Arròs de calçotada

Arròs de calçotada

Ja estem en plena temporada de calçots, ingredient català com n’hi ha pocs, i molt més versàtil del que a vegades pot semblar-nos.

Nosaltres, quan fem calçotada, estem sempre pendents de que en sobrin uns quants per prendre’ls cap a la cuina i treure’n alguna bona recepta.

I aquesta n’és una opció, tant si us els guardeu com us en sobren, per donar ús a uns quants calçots cuits. Nosaltres n’hem provat d’altres, i sempre triomfen: en sopa, en truita, en tempura, sobre pizza… boníssims!

De quines altres maneres els prepareu vosaltres?

Ingredients (2 pers.)

– 200 g d’arròs de Pals

– Calçots cuits a la brasa

– Salsa de calçots o romesco

– 3 o 4 brins de safrà

– Brou de verdures o aigua

– Un tros de botifarra que hagi sobrat

– Oli, sal i pebre

Preparació

Pelem els calçots i els tallem a trossos d’aproximadament un centímetre.

Els posem a una cassola amb una mica d’oli roent, i els hi donem un parell de voltes (no cal més, ja estan cuits!). Hi afegim un parell de cullerades de salsa i uns brins de safrà.

Cobrim amb brou i quan bulli hi posem l’arròs. Salpebrem i deixem coure durant uns 18 minuts (o el que indiqui l’envàs).

Tallem la botifarra a petits daus i la fregim en una paella amb una mica d’oli (si no és que ens n’ha sobrat un tros ja cuit).

Quan a l’arròs li manquin 5 minuts de cocció hi afegim la botifarra.

Bon profit, i bona cuina!

Arròs de calçotada

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Sopa de calçots amb romesco

Pizzetes de calçots

43 pensaments sobre “Arròs de calçotada

  1. Sílvia Soto Martí diu:

    Aquests arrossos vostres em tenen el cor robat!
    He consultat el horòscop i m’ha dit que ben aviat en tastaré un dels teus! Eh? Que no falla eh?? ;)
    I com preparem els calçots? A part de la manera tradicional, en tempura ens encanten! I no ho diguis gaire alt pq sinó ens agafaran la idea però se’n poden fer uns bunyols tremendament boníssims!!!! xD
    Molts petons guapíssima!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    M'agrada

  2. abril diu:

    Doncs si, te molt bona pinta… un arroç de calçots es una molt bona pensada i més aprofitant mès restes, com la salsa y la butifarra… amb el que m’agrada el romesco i els calçots, aixó es una bona forma de “tornar-hi” i aprofitar restes. Jo he menjat crema de calçots i tambè està molt bona.

    M'agrada

  3. Palmira diu:

    Jo els feia com a puré per la nene quan era bebé, com a crema o com a sopa… però l’arròs em sembla perfecte, a més amb una mica de butifarra que hagi sobrat, `plat de reis!
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  4. la cuina violeta diu:

    Ostres nens, us afegeixo la frase que comença la meva entrada del divendres…Estem en plena temporada de calçots… Us sona? Quina gràcia! Un arròs ben bo i de casa. Vosaltres heu posat una branca de romaní i jo de farigola…
    Nani

    M'agrada

  5. Bet diu:

    Quin arrosset més bo!! fa poc en vaig fer un de semblant, i va triomfar! M’ha agradat molt la idea de posar-hi la salsa també, me l’apunto! últimament estic fent moltes receptes amb calçots, ja us explicaré per què!! ;)
    Petons guapos!!

    M'agrada

  6. Virginia diu:

    El arroz de por si tiene una pinta estupenda, pero es que no sabes lo que deseo probar los calcots. Todos los años cuando llega la época se me cae la baba delante del televisor viendoos comer esas cebollas feas y turruscadas, pero deliciosas seguro, empapadas en romesco que me encanta. Bss

    Virginia “sweet and sour”

    M'agrada

  7. gemma diu:

    M’apunto la idea, tot i que a les nostres calçotades no sobren mai calçots, je je je…
    Però han de fer un arròs tan gustós, que no descarto comprar els calçots expressament per fer-lo ;)

    M'agrada

  8. Roser diu:

    buuaaa !!! que booo!! arros amb calçots i la seva salsa!! m’encanta aquesta recepta!! de diumenge total i ben original!! és per dir-li als amics, voleu venir a menjar calçots a casa!??? i presentar-li aquest plat, quedarien alucinats! petons

    M'agrada

  9. Anna i Cristina diu:

    Té molt bona pinta aquest arrós! a més de ser molt original!
    Jo també ho faig això, ja que nosaltres en fem moltes de calçotades i sempre en sobren uns quants.
    M’agrada molt fer-los en truita, talladets amb sal i oli per acompanyar, arrebossats, … l’altre dia em vaig animar amb unes croquetes…
    ptns!!

    M'agrada

  10. dos entre bambalinas diu:

    Mare meua quina pinta! Se m’ha fet la boca aigüa sols de llegir la recepta. Si els calçolts ja m’agraden de segur que aquest arròs m’encantarà. Ja voldria poder passar la pantalla de l’ordinador i tastar-lo.

    Petons

    M'agrada

  11. elmondejuju diu:

    hola guapos!!!! doncs ja us ho dit al fb, però els calçots ben lluny! em senten fatal. Encara que potser amb aquest arrosset no em farien mal. M’encanten les receptes d’aprofitament. molts petonets

    M'agrada

  12. Pilar diu:

    A pesar de que todos los ingredientes se encuentran en cualquier sitio, no se puede decir lo mismo de los calcots, y no sabes las ganas que tengo de probarlos.
    La pinta del arroz es buena, buena.
    Besos

    M'agrada

  13. Lídia diu:

    però quina pinta més bonaaaaa! i quina manera d’aprofitar els calçots, ho tindré en compte per les properes calçotades! :)

    M'agrada

  14. jordibeumala diu:

    Entre aquest arròs i el que vaig provar el dimarts no sé pas amb quin quedar-me….clar que aquest no l’he tastat!!! haurem de posar-hi remei, no??? hehehehe
    Però….i la fusta?? no la veig…que la guardeu pel proper post??? ;-)

    M'agrada

  15. Roser diu:

    M´ha agradat molt l´idea d´aquest arroç..per asi no es fàcil trobar calçots però m´han dit que via web en venen i te´ls duen a casa. A vore si al final el puc fer.

    M'agrada

  16. Paula diu:

    Ui, una recepta amb arròs a la Bordeta???No m’ho puc creure!! El que no us podreu creure és que mai he menjat calçots, li hauríem de posar remei, no trobau?? Segur que estan de muette. Quan puc venir?????

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.