Guisat de cigrons amb carbassa al comí

Avui us mostrem una recepta molt especial, doncs respon a la crida feta  des dels Blocs contra la fam per donar veu a una iniciativa solidària.

Durant avui divendres 30 de novembre, i fins demà dissabte 1 de desembre, tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments de la Fundació Banc dels Aliments, una campanya solidaria d’enorme envergadura, a nivell de tota Catalunya, per recollir aliments pels més necessitats de casa nostra.

Sembla difícil de creure, doncs les xifres són demolidores, però a Catalunya més d’un 20% de la població viu sota el llindar de la pobresa. La campanya vol conscienciar a la població sobre aquest fet, i intentar recollir el màxim nombre d’aliments per ajudar a qui més o necessita.

Els punts de recollida seran una llarga llista de mercats i supermercats de tota Catalunya, AQUÍ podeu cercar quins teniu més a prop de casa vostra.

És per això que la gastrosfera catalana ha decidit implicar-s’hi doblement, anant com tots a fer les aportacions d’aliments durant els dies de recollida, però també fent-nos ressò de la campanya durant tot el dia d’avui, per aconseguir mobilitzar el màxim de gent possible durant la jornada de demà i passat.

I ho fem presentant cadascú de nosaltres una recepta senzilla i elaborada amb algun dels ingredients que es poden dur al Gran Recapte d’Aliments, com llegums secs, pasta, oli, conserves de peix i tomàquet, etc.

Aprofitem un post com aquest per dedicar-lo també a la campanya “Taula per a 7.000 milions de persones” d’Intermón Oxfam, que denuncia que gairebé 900 milions de persones se’n van a dormir amb gana cada nit, mentre el nostre planeta produeix aliments suficients per a tothom. Podeu trobar-ne informació al següent enllaç: www.taulapera7000milions.org

Ingredients

– 400g de cigrons cuit

– Un tros de carbassa

– Un porro

– Comí en pols o en gra

– Aigua

– 4 o 5 brins de safrà

– Oli, sal i pebre

Preparació

En una paella sofregim el porro tallat ben petit amb un raig d’oli. Hi afegim la carbassa a dauets, junt amb els brins de safrà, i cobrim amb aigua.

Quan arrenqui el bull hi afegim els cigrons i condimentem amb el comí al gust. Salpebrem i deixem coure uns 15 minuts.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Cigrons amb botifarra negra

Llenties amb ceps i botifarra de perol

Hummus

Anuncis

17 pensaments sobre “Guisat de cigrons amb carbassa al comí

  1. Palmira diu:

    Un plat exquisit per 2 causes importants com mai aquest any i els propers:o(
    M’encanta el toc de comí que li heu posat, m’emporto l’idea,
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    M'agrada

  2. Sílvia Soto Martí diu:

    I el bodegó?? On és el bodegó!!?? xD
    Fora conyes… és una recepta senzilla i complertíssima! Un plat d’hivern d’aquells tan bons i que venen tant de gust un dia tant fred com el d’avui! Qui s’ha deixat obert el congelador?!? Aquest matí a Terrassa 1ºC!! A Cantoni -5ºC!! o.O
    Bona proposta pels blocs contra la fam!!! Petons Sandrix i Xavi!!!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

  3. Pili diu:

    Una iniciativa molt maca, tot i que sigui per un tema molt trist com es tota la gent que pasa gana. Aquests cigrons son ideals per aquets freds que tenim aquests dies!! De fet tinc preparat un plat per dinar dema que s’asembla molt… Un peto

    M'agrada

  4. Gemma diu:

    Encara em faltava veure la vostre recepta i contra la fam els cigrons són l’estrella! La iniciativa aquest any ha sigut tot un èxit i es veu que amb la recollida d’aliments s’ha batut rècords. Fantàstic!!!!!!

    Una forta abraçada, bonics!

    M'agrada

  5. Pilar19@me.com diu:

    la calabaza me encanta y los garbanzos son mi legumbre favorita, así que un plato bien grandote para mí please ;)
    supongo que ya estarás pensando en platos navideños. Me muero por verlos
    Besos niña

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s