Estem contentíssims de que per fi hagi arribat aquest 15! Ens moríem de ganes de fer arròs a la Recepta del 15, i sembla que vosaltres també, doncs ja hem rebut moltíssimes receptes durant aquests últims dies!
Nosaltres us presentem l’arròs en forma de risotto, però és difícil dir si és com més ens agrada preparar-lo, doncs ens fascina de totes les maneres possibles!
Com que teníem ganes de provar l’arròs venere, vam comprar-ne aprofitant l’ocasió, però la Sandra va pensar en presentar dos tipus d’arròs combinats en el mateix plat, així que, com veieu, vam servir-lo junt amb un risotto.
El sabor tant profund que li dona la tòfona a tot plegat és impressionant, però el punt de l’escuma de manchego no té paraules! Nosaltres a més vam fer-ne servir un amb oli i bastant sec, així que el sabor encara era més intens.
Si heu cuinat arròs per a la Recepta del 15 d’aquest mes d’abril, recordeu-vos de deixar aquí un enllaç del vostre bloc per facilitar-nos el recull de receptes, us ho agrairem molt!
Ah! I ja sabeu que si no teniu bloc també podeu participar, enviant-nos la recepta amb una foto al correu electrònic elsfogonsdelabordeta@gmail.com i nosaltres us la penjarem.
Moltes gràcies a tots per participar cada mes!
.
Per a l’escuma de manchego:
Ingredients
– Un bon tall de formatge manchego
– Un raig de llet
– 100 ml de nata líquida per muntar
– Sal
– Pimentó de la Vera (per servir)
Preparació
Tallem el formatge en trossets petits i el posem en un cassó amb un raig de llet i un polsim de sal. Ho coem a foc suau fins que estigui ben desfet.
Colem dins del sifó, hi afegim la nata líquida, tanquem i hi posem la càrrega de nitrogen.
Sacsegem bé i reservem a la nevera.
.
Per a l’arròs venere:
Ingredients (per 2 pers.)
– 50 g d’arròs venere
– Oli de tòfona
Preparació
Bullim l’arròs venere en abundant aigua salada segons les indicacions del paquet.
El colem, i al moment de servir el saltegem en una paella amb unes gotes d’oli l’amanim amb l’oli de tòfona i reservem.
.
Per al risotto de tòfona:
Ingredients (per 2 pers.)
– 150 g d’arròs Arborio
– Un porro
– Una cullerada de postre de pasta de tòfona
– Brou de verdures
– 20 g de mantega
– Parmesà ratllat
– Un raig de vi blanc
– Oli, sal i pebre
Preparació
Tallem el porro molt petit i el sofregim amb un raig d’oli en una cassola de fang (o alguna altra cassola baixa).
Quan estigui cuit hi posem l’arròs i hi donem unes voltes fins que estigui una mica transparent. Ara hi posem un raig de vi i deixem evaporar.
Hi comencem a afegir el brou en petites quantitats. Com sempre, per fer el risotto hi posarem el líquid a poques quantitats sense deixar de remenar, i afegint-ne de nou a mesura que l’arròs se’l vagi bevent. Resulta pràctic tenir el brou en un cassó al fogó del costat, així es manté calent mentre l’anem afegint durant el procés de cocció de l’arròs.
Ho courem uns 17 minuts, i cap al final de la cocció hi posarem la mantega, parmesà ratllat al gust i la pasta de tòfona, remenant-ho bé.
.
Muntatge del plat:
Posem a sota de la copa el risotto, a sobre una capa d’arròs venere i acabem amb l’escuma de manchego i un polsim de pimentó de la Vera.
.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Quina recepta mes imaginativa! m’encanta com ha quedat i i m’agradaria provar-la. I les imatges de 10, fantàstiques.
Un superpetó :)
M'agradaM'agrada
M’heu deixat amb la boca oberta i sense paraules!! mare meva, quin plat d’arròs!! és impresionant!! petonets i aquí us deixo la meva proposta: http://tastarutes.wordpress.com/2012/04/15/larros-dels-meus-veins/
M'agradaM'agrada
Ole ole!! visca el 15!! quin risotto més bo nois! la meva s’hi assembla una miqueta…. ja veureu! Ptonetssssss!!!!
M'agradaM'agrada
plas plas plas!!! nens sou els millors del món mundial! quina copa més bona! creieu que demà puc fer un foradet i venir a tastar-ho??? jjajajajaja. molts petonets i bona nitttttttttttttt
M'agradaM'agrada
Ai, si es que m’encanta! Ja us ho he dit moltes vegades: “Arrosseria La Bordeta”, genial, genial, genial!
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Aquesta recepta és impressionant, mai m’hages pogut passar pel cap un muntatge com aquest, desde Mallorca us faig un aplaudiment, o unes bambelletes que deim aquí. Aquí teniu la meva recepta, m’ha anat molt justet, però feia mesos que no podia participar i ja en tenia moltes ganes.
Petonets per tots!!
http://sacuinadesalluna.blogspot.com.es/2012/04/risotto-amb-herbes-aromatiques.html
M'agradaM'agrada
Espectacular. És que no tinc paraules. Us supereu mes rere mes, eh? Artistes, que sou uns artistes!!
Molts petonarros!
M'agradaM'agrada
Una proposta espectacular, elegant, original, vistosa i boníssima! M’encanta la combinació d’arrossos i l’escuma de sobre ha de quedar molt bé.
Aquí us deixo la meva, com no podia ser d’altra manera, són unes postres ;)
http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/04/15/bombons-blancs-d%E2%80%99arros-inflat/
M'agradaM'agrada
Aquest és un arros de luxe!! espectacular!!! petons
M'agradaM'agrada
Guau! M’heu deixat impressionada! Quina meravella que heu preparat!!! Si ho té tot!!!! Us deixo l’enllaç de la meva aportació i avui dia d’arròs per tota la xarxa
http://lacuinadeleri.blogspot.com.es/2012/04/pastis-darros-integral-formatge-i.html
M'agradaM'agrada
Madre mía, eso es una copa de lujo y lo demás, tonterías!
Tremendo sabor tiene que tener ese arroz. Me ha encantado.
Os dejo mi arroz, por supuesto, ni de lejos tan elaborado como el vuestro.
http://entucocinayenlamia.blogspot.com.es/2012/04/arroz-feira.html
Besos
M'agradaM'agrada
El dia que el torneu a fer vindré!
Nani
M'agradaM'agrada
Uf!!! Quina presencia!!! I quina delicia!!! Digna del Bulli!!!
M’encanta el toc de manxego…. mmmmm
Crec que us he deixat la proposta… pero per si de cas ;-)
Un petonas i visca el 15!!!
Sònia
http://encontrarlafelicidadenlosdetalles.blogspot.com.es/2012/04/arroz-de-montana-con-verduras-costilla.html
M'agradaM'agrada
mare meva jo que no sóc d’arrossos aquesta copa la catava sense problemes! l’escuma de manchego m’ha robat el cor, que bo….
Us deixo el link del meu risotto xispejant ;) jeje
http://acabatdefer.blogspot.com.es/2012/04/risotto-al-cava.html
M'agradaM'agrada
mare meva aquesta recepta es digna de un 3 estrelles michelin !!!! Una presentació excel.lent i a més ha de estar bonissim!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Vosaltres em voleu matar, no?? Amb el que m’agrada la tòfona i em poseu això….. jo en vull!!!!! :-(
M'agradaM'agrada
Uix! us he enviat un missatge perquè no podia deixar el comentari.. però ara ja veig que sí!! aquí us deixo la meva proposta!!
http://www.iavuiquecuino.com/2012/04/risotto-de-camagrocs.html
M'agradaM'agrada
Quin arròs tan modern!! Sempre esteu al nivell més alt! Seguiu així que m’encanta!!! Petons
M'agradaM'agrada
Bon dia! Quina recepta més original! I amb aquesta presentació…Mmm! Sou unc cracks! Aquí us deixo el meu humil risotto 😜!
M'agradaM'agrada
El vostre arròs ben original i boníssim!!!!! aquí us deixo el meu:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2012/04/puchero-de-arroz-la-recepta-del-15.html.
Petonets
M'agradaM'agrada
Quina originalitat i quina exquisitez!!!!!!
M'agradaM'agrada
Bon dia!
No sabia que els arrossos us agradassin tant!!! ;PPP Quan tengueu l’arrosseria suposo que tendré un tractament vip, no??
Vaja quina recepta més original que heu preparat!! Quin joc que us dóna aquest sifó o quin nivell que tenen els amfitrions!! De 10!!!!
Us deixo el meu enllaç unes “magdalenes sanes (crec) de farina d’arròs” http://www.bontiberi.com/2012/04/magdalenes-de-farina-darros.html
M'agradaM'agrada
mmmm quina pinta mare meva!
La meva és més senzilleta, us la deixo aquí.
http://gesmack.blogspot.com.es/2012/04/pizza-darros.html
M'agradaM'agrada
Hòstia, nens!
Quanta feina i quanta originalitat! Felicitats per la recepta! Quan dieu que quedem, per menjar-la??? jajajajajaja
I moltes gràcies per mantenir el nivell i el ritme amb la Recepta del 15! Ole!
:-)
M'agradaM'agrada
Madre mía, pero si vuestro plato es de restaurante de alto standing… casí que me dá verguenza dejaros mi aportación. Bueno, os la dejo, pero prometerme que no os reiréis demasiado, jejeje.
http://hoycocinavivi.blogspot.com.es/2012/04/arroz-con-salmon-al-aroma-de-eneldo_15.html
Petonets
M'agradaM'agrada
Carai una recepta de luxe, t’ha quedat genial, i el gust ha de ser molt sorprenent.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Això és alta cuina!!!!! deixeu la meva recepta a l’altura de la sabata…. X-P Sempre sorpreneu amb les presentacions, esteu fets uns artistes!!
Enhorabona per la recepta (això de l’escuma de manchego ha de tenir un gust boníssim)
+ Petonets i bon diumenge!
M'agradaM'agrada
Necessito un sifó però ja!!! Quina pena que el preu sigui tan altet… Us ha quedat perfecte, aquest risotto, i l’escuma… sense comentaris! :p
M'agradaM'agrada
Els vostres risottos em tenen fascinada. M’encanta la vostra proposta, con sempre tan creativa i deliciosa. Com us acudeixen aquestes idees?
Aquí la meva aportació:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2012/04/arros-negre.html
Espero que us agradi.
Petons
M'agradaM'agrada
pero que propuestas tan estupendas habéis publicado, como el caldosito también lo he hecho, esta me la lleva a pendientes ya.
De que buena gana me comía ahora mismo las dos copas, ains que glotona de arroz estoy hecha.
Mi enlace
http://cogollosdeagua.blogspot.com.es/2012/04/arroz-con-pollo-caldoso-y-picante.html
M'agradaM'agrada
Ohh el risotto de tòfona és tota una delícia, m’encanta!!! Us ha quedat genial amb l’espuma, jo l’he fet algún cop però més tradicional i queda boníssim, res que m’han vingut ganes de tornar-ne a fer, jeje.
Petonets!!!
M'agradaM'agrada
Quina proposta més elegant i sabrosa…quin plaer aquests ingredients tant selectes… m´agrada molt!!! petons i bon diumenge.
M'agradaM'agrada
Em deixava l’enllaç de la recepta!
Aquí el teniu, visca el curry! :-D
http://ricosinazucar.com/2012/04/15/arroz-al-curry-con-gambas/
M'agradaM'agrada
GUAUUU, m’encanta la tòfona!!!!
Deliciós!!
Aquí us deixo la meva proposta:
http://lescireresdelamery.blogspot.com.es/2012/04/bolitas-de-arroz-al-pesto.html
Espero que us agradi!!!
M'agradaM'agrada
Quina elegància!!!!! Això és sublim!!!! No crec que ningú pugui superar una recepta tan maca!!!!
Una, que és més humil, us porta un plat d’ arròs….
Com no sé com fer-ho amb Las recetas de ella y el abanico, ho faig des del meu perfil d’Elmondelacuina.
Vosaltres . a l’hora de fer la llista, ja posareu que és de Las recetas de ella y el abanico:
Arroz biryani
Espero que us agradi!
Petons
M'agradaM'agrada
Hola! quina bona pinta el vostre arrós! tot una delicatessen!
Aquí teniu la meva proposta dolça que no podia faltar :-). Fins aviat!
http://mireinoporunamagdalena.blogspot.com.es/2012/04/arroz-con-leche.html
M'agradaM'agrada
Ostres, el nivell aquí cada cop és més alt! quina professionalitat, com m’agrada! Vaig corrents a publicar la meva, que ja s’acaba el dia i m’he ven entretingut amb les vostres propostes.
Petons, guapus!
M'agradaM'agrada
Hola! Ja havia deixat l’enllaç a la Marina però ara també us el deixo a vosaltres. Visca els arrossos!
http://elplatdeldia.blogspot.com.es/2012/04/arros-del-troc-arros-de-pages-amb.html
M'agradaM'agrada
Hola, nois!
Torno a ser jo, però aquesta vegada sóc la Margarida d’El món de la cuina. Ui, no sé com no tinc problemes de personalitat, jo, …je,je…
Us porto una altra recepta d’arròs:
Arròs amb salsa de gambes
Veig que hi ha molta participació!!!! Com es nota que l’arròs agrada a tothom!!!
Petonets
Margarida
M'agradaM'agrada
Creo que me he quedad sin palabras… ese risotto con el aroma y sabor de la trufa, tiene que quedar genial.
Besos
M'agradaM'agrada
Carai! Aquest arròs és d’Estrella Michelin! Innovadors com sempre.
Petonets
M'agradaM'agrada
És que no se que dir….no sé que dir-vos, no sé….Només sé que ho he de provar com sigui…M´ha robat el cor, el manxego… vull dir el formatge amb aquesta super recepta espectacular.
M'agradaM'agrada
Aixxxx que no havia vingut a deixar l’enllàç! http://mylovelyfood.blogspot.com.es/2012/04/risotto-de-chocolate.html
muaaaaaaaaaaaaa
M'agradaM'agrada
Uf!! faig una mica tard aquest mes… es que això de ser diumenge… però bé, respte superat!!! us deixo la meva aprotació, gràcies un mes més!!
http://comacasa-res.blogspot.com.es/2012/04/gelat-darros-amb-llet.html
Petons!
M'agradaM'agrada
m’he quedat amb la boca oberta. apuntat per fer una dia de gran festa , amb convidats i quedar bé….el faré¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
M'agradaM'agrada
unes copes impressionants, i bones bones, amb ingredients tan potents com la tòfona i el manxec, felicitats.
M'agradaM'agrada
Hola nois, com hem quedat us deixo l’enllaç amb l’arròs que vaig publicar dies enrrere…
La vostra recepta E-S-P-E-C-T-A-C-U-L-A-R-!!!!!!!
http://caprofiti.blogspot.com.es/2012/04/arros-amb-carabineros.html
Petonets
M'agradaM'agrada
Quina preciositat!!! :) I el sabor… deu ser boníssim, ja tinc ganes de provar-ho. Us agafo la idea per quan tingui convidats! :P ( o potser demà mateix m’hi poso… !)
M'agradaM'agrada
Uff! Quines hores! Pensava que no arribava a temps de penjar la recepta del 15 el dia 15. Ara miraré totes les altres receptes que no he pogut encara fer-ho i aquí us deixo la meva que espero que us agradi
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/2012/04/amanida-darros-amb-pinya-i-gambes_15.html
Conxita
M'agradaM'agrada
Quina pasada de plat!! Ha d’estar delicios i la presentació es de 10. Petons
M'agradaM'agrada
Ostres, quina pinta!!
M’encantaria poder-la fer, però sense sifó…
L’haurem d’afegir a la llista de nous gadgets per la cuina!!
Petons!!
M'agradaM'agrada
Increïble, i visualment impecable!
Ara bé, un trosset de res de manchego, al Regne Unit, te’l fan pagar a preu d’or! O sigui que aquesta me l’apunto per quan torni cap a casa.
Felicitats pel blog, és un plaer poder-vos seguir!
M'agradaM'agrada
la meva aportació!!!!!!!! que no he pogut penjar la foto fins que he arribat al despatx,a casa l’ordinador no em va bé!!
http://cuinautil.blogspot.com.es/2012/04/rissotto-de-ceps.html
muasmuas
M'agradaM'agrada
Impressionant!! ha de quedar un plat de gustos intensos molt interessant!! Me l’apunto per estrenar el sifó que em van portar els reis!!!
Us deixo l’enllaç de la nostra recepta el 15:
http://eltallerdecuina.blogspot.com.es/2012/04/nigri-sushi.html
Felicitats per l’èxit, guapos!!!!
petonets
M'agradaM'agrada
Genial. No sé si me dará tiempo a publicar la receta del arroz porque he estado de viaje, pero me está alucinando lo que estoy viendo. Me encanta vuestra propuesta. Esta si que la tengo que hacer. Enhorabuena.
M'agradaM'agrada
Cada vegada us supereu més nois. Aixo ha de ser terrofícament exquisit. Ummmm, i jo que encara no he estrenat el sifó que em van portar els Reis. Je,je però que per un mes que vaig al dia amb el repte i m’oblido de passar-vos l’enllaç. http://courecoulants.blogspot.com.es/2012/04/risotto-de-remolatxa.html
Petonets!!!
M'agradaM'agrada
Una recepta espectacular! Em trec el barret. És clar que tenieu tantes ganes de fer arròs amb aquesta recepta tan impressionant. Felicitats! Moltes gràcies per compartir-ho.
Aquí us deixo la meva proposta:
http://www.alacuinaambunparelldous.blogspot.com.es/2012/04/arros-melos-de-llagostins.html
Petons.
Belén
M'agradaM'agrada
Una recepta espectacular. Em trec el barret! És clar que tenieu ganes de fer arròs. Moltes gràcies per compartir-ho.
Aquí us deixo la meva aportació.
http://www.alacuinaambunparelldous.blogspot.com.es/2012/04/arros-melos-de-llagostins.html
Petons.
Belén
M'agradaM'agrada
Aquesta escuma te q ser tota una delicia.
Un petonet
M'agradaM'agrada
Si ha funcionat… bueno la proxima poso més atenció
M'agradaM'agrada
Molt original la convinació, i la presentació com sempre inmillorable.
M'agradaM'agrada
Nens expectacular esta copa de rissoto,arroz venere y espuma de manchego,un trio fantastico.Me saco el sombrero parella¡¡
M'agradaM'agrada
Quina presentació més i més maca! Heu tingut molt bona idea amb aquesta combinació!
Et torno a deixar l’enllaç del nostre risotto aquí, que us l’havia deixat dos posts anteriors!
http://cuinetes.bloks.cat/2012/04/16/risotto-amb-ceps/
Petons! :)
M'agradaM'agrada
Hola Sandra, quina presentació més original. I la recepta de luxe total.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Impresionante esta opa coctel de risotto, exquisita. Me ha gustado muchísimo participar, a ver si aprendo de estas maravillas que hacéis. S dejo mi recetita, muchas gracias. http://panconque.blogspot.com
M'agradaM'agrada
Ondia que bo!!!! la presentació es genial,….com vosaltres!!!! Muaks
M'agradaM'agrada
Madre mia qué derroche de creatividad!!!!! me habéis dejado alucinada con esta copa martini de rissoto , y además es de trufa!!!!Que tengáis un buen fin de semana!
M'agradaM'agrada
Menudo platazo hicieron los anfitriones, de lujo asiático :)
Siento no haber participado éste mes, llegué de viaje el mismo día 15 y ni mi cuerpo ni mi nevera estaban para alardes culinarios.
Besos familia
M'agradaM'agrada
La anónima del comentario anterior era yo :D
M'agradaM'agrada