Risotto de tòfona amb escuma de “manchego”

Estem contentíssims de que per fi hagi arribat aquest 15! Ens moríem de ganes de fer arròs a la Recepta del 15, i sembla que vosaltres també, doncs ja hem rebut moltíssimes receptes durant aquests últims dies!

Nosaltres us presentem l’arròs en forma de risotto, però és difícil dir si és com més ens agrada preparar-lo, doncs ens fascina de totes les maneres possibles!

Com que teníem ganes de provar l’arròs venere, vam comprar-ne aprofitant l’ocasió, però la Sandra va pensar en presentar dos tipus d’arròs combinats en el mateix plat, així que, com veieu, vam servir-lo junt amb un risotto.

El sabor tant profund que li dona la tòfona a tot plegat és impressionant, però el punt de l’escuma de manchego no té paraules! Nosaltres a més vam fer-ne servir un amb oli i bastant sec, així que el sabor encara era més intens.

Si heu cuinat arròs per a la Recepta del 15 d’aquest mes d’abril, recordeu-vos de deixar aquí un enllaç del vostre bloc per facilitar-nos el recull de receptes, us ho agrairem molt!

Ah! I ja sabeu que si no teniu bloc també podeu participar, enviant-nos la recepta amb una foto al correu electrònic elsfogonsdelabordeta@gmail.com i nosaltres us la penjarem.

Moltes gràcies a tots per participar cada mes!

.

Per a l’escuma de manchego:

Ingredients

– Un bon tall de formatge manchego

– Un raig de llet

– 100 ml de nata líquida per muntar

– Sal

– Pimentó de la Vera (per servir)

Preparació

Tallem el formatge en trossets petits i el posem en un cassó amb un raig de llet i un polsim de sal. Ho coem a foc suau fins que estigui ben desfet.

Colem dins del sifó, hi afegim la nata líquida, tanquem i hi posem la càrrega de nitrogen.

Sacsegem bé i reservem a la nevera.

.

Per a l’arròs venere:

Ingredients (per 2 pers.)

– 50 g d’arròs venere

– Oli de tòfona

Preparació

Bullim l’arròs venere en abundant aigua salada segons les indicacions del paquet.

El colem, i al moment de servir el saltegem en una paella amb unes gotes d’oli l’amanim amb l’oli de tòfona i reservem.

.

Per al risotto de tòfona:

Ingredients (per 2 pers.)

– 150 g d’arròs Arborio

– Un porro

– Una cullerada de postre de pasta de tòfona

– Brou de verdures

– 20 g de mantega

– Parmesà ratllat

– Un raig de vi blanc

– Oli, sal i pebre

Preparació

Tallem el porro molt petit i el sofregim amb un raig d’oli en una cassola de fang (o alguna altra cassola baixa).

Quan estigui cuit hi posem l’arròs i hi donem unes voltes fins que estigui una mica transparent. Ara hi posem un raig de vi i deixem evaporar.

Hi comencem a afegir el brou en petites quantitats. Com sempre, per fer el risotto hi posarem el líquid a poques quantitats sense deixar de remenar, i afegint-ne de nou a mesura que l’arròs se’l vagi bevent. Resulta pràctic tenir el brou en un cassó al fogó del costat, així es manté calent mentre l’anem afegint durant el procés de cocció de l’arròs.

Ho courem uns 17 minuts, i cap al final de la cocció hi posarem la mantega, parmesà ratllat al gust i la pasta de tòfona, remenant-ho bé.

.

Muntatge del plat:

Posem a sota de la copa el risotto, a sobre una capa d’arròs venere i acabem amb l’escuma de manchego i un polsim de pimentó de la Vera.

.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Risotto de faves tendres

Risotto de trompetes de la mort

Risotto d'espinacs

70 pensaments sobre “Risotto de tòfona amb escuma de “manchego”

  1. Mònica - Coses de Llàbiro diu:

    Ai, si es que m’encanta! Ja us ho he dit moltes vegades: “Arrosseria La Bordeta”, genial, genial, genial!
    Molts petonets.

    M'agrada

  2. massitet diu:

    Hòstia, nens!
    Quanta feina i quanta originalitat! Felicitats per la recepta! Quan dieu que quedem, per menjar-la??? jajajajajaja

    I moltes gràcies per mantenir el nivell i el ritme amb la Recepta del 15! Ole!

    :-)

    M'agrada

  3. Helena / Rico sin Azúcar diu:

    Això és alta cuina!!!!! deixeu la meva recepta a l’altura de la sabata…. X-P Sempre sorpreneu amb les presentacions, esteu fets uns artistes!!
    Enhorabona per la recepta (això de l’escuma de manchego ha de tenir un gust boníssim)

    + Petonets i bon diumenge!

    M'agrada

  4. nee* diu:

    Ohh el risotto de tòfona és tota una delícia, m’encanta!!! Us ha quedat genial amb l’espuma, jo l’he fet algún cop però més tradicional i queda boníssim, res que m’han vingut ganes de tornar-ne a fer, jeje.

    Petonets!!!

    M'agrada

  5. Margarida Vilaró diu:

    Quina elegància!!!!! Això és sublim!!!! No crec que ningú pugui superar una recepta tan maca!!!!

    Una, que és més humil, us porta un plat d’ arròs….

    Com no sé com fer-ho amb Las recetas de ella y el abanico, ho faig des del meu perfil d’Elmondelacuina.

    Vosaltres . a l’hora de fer la llista, ja posareu que és de Las recetas de ella y el abanico:

    Arroz biryani

    Espero que us agradi!
    Petons

    M'agrada

  6. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Ostres, el nivell aquí cada cop és més alt! quina professionalitat, com m’agrada! Vaig corrents a publicar la meva, que ja s’acaba el dia i m’he ven entretingut amb les vostres propostes.
    Petons, guapus!

    M'agrada

  7. CRISTINAT diu:

    És que no se que dir….no sé que dir-vos, no sé….Només sé que ho he de provar com sigui…M´ha robat el cor, el manxego… vull dir el formatge amb aquesta super recepta espectacular.

    M'agrada

  8. Anònim diu:

    Quina preciositat!!! :) I el sabor… deu ser boníssim, ja tinc ganes de provar-ho. Us agafo la idea per quan tingui convidats! :P ( o potser demà mateix m’hi poso… !)

    M'agrada

  9. withtaste diu:

    Increïble, i visualment impecable!

    Ara bé, un trosset de res de manchego, al Regne Unit, te’l fan pagar a preu d’or! O sigui que aquesta me l’apunto per quan torni cap a casa.
    Felicitats pel blog, és un plaer poder-vos seguir!

    M'agrada

  10. Cósima diu:

    Genial. No sé si me dará tiempo a publicar la receta del arroz porque he estado de viaje, pero me está alucinando lo que estoy viendo. Me encanta vuestra propuesta. Esta si que la tengo que hacer. Enhorabuena.

    M'agrada

  11. Anònim diu:

    Menudo platazo hicieron los anfitriones, de lujo asiático :)
    Siento no haber participado éste mes, llegué de viaje el mismo día 15 y ni mi cuerpo ni mi nevera estaban para alardes culinarios.
    Besos familia

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.