No ens n’hem ni adonat, i el 2010 se’ns ha escolat entre els dits com si res! Demà ja s’acaba l’any, i des d’aquí l’acomiadem sobretot ambil·lusió!
I ho diem així tot junt, ambil·lusió, picant l’ullet als de RAC1, precisament avui que aquest matí han recomanat el nostre bloc des d’El món a RAC1 a la secció A cop de clic! Encara no ens en sabem avenir, portem tot el dia més contents que un gínjol! Sembla mentida com omplen aquestes petites coses!
I bé, avui, per acabar l’any, i preparant-nos per agafar embranzida pel 2011, us portem la recepta que us havíem promès: el torró de trufa al Baileys!
Partint de la recepta que va penjar la Maduixeta de “Salseando en la cocina”, hem fet una adaptació de les proporcions, posant-li a la trufa un toc de Baileys pel punt suau i cremós que aporta aquest licor.
Animeu-vos a provar-ho, és una recepta senzilla i realment efectiva, tothom qui prova aquest torró se’n llepa els dits! És impressionant!
Ingredients
per a 1 barra
– 170 g de xocolata de postres (per a la trufa)
– 70 g de xocolata de postres (per a la cobertura)
– 70 ml de nata líquida (35% m.g.)
– 50 g de sucre
– 35 g de mantega
– Un grapat de fruits secs torrats (avellanes, ametlles, festucs…)
– Un raig de licor (Baileys, cognac…)
Preparació
De la mateixa manera que vam fer amb el torró de gema cremada, utilitzarem el truc del brick de llet per a preparar-nos un motlle pel torró, tallant-lo en dos i aprofitant la cara sense forat. Una vegada net i eixut, obtindrem una superfície antiadherent molt fàcil de desemmotllar quan tinguem el torró acabat.
Comencem desfent al bany maria (o al microones amb unes gotes d’aigua) la xocolata per a la cobertura, i l’aboquem a l’interior del motlle, cobrint-ne bé totes les parets. Obtindrem així una superfície brillant i perfecta per al nostre torró. Podem ajudar a que es refredi més de pressa deixant-ho una estona al frigorífic.
En un cassó al foc posem la nata, el sucre i la mantega, remenant fins que es dissolguin bé tots els ingredients. Quan estigui arrencant a bullir ho retirem del foc, i ja podem posar-hi la xocolata restant ben trossejada. Ho mesclem bé fins que es desfaci i obtindrem una crema densa: la trufa que farem servir per omplir el motlle.
Ara és quan podem afegir-hi el Baileys o el licor que més ens agradi (nosaltres n’hi hem posat aproximadament una cullerada sopera, només per donar-li un lleuger toc). Quan estigui el licor ben dissolt amb la crema, hi posem un grapat de fruits secs torrats, al gust de cadascú.
Podem ja omplir el motlle amb la trufa que acabem de preparar, parant atenció sobretot als extrems del recipient, de manera que quedi tot ben repartit.
Per mantenir la forma de la barra mentre deixem que es refredi, nosaltres hem posat a banda i banda del brick un paquet d’arròs. Una vegada s’hagi endurit una mica, podem deixar-ho a la nevera.
L’endemà el desemmotllem amb compte tallant el brick pels extrems, i veurem com de bé queda la cobertura, dura i brillant, conservant a l’interior una trufa cremosa i suau.
Per menjar-lo al punt és millor treure’l de la nevera una estona abans de consumir-lo.
Fins l’any que ve!
Bon profit, i MOLT BON ANY NOU!!!
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
felicitats! no m’estranya que us recomanin a la ràdio, perquè teniu un bloc altament recomanable, com aquests turrons, o els de gema cremada.
que tingueu una molt bona entrada d’any!
M'agradaM'agrada
Felicitats per la recomancació a RAC1, us ho mereixeu!
I mentrestant, un tallet d’aquest torró serà la millor espera per les campanades d’aquesta nit…
Feliç 2011!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats!!
Jo no us tenia ubicats i de fet us he ubicat per la teva visita. Però hi estic totalment dacord amb la recomanacio :)
M'agradaM'agrada
Ets tota uan artista dels torrons!! t’ha quedat molt guapo!! A viam si em decideixo a penjar el meu, però després de veure aquests tan xulos…
M'agradaM'agrada
Guauuuuu!! Des de que m’ho vas comentar, tenia unes ganes de veure aquest torró…!! Impressionant! Jo proposo aquest torró per tot l’any, no deixa de ser xocolata de la bona!
Gràcies per les receptes i Feliç 2011!
Un petó!!
M'agradaM'agrada
Quins dos torrons més bons i ben presentats!! :) El de Baileys l’he de provar, em sembla boníssim!
Ah!! I moltíssimes felicitats per la recomenació, us ho mereixeu de debò!!
Molts petonets i feliç entrada d’any 2011!!:)
M'agradaM'agrada
Sandra i Xavi,
No es cap sorpresa per a nosaltres, que recomanin el vostre bloc a RAC1, us ho mereixeu, només cal veure aquest extraordinari torró que heu fet.
Moltes felicitats i que tingueu un 2011 ple d’alegries (i a veure si per fi ens coneixem).
Una abraçada molt forta dels vostres veïns
M'agradaM'agrada
Aquest torró te una pinta impressionant!!Fa molt poc que he descobert aquest bloc, però no m’estranya que us recomanin a RAC1!! Enhorabona!!! Us desitjo el millor en aquest nou any!! Una abraçada, Paula. (http://bontiberi.blogspot.com)
M'agradaM'agrada
Hola guapos! moltes felicitats per la recomanació de Racc 1! sou uns artistes! i també felicitats per aquest torró tant tant bo (ja em puc imaginar el seu gust…) que tingueu una bona entrada d’any!!!!! molts petonets parella.
M'agradaM'agrada
Quina il·lusió escoltar com us anomenen per la ràdio! Aquest torró ha de ser celestial, per una nit com la que ens espera! Bon any!
M'agradaM'agrada
Felicitats! La veritat és que té molt bona pinta aquest torró. Feliç Any Nou!!!
M'agradaM'agrada
Que tal
Veig que també heu fet torrons aquest anys, de trufa que pinten molt bons tant de textura com de sabor, també veig que n’heu fet de rovell d’ou. M’agrada el vostre bloc, us seguiré.
Gràcies per la visita i el comentaria al bloc de la loinesa
Felç any nou !!
M'agradaM'agrada
Moltes Felicitats!Que el 2011 us portint moltes més il·lusions com aquestes. I del torró… doncs nonmés puc dir que és FABULÓS!
M'agradaM'agrada
Jo aquest any tb he fet torrons! M’apunto la recepta…quina pintaaaaaa!!!
Petunets i Bon any,
Eva.
M'agradaM'agrada
I tant que deu fer il·lusió una recomanació d’aquesta categoria!!! Felicitats!! aquest torró me l’apunto… la xocolata és lo meu! i molt bon any! petó
M'agradaM'agrada
A través d’altres blogs he anat a parar al vostre i és genial, no m’estranya que l’hagin recomanat a RAC1, moltes felicitats!! I aquest torró té una pinta fantàstica! Feliç 2011!!
M'agradaM'agrada
Tus turrones son una auténtica delicia
Me quedo con tus recetas para la próxima navidad
Besos. Ana
M'agradaM'agrada
I tant si és recomanable el vostre blog!, una meravella, com aquest torró que ja firmaria qualsevol bon pastisser!!!, una abraçada macos!
M'agradaM'agrada
Felicitats parella! Per la recomanació del RAC1, el nou any, el torró de luxe i la vostra emancipació! Sabeu que fa uns dies vaig preparar la mousse de Baileys de la Mireia Carbó, molt bona també! El Baileys és “apañao”, eh!
Petonets Sandra i Xavi!
Marina
M'agradaM'agrada
Enhorabona per la recomanació a RAC1!! Un reconeixement a la bona feina feta. ;) Feliç 2011!
M'agradaM'agrada
Felicitats per la recomanació a RAC1!
A nosaltres també ens agrada el vostre bloc, de fet ja fa temps que us vam enllaçar en el nostre i us anem visitant de tant en tant…
Per cert, aquests torrons fan una pinta espectacular!
Feliç 2011!
M'agradaM'agrada
Hola! He descobert el teu blog, i m’ha encantat!
Vull animar-me a fer aquest turró, però tinc el dubte si la nata liquida, és nata líquida per cuinar, o nata líquida per muntar??
Anna
M'agradaM'agrada
Hola maca! És nata líquida per muntar! Espero que surti genial! Bones Festes!
M'agradaM'agrada