Demanem disculpes pel col·loquialisme que ens hem pres la llibertat d’encabir al títol, doncs no ens acabava de convèncer anomenar-los “fideus d’arròs fregits amb verduretes”. De tota la vida n’hem dit fideus “xinos” (que no xinesos), així que ens ha semblat un llicència poètica prou justa.
El que més ens agrada d’aquests fideus, pel que fa sobretot a una qüestió pràctica, és que essent tant fins, es fan molt de pressa. Els remulles en aigua calenta uns pocs minuts i ja pots saltejar-los amb allò que et vingui de gust. Aquesta vegada els hem fet amb verdures, però me’ls imagino fets amb bolets variats, marisc… mmm… se’m fa la boca aigua només de pensar-ho!
Per cert, sou dels que us mengeu els fideus amb els bastonets, o feu trampa amb la forquilla? La curiositat d’avui va sobre bastonets: tot i que tradicionalment sempre s’havien fet, principalment, de bambú, i des de ja fa anys també de plàstic per poder-los reutilitzar, es diu que al Palau Imperial Xinès s’usaven ja en temps immemorials bastonets de plata, i no només per una qüestió de luxe, sinó per detectar verí en els menjar reals.
Ah! Avui no posem quantitats a la recepta; la vam fer a ull, i és molt fàcil d’adaptar a les necessitats de cadascú i al nombre de gent que siguem a taula.
Ingredients
– Fideus d’arròs
– Carbassó
– Pastanaga
– Porro
– Xampinyons
– Tomàquets cherry
– Salsa de soja
– Farina de moresc (Maizena)
– Sèsam
Preparació
Tallem les verdures a tires ben primetes i les sofregim al wok o la paella; hi afegim la salsa de soja i una mica d’aigua on hi haurem dissolt una culleradeta de farina de blat de moro per espessir la salsa. Reservem.
A banda, en un recipient amb aigua calenta, posem a remullar els fideus d’arròs durant 4 minuts (cadascú ho farà segons les instruccions del seu paquet), i els escorrem.
Ja podem afegir-los a les verdures i sofregir-los de tal manera que s’incorporin bé a la salsa i es fregeixin una mica. Els servim amb sèsam torrat per sobre.
Bon profit i bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Como me gustan los fideos chinos con gambas, delicia pura!
M'agradaM'agrada
Hola, bon dia!
A la pregunta: Amb bastonets de plata, per suposat!!!
M’encanten amb verduretes, i amb gambes i bolets també queden d’escàndol! Petonets
M'agradaM'agrada
Que bons aquests fideuets!!! A la Índia en menjàvem a vegades per esmorzar pq era l’únic que no picava ;) Avui amb la gana que m’he llevat no em faria res tenir-ne un bol aquí davant.
M'agradaM'agrada
Doncs no patiu que li diré a l’Yves que avui no miri el bloc i així no us dirà res! jijijiji. Quina recepte més bona! ara fa dies que no fem fideus “xinos”! Nosaltres som dels que no fem trampes!!!! ;) petonets guapos i bon cap de setmanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (a veure si la meva nena fa treura fum dels fogons de la Bordeta aquest cap de setmana!!!!!).
M'agradaM'agrada
Hola!!!m´encanten ls fideus xinos amb verdures, els faig moltes vegades i pots variar moltes verdures i jugues amb els colors!!!
M'agradaM'agrada
Pues yo hago trampa descaradamente, los como con tenedor :)
Me chiflan los fideos chinos con verduras y en la foto con los cuencos tan propios se ven impresionantes.
Besos
M'agradaM'agrada
Doncs.. jo faig tramnpa!!!… amb forquilla!!! jejejeje…. amb bastonets no en pesco ni un!!! ;)
M’encanten els fideus.. i aquests especialment tenen una pinta espectacular…
Petonets
M'agradaM'agrada
els fideus “xinos” siguin com siguin, son la meva perdició. Els menjaria cada dia, i jo amb bastonets, uns que em varen portar de vietnam, els fa (als fideus) mes autentics
Bon cap de setmana parella
M'agradaM'agrada
los fideos chinos con verduras me gustan mucho y los tuyos se ven fantasticos
bon cap de setmana parella
miquel
M'agradaM'agrada
Mmmm…com m’agraden…no patiu, jo faig trampa i també dic “xinos”!!
Ja veig que tens un cap de setmana ben ocupat gastronòmicament. Nosaltres l’aniversari del meu pare, dinar familiar de Sant Josep el diumenge i un sopar. O sigui que em toca fer tres pastissos!! Avui a menjar verduretes!!
Bon cap de setmana i enhorabona per l’èxit de les cremes catalanes, impressionant, oi??
;))
M'agradaM'agrada
Un dels meus plats favorits, això si, amb forquilla que jo soc molt occidental, he, he.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Un plat genial, m´agrada molt aquest tipus de fideus, i com dius, es molt versàtil! Els bastonets noels acabo de ominar, però sempre insisteixo!!! petons
M'agradaM'agrada
Nosaltres som fans dels fideus “xinos”, però a casa no n’he fet mai, així que aquesta va directe a “pendents”!
Ténen molt bona pinta!!
Bon cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Aii!! m’encanta el menjar xino!!! als meus viatjes per HK he tingut el plaer de descobrir el menjar xines de veritat i es una meravella!
M'agradaM'agrada
teniu tota la raó, aquests fideus ‘xinos’ són molt pràctics i donen bon resultat, sempre amb una base de verdures saltades, afegint-hi qualsevol cosa: pollastre, gambes, bolets, salmó… i, evidentment, s’us perdona la llicència perquè tots diem xinos :-))
M'agradaM'agrada
Sou els reis de les verdures! De fideus “xinos” no n’he menjat mai. No puc opinar però de segur que com els heu fet estan boníssims.
M'agradaM'agrada
A casa també en diem fideus xinos, je jeje …
I som dels que fem trampa, amb forquilla de tota la vida! ;)
M'agradaM'agrada
En casa los hago mucho porque es una forma de que mi niño coma verdura con el cuento de los fideos chinos.
Os han quedado buenisimos.Besos Esther
M'agradaM'agrada
Col.loquialisme perdonat!Quin plateeet! Aquesta combinació és perfecte per a mi…aquesta recepta està apuntada.
M'agradaM'agrada
Et segueixo des del bloc de la mami. M’encanten els fideus xinos, jo també hi tinc una recepta. Anirem seguint…
M'agradaM'agrada
M’encanten els fideus xinos amb verduretes, cada vegada em fa més nosa la carn, fins i tot el pollastre.
Ah, i els menjo amb pals!
Petonets.
M'agradaM'agrada
uy, uy, uy! que rico! este plato me encanta, y siempre lo culmino igual que vos, con las semilllitas de sésamo que le dan una textura crocante muy interesante. :o)
¡buena semana!
M'agradaM'agrada
A mi també m’agraden aquests fideus, amb verdures, xiitake i gambes. Estan molt bons. Jo me’ls menge amb bastonets, és com més m’agraden, no sé perquè, em sent més implicada amb el plat. El que passa és que m’agraden els bastonets que trauen als restaurants, més quadradets, perquè els que són més rodons i pintats o de plàstic se m’esvara el menjar i no puc amb ells, no sé si només em passa a mi. També m’agrada menjar-me la tempura i el sushi amb bastonets, pense que és la millor manera de fer-ho, ells ho fan així, per alguna cosa serà.
M'agradaM'agrada
Impresionant! Buscant la recepta que vaig penjar ahir a platsipostres, he trobat aquesta amb un títol quasi bé igual a la que acabo de penjar! Segur que també és boníssima!
M'agradaM'agrada