amb una posada en escena espectacular!!!! m’encanten les cremes!
Desitjo que pasis un Bon Nadal i unes bones festes!
Un petó enorme Sandra!!!
M'agradaM'agrada
Quina delicia de crema, ummmmm m´encanta la carxofa , us ha quedat genial amb aquests crostons de pà i la crema de llet! aprofito per desitjar-vos un bon nadal!!! un petó
M'agradaM'agrada
Ve molt de gust aquesta cremeta de carxofes, amb el fred que està fent!!!
Bones festes
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
boníssima i amb un aspecte immillorable ….
Bones festes
M'agradaM'agrada
Sandra! Moltes gràcies per passar pel meu bloc. El teu és fantàstic, m’encanta!
Docns sí, estudio Educació Infantil a la Universitat de les Illes Balears, a Eivissa. Vaig començar l’any passat i estic encantada. També vaig estar a la UB, però fent Filologia Catalana.
T’afegeixo a la meva llista de blocs i aniré passant per aquí segur.
Una forta abraçada!!
M'agradaM'agrada
Muchas gracias por tus palabras, me han dado la oportunidad de conocer tu blog y conocer tus deliciosas recetas.
M'agradaM'agrada
La faré per Reis, serem 15!!!
Ho faré amb carxofes congelades, per no pelar tantes carxofes.
Hi afegiré tòfona que hi queda bé i també trossets d’ibèric.
Dodo
M'agradaM'agrada
Que bona aquesta crema, fa molt bona fila!
Salut,
M'agradaM'agrada
Estic flipant, vaig fer aquesta mateixa recepta al curs de cuina de Nadal… sense haver-la vist abans! Vaig variar els crostonets de pa per cansalada, pernil i carxofa fregits cruixents i hi vaig posar un raig de vi blanc a l’ebullició.
M'agradaM'agrada
Avui hem fet la crema aquesta i ens ha agradat molt, així q la incorporem a la nostra menja, i això q no m’agrada pelar les carxofes pq mai els hi trovo el punt on haig d treure fulles.
M'agradaM'agrada