Torró de gema cremada

És 29 de desembre, està a punt d’acabar l’any, i tot just hem deixat enrere aquella fantàstica tríada de dies (24-25-26) que ens omplen d’alegria però també ens deixen la panxa ben tipa! Tenim ara uns dies per fer bondat i comportar-nos abans de que arribi el sopar de Cap d’any. Potser podríem haver posat una recepta lleugereta per pair bé, però aquest any ens hem decidit a provar de fer torrons, i tenim ganes de compartir-ho amb vosaltres!

De fet ja fa uns dies que els vam fer, però no podíem penjar-los perquè vam fer-los per regalar a la família, i clar, havíem de mantenir la incògnita fins després de Nadal!

Avui us presentem el torró de gema cremada, realment una recepta senzilla de fer i a l’abast de tots. Demà penjarem la recepta de l’altre torró que vam provar, el de trufa al Baileys!

El torró de gema heu de comptar de fer-lo uns quants dies abans de menjar-lo, dos o tres com a mínim, doncs tot i que es pot menjar igualment, la pasta queda molt més bona havent reposat. També notareu com la part de fora es resseca lleugerament, però estigueu tranquils, de dins es mantindrà tendre molts dies si el guardeu en un tupper o una llauna.

Com a motlle hem fet servir el truc del brick: a partir d’un embàs de llet, obrint-lo per la part lateral estreta, obtenim dues superfícies, una tindrà el forat del brick i no ens servirà, l’altra és la que podrem fer servir com a motlle. Obtindrem una peça que es desemmotllarà molt fàcilment i sense que s’enganxi a la pasta.

Per últim, una anotació sobre gustos personals: la textura final del torró dependrà en part de l’ametlla. Si la poseu directament tal com acostuma a venir molta, quedarà el torró una mica tosc, més proper a la textura del massapà. Si passeu l’ametlla una mica més pel robot, per fer-la més fina, la textura del torró serà més suau i es fondran molt més tots els ingredients entre si. Però com dèiem, això ja és més una qüestió de com ho prefereixi cadascú.

Ingredients

per a 1 barra

– 200 g d’ametlla mòlta

– 250 g de sucre

– 3 rovells d’ou

– 80 g d’aigua

– Sucre per cremar el torró

Preparació

En un cassó posem el sucre i l’aigua, i a foc lent preparem un almívar. Anirà canviant de color i tornant-se transparent; sabrem que l’almívar està al punt quan agafant-ne amb la punta de l’index i el polze se’ns faci un fil entre els dos dits.

Trenquem ara els ous i els anem separant. Posem els rovells en una cassola petita i hi anem abocant l’almívar poc a poc, sense parar de remenar. Es millor preparar els rovells una vegada tenim l’almívar fet perquè així aquest se’ns refreda una mica: si estigués massa calent quallaríem els rovells al fer la mescla.

Quan tenim tot l’almívar barrejat amb els rovells, afegim l’ametlla molta a petites quantitats perquè s’incorpori bé. Una vegada afegida ho posem un moment al foc, un parell de minuts, donant-li unes voltes.

Posem la massa dins el brick i la repartim bé amb una cullera, pressionant-la de manera que agafi bé la forma rectangular.

Una vegada està el torró fred, podem desemmotllar-lo i posar-li per sobre sucre i cremar-lo, bé amb la pala o bé amb el bufador de gas.

Bon profit!

I com deia en Pastellé, que tingueu una bona cuina!

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

···

Torró de trufa al Baileys

28 pensaments sobre “Torró de gema cremada

  1. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Qualsevol, mirant la fotografía, diría que és el “turrón más caro del mundo”, o cantaría el”vuelve a casa vuelve”… Quina cosa més ben elaborada nois!,em trec el barret. BONA ENTRADA AL 2011!!!

    M'agrada

  2. Helena diu:

    Nois, m’heu encissat amb aquest turró… Estic enamorada del turró de gema que porta un cunyat a casa meva per la nit de Nadal, però no sabia que podia aconseguir-lo tan facilment! Moltes gràcies per la recepta, el penso provar abans de Reis, jiji

    Petons!!

    M'agrada

  3. Marina diu:

    Ostres, queda guapíssim! I ha d’estar taaaaaan bo…
    Déu meu, que acabin les festes ja, si us plaaau! Jo no puc seguir amb aquest ritme… Crec que m’estic engreixant només de mirar blocs… Snif!

    Petonettts!!

    M'agrada

  4. Anniki diu:

    M’encanta l torró de gema cremada, es el meu preferit, és l’únic que aquest any m’n he comprat dos, així puc tornar a repetir jejejje A veure si l’any que bé el faig amb la teva recepta que està genial!

    Un petó i bon any!!

    M'agrada

  5. Paula diu:

    Acabo de descobrir el vostre bloc per casualitat i m’agrada moolt!! Aquest torró fa una pinta que…mmmm!!! Espero impacient el de trufa al Baileys!! Amb el vostre permís vaig a seguir mirant el vostre bloc, tot i que a partir d’ara i vendré sovint. Un petó. Paula

    M'agrada

  6. Gemma Marquié diu:

    Jo puc parlar més enllà de la foto!!! perquè he tastat el turró del Xavi i la Sandra aquests nadals!!! Cada cop em deixen més sorpresa amb el que són capaços de crear!!! Que booooooooooo!!! i el de xocolata estava de vici!!! Felicitats!!!

    M'agrada

  7. manel diu:

    el turró de gema cremada és dels meus preferits, sinó el que més, i aquest fet a casa amb ingredients tan senzills i tan bons, segur que estaria en el número 1.
    que tingueu una gran entrada d’any!

    M'agrada

  8. CRISTINA diu:

    Hola, sóc la Cristina de Bufet de Postres us agraeixo la vostra visita al meu bloc…jo ara tafanejaré el vostre que de moment m´ha donat molt bona impressió.

    Respecte a les postres que heu publicat us he de dir que la meva mare també és una autèntica fan de la gema cremada. EStic pensant que en faré amb les “sobres” d´aquest torró de cara al gener…

    M'agrada

  9. starbase diu:

    Ostres, quin torrò!! Jo estic una mica embafat de torrons (i parlo dels darrers anys) però està clar que un de casolà com aquest i fet amb carinyo… és irresistible!!

    Que tinguis un molt bon any nou!!

    M'agrada

  10. Míriam diu:

    Que cracks! el torró de gema cremada és el meu preferit! El meu avi se’l menjava amb una llesqueta de pa per berenar. Em porta bons records!

    Una abraçada i que comenceu l’any genial!

    Ens veiem pel barri!

    Míriam

    M'agrada

  11. Gemma diu:

    Carai, us ha quedat de pastisseria! i em sembla molt bona idea com a regal, perquè arriba un moment que ja no saps què regalar!
    Que tingueu bona entrada d’any! (demà ja xefardejaré a veure si pengeu l’altra torró…)

    M'agrada

  12. massitet diu:

    Bona tarda, veïnets!
    Efectivement, devem viure a tocar, perquè nosaltres estem a Sants tocant a Les Corts! ;-)
    Escolteu, això del torrons és una font d’inspiració notable! Nosaltres no hem fet mai aquest, tot i que ens agrada molt, per què no en teníem recepta. Però ja està!
    Així que l’any que ve ja tindrem nova companyia per al de cacauet…

    Molt bon any nou, parella!

    M'agrada

  13. maia diu:

    Hola Xavi i Sandra, quina maravella i te que estar boníssim. Desprès de llegir la vostra recepta aviam si m’animo l’any que ve.
    Aprofito per desitjar-vos un molt bon any nou. Una abraçada

    M'agrada

  14. Tere diu:

    Just ara l’acabo de fer!! Com diu la recepta un parell de dies abans!! On el conservo fins el dia 24… nevera o a temperatura ambient??

    Merci

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.