Ajoblanco de pinyons

Els rul·los de la Fletcher II

Sí, tornen a atacar de nou, són “les 4 fantàstiques” blocaires, les “Rul·los de la Fletcher” que li han tornat a pispar la lupa a Sherlock Holmes per investigar allà on faci falta, i treure l’entrellat de tot plegat.

Aquesta vegada els ha donat per remenar entre sang, plata, alls, i creus. Sí, sí, penseu bé: vampirs! Des del Dràcula de Bram Stoker, les interpretacions de Bela Lugosi o Gary Oldman, passant per l’Edward Cullen i la colla de True Blood, sembla que els vampirs fa dècades que ens acompanyen.

I les nenes no ho acaben de veure clar, els fa por que n’hi hagi algun d’infiltrat per la gastrosfera. Així que, estaca en mà, han començat a passejar-se per tots els blocs a veure si identifiquen algú sospitós. Estigueu alerta, que la Sandra, la Judith (El món de Juju), la Moni (Coses de Llàbiro) i la Paula (Bon Tiberi) us estan vigilant!!

De moment totes 4 han decidit publicar avui una “recepta vampírica”, i a partir d’aquí començar a veure si alguns blocaires eviten acostar-se gaire i així poden anar prenent nota…

Nosaltres us portem un fantàstic ajoblanco que segur que mantindrà els vampirs ben allunyats. En aquest cas, però, hem substituït l’ametlla per pinyons, i el resultat és sorprenent!.

Ingredients (10 pers.)

– 125 g de pinyons crus

– 1 gra d’all

– 100 ml d’oli d’oliva

– La molla d’una bona llesca de pa

– Un raig de vinagre de vi blanc

– 3/4 de l d’aigua mineral freda

– Un polsim de sal

– Grans de raïm per acompanyar

– Llet

Preparació

Posem en un recipient adequat per a triturar els pinyons, junt amb el gra d’all pelat, l’oli d’oliva, la molla de pa remullada en llet, un polsim de sal i un raig de vinagre.

Ho triturem tot amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fi, i hi anem incorporant a poc a poc l’aigua de manera que es vagi lligant i emulsionant amb la barreja.

Quedarà un liquid blanquinós, el qual colarem i rectificarem de sal i vinagre. El deixarem a la nevera refredant-se fins al moment de servir.

Ho servirem en gotets, coronant-ho amb mig gra de raïm a sobre.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema d’espàrrecs verds

Crema de carxofes

 

 

 

 

 

 

 

 

28 pensaments sobre “Ajoblanco de pinyons

  1. judith diu:

    jajajajajjaja, la foto és fantàstica nois!!!! m’ha encantat, com no! i heu estat els únics que heu fet una recepta per espantar als vampirs!!!! al final les altres rul·leres els volem convidar! ;P molts petonets bonics del meu cor!!!!

    M'agrada

  2. ingrid diu:

    Jajajajajajj!!! si és que sou la repera!! com m’agraden els rulos de la flecher!! i aquest ajoblanco que ens porteu….super vampíric…l’atrezzo i la posada en escena és brillant!!!
    Molts petonets i bon cap de setmana!!

    M'agrada

  3. Paula diu:

    Ja estàvem patint, no sabíem si us havia atacat algun vampir!!!
    Com diu la Judith, sou els únics que els heu espantat!!
    Les fotos m’encanten. Són tan, tan…no sé com dir-ho, tan vampíriques!!!!
    Petons!

    M'agrada

  4. MERCÈ-destapant cassoles diu:

    Comença a fer una mica de por entrar al vostre bloc… la foto d’avui convida a una nit de terror i cinema… Si de cas, molt ràpidament, no fós cas, pendre nota de l’ajoblanco que fa temps volia fer…apa, a reveure…o no…

    M'agrada

  5. Roser diu:

    La foto amb els alls és bonissima! aquesta crema ha d’estar impresionant amb el gust a pinyons!! uufff se’m fa la boca aigua només pensar-hi!!! petons

    M'agrada

  6. Alba Martinez Satorres diu:

    La foto és una canya! així com la idea de canviar l’ametlla per pinyons i d’acompanyar-lo amb raïm. Nosaltres aquest cap de setmana enlloc de caçar vampirs caçarem ovnis… però intentarem recuperar el bloc aviat!!

    M'agrada

  7. ana diu:

    Sandra, me encantan los rulos de la Fletcher, ajajjaja. Os ha quedado unas fotos de asustar ( a los vampiros, claro).
    Me encanta este ajoblanco…. voy corriendo a ver a las otras 4 rulos.
    Besos

    M'agrada

  8. Teresa diu:

    No he provat mai l’ajoblanco, pensava que es feia amb ametlles. Ha d’estar molt bo, ben fresquet! Segur que vau espantar els vampirs… la foto molt xula!! petó

    M'agrada

  9. Pilar19@me.com diu:

    Yo desde luego no pienso salir corriendo. Es más, me voy a quedar aquí pegada por si alguien, vampiro o no, se apiada de mí y me da a probar esa delicia. Me encanta.
    Besos

    M'agrada

  10. nyanyels diu:

    L’attrezzo de la foto és genial. Llàstima que no m’agradi l’all, perquè té una pinta deliciosa. Ara no creguis que perquè no m’agrada l’all sóc un vampi, val? O potser sí?
    Una abraçada i bon cap de setmana!

    M'agrada

  11. taronjaillimoner diu:

    m’ha costat mooolt entrar a veure aquesta recepta, serà que sóc una vampira?? El ajoblanco mai l’he provat perque bufff es una llarga historia, resumint: un company de feina del David portava per esmorzar cada dia una botella d’aigua fontvella plena d’ajoblanco, el David m’ho explicava i a mi em feia molta angunia….Ara que veig aquest gotet i aquesta presentació no em faria res probar-ho!! Si es veritat allò que diuen que el menjar entra per els ulls!!! I amb vosaltres m’en menjaria dos gotets d’ajoblanco!!! Quina presentació Felicitaaats!!!Me piro vampiro!!

    M'agrada

  12. manel diu:

    els rulos de la fletxer estan donant molt de si! particularment, aquest ajoblanco m’encanta, és una crema que sempre m’ha agradat i encara no he fet mai, a veure si ara m’animo.

    M'agrada

  13. joaquina diu:

    Que bé us ho passeu!!!! una entrada divertida i amb una recepta deliciosa. Quin bon canvi l´ametlla per pinyons!!! uhmmmmmmmm!!! Que bó i fresquet. Una abraçada i bon finde.

    M'agrada

  14. Begoña diu:

    jajajajajajaj qué bueno!! Me encanta la foto, impresionante, para espantar a todos los vampiros del mundo mundial, no se te va a acercar ni uno!! jajaja me encanta vuestro sentido del humor, chicas de los rulos!

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.