Si voleu sorprendre als vostres convidats, no hi ha res com la recepta que us mostrem avui.
Els hi podreu prendre una mica el pèl presentant el plat com unes postres, doncs sembla totalment un iogurt amb melmelada.
I de melmelada en porta, però de tomàquet, ideal per acompanyar el bacallà de la quallada, una combinació de sabors més que clàssica i que sempre funciona.
El resultat és més que espectacular, no només per la barreja de sabors dolç/salat, sinó també per les textures.
Animeu-vos a fer-ho, doncs és una recepta molt fàcil a l’abast de tots, que es prepara amb quallada en pols! Segur que us sorprendrà!
Ingredients
– Un trosset de bacallà ja dessalat (del volum de dos dits)
– 300 ml de llet
– Un all
– 7 g de pols de quallada (mig sobre aprox.)
– Oli, sal i pebre
– Melmelada de tomàquet
Preparació
Desfem la quallada en pols en una mica del 300 ml de llet, i ho reservem.
Preparem els gots on servirem les quallades, posant al fons mig dit de melmelada de tomàquet. Si la compreu feta i us agrada més fina podem triturar-la una mica.
Laminem l’all i el daurem en un cassó amb un raig d’oli. Hi afegim el bacallà esmicolat, i hi donem un parell de voltes. Ho cobrim amb la resta de la llet i deixem que bulli durant un minut. Salpebrem.
Triturem la barreja amb la batedora elèctrica fins que quedi ben fina, i la tornem a posar al foc al mateix cassó.
Quan torni a bullir hi afegim la llet on havíem desfet la quallada, deixem que torni a arrencar el bull, l’apartem del foc, i ho tornem a posar fins que torni a bullir. Ho retirem.
Omplim els gots on ja hi teníem preparada la melmelada, i els tapem bé amb film transparent, reservant a la nevera fins al moment de servir.
Ohhhhhh m’encanta!!! ^^ en vull més!! va ser un dels plats estrella del sopar, sou uns cracks!! :)
Petonets guapissims!!
M'agradaM'agrada
ostras pinta fabulosamente rico,me la llevo a pendientes ya¡¡
Bona castanyada parella
M'agradaM'agrada
Alguna altra opció per substituir la mermelada de tomàquet?
M'agradaM'agrada
També pot quedar bé amb olivada :)
M'agradaM'agrada
Quina recepta tan bona i sorprenent!! Segur que la faig!!!
M'agradaM'agrada
m’encanta la idea, el joc de la presentació i la combinació de sabors. Original i boníssim! Recepta apuntadíssima!!!!
M'agradaM'agrada
Una idea genial! Ja l’he ficat a pendents, la veig genial per un aperitiu amb amics, oi?
Una abraçada,
Palmira
M'agradaM'agrada
Això ja és delicatesen!!! quina bona pinta!! petons
M'agradaM'agrada
Dono fe que són la bomba! Una combinació deliciosa!!
I la presentació per flipar com no podia ser d’una altra manera a la Bordeta! ;)
Petonarros estimats!
M'agradaM'agrada
Bona opció de “trampantojo” culinari i una altra que em dóna idees pel menjar dels meus fills. Havia fet alguna cosa semblant amb agar-agar i no m’agradava prou el resultat. Aquesta té una pinta excel·lent! Petonets guapus!
M'agradaM'agrada
Hola,
Quina bona pinta…
la quantitat de bacallà la podeu indicar una mica més? dos dits d’alçada, amplada?
M'agradaM'agrada
Hola Jordi! És que els hem fet tot l’estiu a ull i ens era complicat expressar-nos bé jejeje Seria un trosset de 5cm de llarg per 2cm d’ample aprox. Una mica a ull i al gust de cadascú :)
M'agradaM'agrada