Abans que res, bon any a tothom! Esperem que l’hagueu començat cuinant o menjant allò que més us agrada!
Nosaltres així ho hem fet, i com que a casa, faci fred o calor, si d’alguna cosa som fans és de l’arròs, vam decantar-nos per fer-ne un a la cassola amb unes quantes gambes.
Important: han de ser gambes senceres, així podem utilitzar-ne les pròpies carcasses per fer el brou amb el que després courem l’arròs.
No és un plat gaire complicat de fer, però molt efectiu i molt gustós. A més a més la recepta admet variacions fàcils d’introduir, tant simples com preparar el fumet amb el peix o el marisc que tinguem en aquells moments a la nevera o el congelador. Recordeu que improvisant amb el que tenim a casa, és com acostumen a sortir els millor plats!!
Ingredients (2 pers.)
Pel brou de gambes:
– Les carcasses i els caps de 6 gambes grosses
– Mitja ceba
– 1 tomàquet
– 1 pastanaga
– 1 all
– Mig litre d’aigua
– Sal
Per l’arròs:
– 200 g d’arròs bomba
– Mitja ceba
– 1 cullerada de carn de nyora
– Les cues de les 6 gambes
– Un grapat d’avellanes i ametlles torrades
– Julivert
– Oli, sal i pebre
Preparació
El primer pas serà preparar el brou amb els caps i les pells de les gambes. En una cassola sofregirem la mitja ceba amb la pastanaga, i un all sense pelar. Quan comenci a daurar-se hi afegim el tomàquet tallat a daus i ho deixem uns minuts. Hi posem ara les carcasses de les gambes i ho enrossim una mica. Ho cobrim amb aigua i deixem que bulli durant 20 minuts. Colem i reservem.
En una cassola de fang sofregim l’altra mitja ceba, i quan ja tingui un color ben ros hi afegim la carn de nyora. Donem unes voltes a la ceba i cobrim amb el brou que tindrem preparat d’abans. Posem l’arròs i una picada d’ametlles i avellanes torrades. Deixem coure durant 20 minuts sense remenar-ho (és important no moure l’arròs).
A banda fregirem les gambes, volta i volta, amb unes gotes d’oli. Les posarem a la cassola sobre l’arròs durant els últims minuts de cocció, on s’acabaran de fer.
Quan l’arròs estigui llest, el deixem reposar uns moments abans de servir-lo.
Bon profit!
I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
– Risotto de trompetes de la mort
Senzill i bo!!!! m’encanta! per cert que vaig a fer una ullada a altres arrossos que he vist que teniu per aquí.
M'agradaM'agrada
Un dels meus arrossos favorits, ràpid i gustòs. Un 10 :)
M'agradaM'agrada
Ja us ho he dit alguna altra vegada, m’encanta que feu receptes amb el que “trobeu per casa”, realment el resultat és fantàstic.
No hi he posat mai carn de nyora ni fruits secs a l’arròs, ho hauré de fer!
Petonets i que els Reis siguin bons amb vosaltres!;)
M'agradaM'agrada
Molt bon any!!! doncs si que vàreui començar bé l’any, sí! segur que algun dia faig la recepta! m’encanta! petonets
M'agradaM'agrada
Però quina bona pinta que té aquest arròs! A mi m’agrada menjar-ne quan fa molt de fred… Un platet ben calentó em fa tornar a viure de nou!
Un petonàs enorme des d’Eivissa!!
M'agradaM'agrada
m’encanta l’arròs de gambes, amb el gust potent del crustaci dominant-ho tot.
m’encanta compartir amb vosaltres la passió pels arrossos.
M'agradaM'agrada
Un plat amb l’èxit assegurat.
Bon any nou!
M'agradaM'agrada
Yo me muero de risa con el traductor.En los ingredientes para el caldo dice: Las carcasas y los jefes de 6 gambas grandes. Me encanta!
Tu arroz tiene una presencia buenísima. Y con picada tiene que estar buenísimo.
Besos
M'agradaM'agrada
bon any!
un plat deliciós, el fumet de gambes li dóna un gust boníssim a l’arròs.
pt!
M'agradaM'agrada
És molt paregut al que faig jo, però no li pose fruits secs. També faig fideuà de vegades amb els mateixos ingredients. Està boníssim. Feliç any!
M'agradaM'agrada
Com molt be dius, un plat efectiu i gustós i presentat de la manera que ho has fet = èxit segur!.
M'agradaM'agrada
Se ve delicioso. Me encanta el arroz con los mariscos en general.
Un beso
M'agradaM'agrada
Un arroz explendido y con esta incorporacion de los frutos secos y la carne de la nyora lo tendre que probar ya que nunca se me habia ocurrido de añadir al arroz
Bons reis
un peto
miquel
M'agradaM'agrada
Per a mi també és un bon plat per començar l’any! Per cert, no aconsegueixo posar l’enllaç al vostre blog en el meu, us ho ha comentat algú més?
M'agradaM'agrada
Hola Cristina! Ningú ens ha comentat mai q tingués problemes per afegir-nos al seu bloc! Si et segueix sense funcionar, intenta afegir la nova adreça que tenim ara, doncs hem activat el domini http://www.elsfogonsdelabordeta.com
Ja ens diràs què! MERCI!
M'agradaM'agrada
Molt bon any!!! segur que està fantàstic, té un aspecte molt saborós, m’encanta!!
Que passeu una molt bona nit de Reis i disfruteu demà del dia!! Petonets
M'agradaM'agrada
Començo a tenir gana…
Oriol López
M'agradaM'agrada
Aquesta cassoleta d’arròs està per menjar-se-la immediatament, sense més preàmbuls. Fantàstica.
Aquesta nit a dormir d’hora, d’acord?
M'agradaM'agrada
Aquests plats no fallen mai! m’encnta l’arròs sigui com sigui!
Bon dia de Reis!!!
M'agradaM'agrada
Nois quina meravella d’arròs, llueix molt melós a la foto, i té una pinta immillorable, de tot cor, enhorabona!
M'agradaM'agrada
Immillorable aquest arròs!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Muchísimas gracias por pasarte por mi blog!…Tú ya me has conkistado con esta deliciosa receta…Me kedo por akí un rato!
Besossssss
M'agradaM'agrada