Ja estem en plena temporada de calçots, ingredient català com n’hi ha pocs, i molt més versàtil del que a vegades pot semblar-nos.
Nosaltres, quan fem calçotada, estem sempre pendents de que en sobrin uns quants per prendre’ls cap a la cuina i treure’n alguna bona recepta.
I aquesta n’és una opció, tant si us els guardeu com us en sobren, per donar ús a uns quants calçots cuits. Nosaltres n’hem provat d’altres, i sempre triomfen: en sopa, en truita, en tempura, sobre pizza… boníssims!
De quines altres maneres els prepareu vosaltres?
Ingredients (2 pers.)
– 200 g d’arròs de Pals
– Calçots cuits a la brasa
– Salsa de calçots o romesco
– 3 o 4 brins de safrà
– Brou de verdures o aigua
– Un tros de botifarra que hagi sobrat
– Oli, sal i pebre
Preparació
Pelem els calçots i els tallem a trossos d’aproximadament un centímetre.
Els posem a una cassola amb una mica d’oli roent, i els hi donem un parell de voltes (no cal més, ja estan cuits!). Hi afegim un parell de cullerades de salsa i uns brins de safrà.
Cobrim amb brou i quan bulli hi posem l’arròs. Salpebrem i deixem coure durant uns 18 minuts (o el que indiqui l’envàs).
Tallem la botifarra a petits daus i la fregim en una paella amb una mica d’oli (si no és que ens n’ha sobrat un tros ja cuit).
Quan a l’arròs li manquin 5 minuts de cocció hi afegim la botifarra.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Aquests arrossos vostres em tenen el cor robat!
He consultat el horòscop i m’ha dit que ben aviat en tastaré un dels teus! Eh? Que no falla eh?? ;)
I com preparem els calçots? A part de la manera tradicional, en tempura ens encanten! I no ho diguis gaire alt pq sinó ens agafaran la idea però se’n poden fer uns bunyols tremendament boníssims!!!! xD
Molts petons guapíssima!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Que buena pinta tiene.
Lastima que no se encuentres por aquí…
Besos.
M'agradaM'agrada
Doncs si, te molt bona pinta… un arroç de calçots es una molt bona pensada i més aprofitant mès restes, com la salsa y la butifarra… amb el que m’agrada el romesco i els calçots, aixó es una bona forma de “tornar-hi” i aprofitar restes. Jo he menjat crema de calçots i tambè està molt bona.
M'agradaM'agrada
Jo els feia com a puré per la nene quan era bebé, com a crema o com a sopa… però l’arròs em sembla perfecte, a més amb una mica de butifarra que hagi sobrat, `plat de reis!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
Mmmm! Quina cassoleta tan abellidora!
Marta
M'agradaM'agrada
Bufffs!!!!! Tremendo!! Quina bona pinta!!! Oi tan que en guradem uns quants a la propera calçotada. Prenc nota….
Petonets
M'agradaM'agrada
Ostres nens, us afegeixo la frase que comença la meva entrada del divendres…Estem en plena temporada de calçots… Us sona? Quina gràcia! Un arròs ben bo i de casa. Vosaltres heu posat una branca de romaní i jo de farigola…
Nani
M'agradaM'agrada
oHHHHHH ……. que bó ..amb calçots …….jo els hauré d’magar, ja que no en sobra ni un .
Petons
M'agradaM'agrada
caray que buena idea habeis tenido, me ha encantado¡¡
una abraçada
M'agradaM'agrada
Quin arrosset més bo!! fa poc en vaig fer un de semblant, i va triomfar! M’ha agradat molt la idea de posar-hi la salsa també, me l’apunto! últimament estic fent moltes receptes amb calçots, ja us explicaré per què!! ;)
Petons guapos!!
M'agradaM'agrada
Quin arròs!!! Quina genial manera de cuinar calçots!!! Me l’apunto!!
Salut i petons!
Olga
M'agradaM'agrada
Mmmmm…quin arròs!! Quina manera més original de cuinar calçots!!!
Me l’apunto!
Salut i petons!
Olga
M'agradaM'agrada
Nada mejor para estos días a ratos tibios a ratos helados, que un buen arroz caldoso como este!
Besos muchos.
M'agradaM'agrada
El arroz de por si tiene una pinta estupenda, pero es que no sabes lo que deseo probar los calcots. Todos los años cuando llega la época se me cae la baba delante del televisor viendoos comer esas cebollas feas y turruscadas, pero deliciosas seguro, empapadas en romesco que me encanta. Bss
Virginia “sweet and sour”
M'agradaM'agrada
M’apunto la idea, tot i que a les nostres calçotades no sobren mai calçots, je je je…
Però han de fer un arròs tan gustós, que no descarto comprar els calçots expressament per fer-lo ;)
M'agradaM'agrada
M’heu deixat sense paraules….mmmmm!!!
M'agradaM'agrada
Nosaltres fins i tot n’hem fet un magazin on podreu trobar fins a 9 receptes vegeu-les aqui
Ah! i tambe al nostre bloc si busque calçot en trobareu un munt de rececptes
http://www.irreductibles.cat/cuina/?s=cal%C3%A7ot
M'agradaM'agrada
Quina manera més original de menjar calçots!!!
M'agradaM'agrada
Quina bona idea! Jo no els he fet servir de cap altra manera que no sigui en la pròpia calsotada jejejje petons
M'agradaM'agrada
Quin arròs més bo amb gustet decalçots1 ben original! petó
M'agradaM'agrada
Ostres, quina bona combinació! no sóc gaire d’arrosos caldosos, però en aquest cas la salseta ha d’estar per sucar-hi pa!
Petons i bon profit
M'agradaM'agrada
buuaaa !!! que booo!! arros amb calçots i la seva salsa!! m’encanta aquesta recepta!! de diumenge total i ben original!! és per dir-li als amics, voleu venir a menjar calçots a casa!??? i presentar-li aquest plat, quedarien alucinats! petons
M'agradaM'agrada
Un arròs deliciós!!! Jo una vegada en vaig fer una quiche. Boníssima també!
Petons, guapa!
M'agradaM'agrada
Té molt bona pinta aquest arrós! a més de ser molt original!
Jo també ho faig això, ja que nosaltres en fem moltes de calçotades i sempre en sobren uns quants.
M’agrada molt fer-los en truita, talladets amb sal i oli per acompanyar, arrebossats, … l’altre dia em vaig animar amb unes croquetes…
ptns!!
M'agradaM'agrada
Quina pinta per favor!!!! hauía de ser boniiiissim!!! quan volgueu vaig a tastar-lo…un petonàs!!
M'agradaM'agrada
Mare meua quina pinta! Se m’ha fet la boca aigüa sols de llegir la recepta. Si els calçolts ja m’agraden de segur que aquest arròs m’encantarà. Ja voldria poder passar la pantalla de l’ordinador i tastar-lo.
Petons
M'agradaM'agrada
hola guapos!!!! doncs ja us ho dit al fb, però els calçots ben lluny! em senten fatal. Encara que potser amb aquest arrosset no em farien mal. M’encanten les receptes d’aprofitament. molts petonets
M'agradaM'agrada
Un arrós molt bo, encara que a mi els calçots no m’agraden gaire. Això m’ho menjaria amb molt de gust.
Muacs
M'agradaM'agrada
mmmm, quina manera més bona d’aprofitar l’excedent de calçots!!!
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Ummmmmm, quina bona pinta, amb lo que m’apassionen els calçots, aquest és el meu arròs!!! :)
M'agradaM'agrada
Estoy volviendo a mi blog, poco a poco. Y recién, visitándolo, veo que al pie de cada post hay una publicidad que ha puesto wordpress. Veo que en tu blog no sucede, ¿tenés alguna idea a qué se debe? ¡Saludos!
M'agradaM'agrada
A pesar de que todos los ingredientes se encuentran en cualquier sitio, no se puede decir lo mismo de los calcots, y no sabes las ganas que tengo de probarlos.
La pinta del arroz es buena, buena.
Besos
M'agradaM'agrada
però quina pinta més bonaaaaa! i quina manera d’aprofitar els calçots, ho tindré en compte per les properes calçotades! :)
M'agradaM'agrada
Mmmmm!!!! quin goig que fa aquest arrosset, amb calçots, ha d´estar de primera… el faré!!!! que a casa es lleparan els dits. petons,
M'agradaM'agrada
Aquesta d’avui si que va a la llista. És ben original i atractiva per mi. No sé si arribaré a fer-la, ja que cuino poc, però de moment la intenció hi és.
Salut!
M'agradaM'agrada
Sembla un plat perfecte per la carmanyola pel dia desprès d’una calçotada. Apuntat al llistat de receptes per fer!
M'agradaM'agrada
ui, doncs amb mi no podríeu fer aquesta recepta, sempre menjo mooooooooooolts calçots!;) Llàstima, perquè ha d’estar boníssim aquest arròs.
Petons.
M'agradaM'agrada
Entre aquest arròs i el que vaig provar el dimarts no sé pas amb quin quedar-me….clar que aquest no l’he tastat!!! haurem de posar-hi remei, no??? hehehehe
Però….i la fusta?? no la veig…que la guardeu pel proper post??? ;-)
M'agradaM'agrada
M´ha agradat molt l´idea d´aquest arroç..per asi no es fàcil trobar calçots però m´han dit que via web en venen i te´ls duen a casa. A vore si al final el puc fer.
M'agradaM'agrada
Això es aprofitar per tocar el cel!!
M'agradaM'agrada
Ui, una recepta amb arròs a la Bordeta???No m’ho puc creure!! El que no us podreu creure és que mai he menjat calçots, li hauríem de posar remei, no trobau?? Segur que estan de muette. Quan puc venir?????
M'agradaM'agrada
A casa, si en sobren (de fet, si els amaguem), els fem arrebossats
http://catacuina.blogspot.com.es/2012/02/calcots-arrebossats.html
També són deliciosos crus i amanits, com una ceba tendra normal.
M'agradaM'agrada