A aquestes alçades ja sabem tots que menjar verdura no te perquè ser avorrit, un tema a part és que tinguem temps per donar-li el punt de gràcia.
Així doncs, un cap de setmana que ens ho podíem prendre amb més calma a l’hora de dinar, la Sandra em va dir que faria patata i bajoca (alguns en direu mongeta verda o tendra) però d’una manera una mica especial.
I aquí teniu el resultat, on bàsicament els ingredients són els mateixos de sempre: patata, bajoca, pastanaga i oli.
Això sí, fent una parmentier de patata, amb les bajoques saltejades amb all i uns xips de pastanaga, la cosa canvia una mica, oi?
Ingredients (2 pers.)
– 100 g de bajoques
– 2 patates mitjanes
– 1 pastanaga
– 2 alls
– Un rajolí de crema de llet
– Mantega
– Oli d’oliva, sal i pebre vermell
Preparació
Tallem les bajoques en juliana ben fina i les bullim en aigua amb sal durant uns 8 minuts. Escorrem i reservem.
Pelem i tallem les patates, i utilitzem l’aigua de cocció de les bajoques per bullir-les durant uns 15 minuts. Les escorrem i triturem amb la batedora elèctrica fins que en resulti un puré molt fi, i hi barregem un raig de crema de llet, un trosset de mantega i una mica d’oli. Remenem i ho mesclem be.
Pelem la pastanaga i la tallem a làmines ben fines amb la mandolina. La fregim en oli força calent fins que estigui daurada.
En una paella amb oli, abans de servir, saltegem els alls tallats a làmines amb les bajoques.
Servim muntant el got amb la parmentier de patata calenta al fons, les bajoques a sobre, i finalment els xips de pastanaga.
Acabem amb un raig d’oli mesclat amb pebre vermell.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
A casa la patata amb bajoca no falta mai. Bona pensada aquesta.
Bon cap de setmana,
Nani
M'agradaM'agrada
Que fàcil aquest plat i ben bó que ha d’estt, el armentier el tinc pendent però de mentres, me’n enduc un gotet d’aquests :)
Petons
M'agradaM'agrada
Je je je… em sembla una manera fantastica de presentar la classica mongeta i patata. Segur que d’aquesta manera ningu et dira: “a mi no m’agrada la verdura!” ;)
M'agradaM'agrada
Caram!! aixó si que és menjar verdura de lujo!!! jaja! m’agrada molt com t’ha quedat, però com has dit, no sempre tenim el temps ni ganes de posar-nos-hi, pero de tant en tant és fabulós!!! bona recepta! petons
M'agradaM'agrada
Qui pot dir no a la verdura amb una proposta així. Senzillament deliciós!!!
Bon cap de setmana parelleta
M'agradaM'agrada
Que original i gustòs!!!! No havia sentit mai dir bajoca a les mongetes encara…
Petons
M'agradaM'agrada
Que diferents! així no em diran una altra vegada patata amb mongetes!
M'agradaM'agrada
Espectacular! si digo en casa que les voy a poner de cenar patata y bachoquetas se imaginan el típico hervidito … que sorpresa se llevarían!
Me parece que un día de estos me doy el gusto de verles la cara cuando vean esta delicia!
Un petonet
M'agradaM'agrada
La primera vegada que em van dir que per dinar hi havia bajoques vaig posar una cara rara i vaig pensar “Eing?” Jejeje
La veritat és que la presentació és molt original. M’ha encantat. M’emporto la recepta i ja us explicaré què tal ha quedat
Una abraçada
PD. Us poso un enllaç des del meu blog perquè feu uns plats genials!
M'agradaM'agrada
Ostres!te de ser boníssim!!!ho provaré,potser demà mateix,si tinc tots els ingredients….
M'agradaM'agrada
Trobe que t’ha quedat un plat molt elegant i boníssim!!!! Per cert, a València en diem “bajoqueta”. A Beneixama, però, anomenem “bajoques” als pebrots (de la verdura, eh!)… Coses de l’idioma.
M'agradaM'agrada
Verdaderamente, os lo currais. De algo tan sencillo, hecho de esta forma, parece que estuviéramos en un restaurente de lo más chic. Sois de lo más en originalidad. Felicidades. Besos
M'agradaM'agrada
olé la meva nena! si es que és la millor!!! la verdura m’agrada moltíssim, amb una miqueta d’oli i sal ja m’està bé, però si em poseu aquest plat es que “flipo pepinos”! jajajajajaja. Molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
La verdura m’encanta, però aquest plat és una obra d’art!!! quines bones idees que teniu.
Petons
M'agradaM'agrada
Preciós! quina presentació més xula ;-)
Bon profit!
M'agradaM'agrada
Que bo, i la presentació genial.
M'agradaM'agrada
mmm quina bona pinta!! una coseta però, què són les bajoques? és que mai ho havia sentit, per la pinta queda clar que són verdures, jaja, però no se si són algun tipus de mongeta verda, o alguna verdura de la familia dels espinacs i les bledes.
Això sí, la presentació de matrícula d’honor!!
Molts petonets!!
M'agradaM'agrada
Ooooh! un deu de plat! la idea molt bona, senzilla y la presentació inmillorable!
M'agradaM'agrada
Brutal, sembla un postre!!! :DDD
M'agradaM'agrada
ok, ara hi he llegit xD, abans se m’havia passat. jajaja, aixxx, be, dubte aclarit :P
M'agradaM'agrada
Así cualquiera come verdura, yo me apunto la primera.Menuda pinta tan rica tienen esos vasitos.
Besos familia, disfrutar del domingo
M'agradaM'agrada
Ami m´agraden les verdures i la vostra proposta la batejo com la verdura dels diumenges…Fantàstic plat.
M'agradaM'agrada
quina maravella!! tinc que probar-lo i la forma de presentar-ho m’encanta!
petonets
M'agradaM'agrada
Ostres si canvia, quin plat de verdura més genial!!!! no se m’havia acudit mai, i ha d’estar boníssim! :) petons!
M'agradaM'agrada
Hola,
hace un tiempo pasaron por mi blog, les agradezco la visita, acabo de ver vuestro blog con mucho retraso, las fotos son una maravilla,
hasta pronto y lindo domingo!
andrea
M'agradaM'agrada
Visca!!! qui diu que amb el mes simple no es pot fer un plat fenomenal!!! una abraçada
M'agradaM'agrada
Una manera diferent i divertida de presentar les típiques mongetes verdes amb patata, o bajoques com diuen a Valènca.
Petons.
M'agradaM'agrada
Una manera ben divertida i bona de menjar patates i montgetes!
M'agradaM'agrada
aburrida la verdura? ya vemos que en manos de Sandra, ningún plato es aburrido!!!! que original presentación , me encanta esta versión!!!!! besos
M'agradaM'agrada
Òstres, Sandra, aquesta patata i mongeta tendra fa venir salivera fins i tot als poc amants de la verdura. Quin goig que fan aquests vasets!
Petons!
Anna
M'agradaM'agrada
Ole, ole, ole!!
Xavi, ja ho pots dir: a la nostra Sandra gràcia no n’hi falta, n’hi sobra!!!
La Judith fliparia pepinos?? Jo fliparia gavines voladores???
Petons guapos!
M'agradaM'agrada
Felicitats, de tot cor!
M’heu impressionat!!!
Quan he llegit el títol m’ha vingut a la memòria la meva infància quan el meu germà deia: Jo no en vull de bajoques! (amb una veu greu i pausada de resignació…)
Si la meva mare les hagués presentat així, aquell nen hagués cridat: Visca, bajoques, viscaaaa!!!
Quina passada. Avui em trec el barret, i tant!!!
Premi a la senzillesa i l’originalitat.
Petó i abraçada ben merescuda.
(No poseu en dubte que la faré aviat)
M'agradaM'agrada
jo també quan faig verdura hi poso patata, mongeta i pastanaga, realment aquesta deconstrucció m’agrada molt!
M'agradaM'agrada
M’ha encantat l’estil i el tipus de fotografies del teu blog, molt elegrant! Probaré les patates amb bolets! :)
M'agradaM'agrada
Caram, quins gotets! Fan molt de goig i deuen ser deliciosos… mmm…
M'agradaM'agrada
A mi que la patata amb bajoca bullideta i amb un rajolí d’oli ja mencanta, aquest plat em sembla una delícia!! Sobretot tenint en compte que sóc addicta al parmentier de patata… em sembla que en faré avui!
petoonets guapos, i bona setmana!
M'agradaM'agrada
Quina cosa més original!! no he tastat el parmentier però deu tneir textura de cremeta, oi?
Vull uan mandolina per reis, al·lucino amb els xips de verduretes que feu!
Molts petonets guapos!! :)
M'agradaM'agrada
Si es que la Sandra és molta Sandra! A mi la patata amb bajoca ja m’agrada però així em sembla espectacular. El que em costa més és la pastanaga però en xips segur que m’agradaria, no deu quedar massa dolça.
Petons.
M'agradaM'agrada
Ostres quina manera més original de disfressar la verdura! m’encanta el suggeriment, a mi m’encanta però a casa en tinc un que li costa més de passar i aquesta ideal m’agrada molt, la provaré!!!
Lídia
M'agradaM'agrada
per molt que les bajoques es diguin mongetes tendres, les mongetes tendres sempre seran bajoques …;-))
M'agradaM'agrada
Me encantan las verduras de todo tipo y no necesito de platos demasiado sofisticados para comerla, pero si me ponen un vasito como estos, me derrito de gusto. Qué alternativa más apetecible y bonita también! Maravilloso!
Besos.
M'agradaM'agrada
Qualsevol es menja la verdura bullida després de veure aquesta.
Al meu fill li “colo” segur.
M'agradaM'agrada
Sí que canvia la cosa, sí. Menuda deconstrucció. Ha quedat genial amb aquestes textures tan diferents, ha de ser una delícia posar la cullera dins d’aquest got. Besets.
M'agradaM'agrada
Una fantàstica presentació de la clàssica patata i mongeta, que encara que no agradi entre pels ulls.
Petons
M'agradaM'agrada
Tienes razón, no tiene porque ser aburrido comer verdura y más en tu casa con una artista como tú.
Te han quedado unos vasitos de lujazo asiático, me encanta, deliciosos.
un besito, guapa
M'agradaM'agrada
m’encanta la presentació que li heu donat al plat, el fa modern i molt temptador!
M'agradaM'agrada
Bona idea, així segur que ningú no es queixa de la verdura !!!
petonets
M'agradaM'agrada
asi le dais un aire innovador al clasico de toda la vida y ademas entre mejor a la vista,muy buena la receta y la idea
M'agradaM'agrada
La receta una maravilla total, pero esa presentación ya es divina, me ha fascinado!
Besos.
M'agradaM'agrada
Bajoques, bajoques, sempre bajoques… encara que alguns de vosaltres en dieu mongeta tendra i amb una presentació com aquesta… un luxe!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Desde luego que nadie podrá decir que es aburrido comer verdura con una propuesta como esta ¡me encanta! tan sencilla y tan resultona ¡Una delicia!!!
M'agradaM'agrada