Arròs de gambes

Abans que res, bon any a tothom! Esperem que l’hagueu començat cuinant o menjant allò que més us agrada!

Nosaltres així ho hem fet, i com que a casa, faci fred o calor, si d’alguna cosa som fans és de l’arròs, vam decantar-nos per fer-ne un a la cassola amb unes quantes gambes.

Important: han de ser gambes senceres, així podem utilitzar-ne les pròpies carcasses per fer el brou amb el que després courem l’arròs.

No és un plat gaire complicat de fer, però molt efectiu i molt gustós. A més a més la recepta admet variacions fàcils d’introduir, tant simples com preparar el fumet amb el peix o el marisc que tinguem en aquells moments a la nevera o el congelador. Recordeu que improvisant amb el que tenim a casa, és com acostumen a sortir els millor plats!!

Ingredients (2 pers.)

Pel brou de gambes:

– Les carcasses i els caps de 6 gambes grosses

– Mitja ceba

– 1 tomàquet

– 1 pastanaga

– 1 all

– Mig litre d’aigua

– Sal

Per l’arròs:

– 200 g d’arròs bomba

– Mitja ceba

– 1 cullerada de carn de nyora

– Les cues de les 6 gambes

– Un grapat d’avellanes i ametlles torrades

– Julivert

– Oli, sal i pebre

Preparació

El primer pas serà preparar el brou amb els caps i les pells de les gambes. En una cassola sofregirem la mitja ceba amb la pastanaga, i un all sense pelar. Quan comenci a daurar-se hi afegim el tomàquet tallat a daus i ho deixem uns minuts. Hi posem ara les carcasses de les gambes i ho enrossim una mica. Ho cobrim amb aigua i deixem que bulli durant 20 minuts. Colem i reservem.

En una cassola de fang sofregim l’altra mitja ceba, i quan ja tingui un color ben ros hi afegim la carn de nyora. Donem unes voltes a la ceba i cobrim amb el brou que tindrem preparat d’abans. Posem l’arròs i una picada d’ametlles i avellanes torrades. Deixem coure durant 20 minuts sense remenar-ho (és important no moure l’arròs).

A banda fregirem les gambes, volta i volta, amb unes gotes d’oli. Les posarem a la cassola sobre l’arròs durant els últims minuts de cocció, on s’acabaran de fer.

Quan l’arròs estigui llest, el deixem reposar uns moments abans de servir-lo.

Bon profit!

I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Arròs caldós de safrà

Risotto de carbassa

Risotto de trompetes de la mort

···

22 pensaments sobre “Arròs de gambes

  1. Mònica diu:

    Ja us ho he dit alguna altra vegada, m’encanta que feu receptes amb el que “trobeu per casa”, realment el resultat és fantàstic.
    No hi he posat mai carn de nyora ni fruits secs a l’arròs, ho hauré de fer!
    Petonets i que els Reis siguin bons amb vosaltres!;)

    M'agrada

  2. Marina diu:

    Però quina bona pinta que té aquest arròs! A mi m’agrada menjar-ne quan fa molt de fred… Un platet ben calentó em fa tornar a viure de nou!
    Un petonàs enorme des d’Eivissa!!

    M'agrada

  3. Pilar diu:

    Yo me muero de risa con el traductor.En los ingredientes para el caldo dice: Las carcasas y los jefes de 6 gambas grandes. Me encanta!
    Tu arroz tiene una presencia buenísima. Y con picada tiene que estar buenísimo.
    Besos

    M'agrada

  4. miquel diu:

    Un arroz explendido y con esta incorporacion de los frutos secos y la carne de la nyora lo tendre que probar ya que nunca se me habia ocurrido de añadir al arroz
    Bons reis
    un peto
    miquel

    M'agrada

  5. ingrid diu:

    Molt bon any!!! segur que està fantàstic, té un aspecte molt saborós, m’encanta!!
    Que passeu una molt bona nit de Reis i disfruteu demà del dia!! Petonets

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.