Els rul·los de la Fletcher III
Les rul·leres tornen a ser aquí, sempre atentes a qualsevol situació complicada que es doni a la gastrosfera, per arromangar-se i solucionar tot allò que faci falta.
Aquesta vegada tot va començar amb la desaparició de menjar a les nostres cuines, però no era qualsevol cosa la que volava, sinó formatges de tota classe! De seguida van imaginar-s’ho, i després d’investigar una mica, efectivament va resultar que el problema eren els ratolins.
Però clar, les rul·leres no anaven pas a fer mal als pobres ratolinets, així que han optat per pagar-los amb la mateixa moneda i acabar amb les existències de formatge abans que ells, per així fer-los passar una mica de gana… i també d’enveja amb tots els plats que han preparat!
Us recomanem que us hi poseu aviat i no deixeu ni un tros de formatge a la cuina, o pot ser que quan en vulgueu ja no en quedi!
Nosaltres us proposem aquests arancini de mozzarella, però fets amb quinoa en lloc d’arròs, i acompanyats de salsa de tomàquet aromatitzada amb alfàbrega. La Judith (El món de Juju), la Moni (Coses de Llàbiro) i la Paula (Bon Tiberi) també us proposen altres idees per deixar als ratolins amb gana, no deixeu de visitar-les!
Arancini de quinoa i mozzarella
Ingredients
– 1 got de quinoa
– 2 gots de brou de verdures
– 1 gra d’all
– Parmesà ratllat
– 1 bola de mozzarella fresca
– 10 brins de safrà
– 2 ous
– Pa ratllat
– Sèsam negre
– Mantega
– Oli i sal
Preparació
Tallem l’all ben petit i el fregim en una mica d’oli en una paella. Rentem la quinoa en aigua i ben escorreguda l’afegim a la paella.
Infusionem en una mica de brou els brins de safrà i ho aboquem a la paella cobrint la quinoa. Anirem remenant com si fos un risotto, i afegint més brou a mesura que es vagi absorbint. Ho tindrem al foc durant uns 15 minuts.
Al final de la cocció afegim un tros de mantega, parmesà ratllat al gust de cadascú, sèsam negre i després ho retirem del foc. Llavors hi posem un ou i el remenem bé per donar-li consistència a la mesca. Reservem a la nevera.
Una vegada ben fred en formem les boles, posant un tros de mozzarella a l’interior. Les passem per ou batut i pa ratllat i fregim en oli abundant; els deixem en paper absorbent per treure l’excés d’oli.
Salsa de tomàquet amb alfàbrega
Ingredients
– 1 pot de tomàquet triturat
– Una ceba de Figueres
– 1 gra d’all
– Alfàbrega
– Oli, sal i pebre de colors
Preparació
Sofregim l’all aixafat en una paella amb una mica d’oli, hi posem la ceba ben picada i ho salem; coem fins que la ceba estigui llesta. Afegim el tomàquet i coem, amb la paella tapada, fins que redueixi. A l’últim moment li afegim unes fulles d’alfàbrega i rectifiquem de sal i pebre.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Jamás he probado la quinoa!! y qué pinta tienen…. qué reto más divertido, me encanta
M'agradaM'agrada
Yo, yo soy uno de esos ratoncitos que no deja ni una pizca de queso en la nevera, o donde sea…….. me pirra.
Me encanta estos retos vuestros.
Deliciosa la receta.
Besos y buena semana.
M'agradaM'agrada
Oh, oh, oh, no he tastat mai així la quinoa, que bona (també m’agradaria tastar els arancini d’arròs però és clar, com que ets un crack dels arrossos segur que no em quedarien tan bé com a tu), quin rotllo que tinc! ja,ja,ja.
Ai, com m’agrada això dels rul·los!
Fins demà…
M'agradaM'agrada
Uauuu! què bo! Amb aquest plat els ratolins sortiran prest!
M’encanta la quinoa, però mai he fet arancini, me’ls apunto!
Petons!
M'agradaM'agrada
Ja va venir un ratolí per poder sortir a la foto?? Jo encara l’estic esperant!!
M’han agradat molt aquests arancini. Però després de veure al ratolí en acció no importa demanar; ja ho sé, no en queda cap. Els hauré de fer per tastar-los…d’acord, els faré!!
Bona nit rul.leros guapos! ;DDD
M'agradaM'agrada
Me encanta el queso en todas sus versiones, asi que los rulos de esta vez me estan gustando muuuucho!!
bss Esther
M'agradaM'agrada
A casa el formatge també vola, jo no sé quants kilos en devem fer servir a l’any…
Aquest arancini tenen una pinta estupenda i segur que amb la quinoa són d’allò més sans!
M'agradaM'agrada
Ohh! hauré d’acabar amb les existències de formatge avui mateix que a casa en tenim molt!
M’encanten aquests arancini, les rul·leres i la fletcher! :) Què bons amb quinoa i acompanyadets de la salseta de tomàquet…mmm!!
Molts petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Ostres, quina proposta més original i interessant! No cuino gaire amb quinoa i no he fet mai mandonguilles amb un trosset de formatge a dins… dues coses que tinc pendents de fer i tu m’ho ajuntes tot en un de sol. Fantàstic!
M'agradaM'agrada
Ainsss, aquesta quinos, no puc trigar gairé a tastar-la, no sé quin sabor te.
Petons…
M’agrada el ratolinet…
M'agradaM'agrada
Pues tienen que estar ricas estas bolitas!!! Tengo quinoa en la despensa de casa porque mi madre antes, en su etapa macrobiótica, tomaba mucha! Pero solo la he probado como cereal, cocinada con verduritas y salsa de soja. Así como dices tiene que estar realmente buena :)
M'agradaM'agrada
Nois, quines meravelles que us enginyeu!! Entre la quinoa i el formatge dins les mandonguilles… fantàstic!
Petons!
M'agradaM'agrada
ostres!! aquestes petites bombes han d’estar boníssimes!! quin dinar més bo fariem nenes!!! jajajaajajja, a veure si m’animo i els faig, que mai he fet res amb quinoa!!!! molts petonets rul·lera, que passis un molt bon dia!!!! ;P petonetsssssssss
M'agradaM'agrada
estos bocados estan muy bien y con la sorpresa interior mas,la quinoa no la he probado nunca, a ver si me animo.Ah chulo el detalle del ratolinet je,je me lo imagino si buera en dibujos animados que festin¡¡¡
peto
M'agradaM'agrada
En mi casa los ratones se ponen las botas, siempre hay variedad de quesos en la nevera. Estos rulos van a dar mucho que hablar!!!.
Deliciosos bocados
Besos
M'agradaM'agrada
hahahaha, m’encanta el to desenfadat!! Visca la alegria a la cuina!!
M'agradaM'agrada
Que be que ho paseu, rul.leres!!!!
A casa meva s’el menjarien tot, el formatge. A mi no m’agrada gens!!!!
Pero les mandonguilles, sense formatge, s’han de provar…
Petonets.
M'agradaM'agrada
Sandra m’encanta la teva aportació!!!! i molt graciosa la foto amb el ratolí…..
enhorabona rul·leres!!
M'agradaM'agrada
HOLAAAA…estos dias tengo en mi lista comprar la quinoa para probarla ..mira que sugerencia mas apetitosa me has puesto ..me gusta mucho bsss buena semana MARIMI
M'agradaM'agrada
El ratolí de casa meva soc jo, segur que no deixaria ni un.
Petons.
M'agradaM'agrada
Nenes, us supereu amb cada recepte. Visca les rul·leres!
Nani
M'agradaM'agrada
Ostres! què original…els ratolins encantats, oi?
M'agradaM'agrada
Qué originales.
No he cocinado nunca con quinoa pero tengo que animarme a hacerlo.
Después de ver esta recetita, chicos, me animo seguro.
Besos
M'agradaM'agrada
Que original!! Té que estar boníssim.! Molt bona recepta.
Salutacions
M'agradaM'agrada
No sóc molt fan de la quinoa però la resta m’agrada molt, intentarè trobar un substitutiu :)
M'agradaM'agrada
Vengo siguiendo a esos rulos que en esta ocasión van de queso, con lo que me gusta, tu propuesta es genial y original con la quinoa, si es que no hay una que no me guste ¡sois geniales!
M'agradaM'agrada
Sandra, aquesta era la receta de quinoa!!!! Quina passada!!!! S’ha anat directament a preferits!!!! M’ha encantat!!! Mmmmmmmmm….
Un petonas ratolineta
Sònia
M'agradaM'agrada
M’encanta la proposta!
M'agradaM'agrada
Aquesta és la proposta que m’ha sorprès més! encara no he fet mai quinoa però crec que amb aquesta recepta sera una bona manera de començar ;) petonets guapa!!
M'agradaM'agrada
Jeje, que xula la foto. Aquest ratolí t’està buidant la cuina! Divertida aquesta iniciativa dels rulus, i els ‘arancini’ (mai havia sentit aquesta paraula) tenen molt bona pinta, super saludables.
Una abraçada, guapíssims, i gràcies per passar per casa meva. No passo per aquí tot el que voldria però us tinc molt present cada cop que faig una entrada al meu blog.
Petonets!!!!!!!!!;-)
M'agradaM'agrada
me lo anoto ya con lo que me gustan todos lo ingredientes. Bss.
M'agradaM'agrada
vengo de ver la propuesta de Judith y ahora ésta…. me pirro por las dos!
M'agradaM'agrada
Ui!! Ui!! Ui!!… que crec que aviat els “Arancini de quinoa i mozzarella”! seran l’uiltim crit dins de la gastronomia ratolinenca…
M'agradaM'agrada
Pero que ricas y orignales, me han fascinado una gran idea :D
Besotes.
M'agradaM'agrada
Tinc quinoa per casa i mai se m’acut com preparar-la. M’acabes de donar una bona idea. Els ratolins de casa segur que es queden amb un pam de nas! Jeje!
Fins aviat!
Anna
M'agradaM'agrada
Quinoa? No n’havia sentit a parlar mai! Però fa una pinta… i la bola de mozzarella al mig!!! nyaaam! m’encanta la mozzarella!
M'agradaM'agrada
Rul·leres esteu hiperactives! en el temps que nosaltres fem una recepta vosaltres en feu 7 o 8!!!!!
petonets
M'agradaM'agrada
Guuauuu! aquesta recepta se m’havia escapat!! m’encanta la quinoa així que me la guardo ara mateix!
Canviant de tema, sobre el que m’has preguntat de què estudio, sóc una biòloga a l’atur (com tantes altres) i ara he començat un màster de farmacologia a veure si tinc més sort entre les empreses farmacèutiques (creuu els dits !! ) jaja! així estem…petons
M'agradaM'agrada
estupendo! Me encanta la quinoa…así que esto pienso probarlo…qué graciosa la primera foto, usd son geniales chicas!
M'agradaM'agrada
Veig que t’has animat a comprar la quinoa, com em vas dir. T’ha quedat una recepta molt atractiva i amb aquesta salseta ha d’estar boníssima. M’encanta la presentació amb el ratolinet, és molt graciosa. Besets.
M'agradaM'agrada
i like your pictures and would like to invite you to share them on tastingspot.com
M'agradaM'agrada
¡que genial idea! ¡con quinoa! me gusta la idea. siemrpe hacemos de carne o de lentejas. me las llevo.
M'agradaM'agrada
Hola! Genial receta! Una preguntilla: crees que saldrá igual de buena si las bolitas en lugar de freírlas, se meten en el horno?
Muchas gracias ! Genial blog!
M'agradaM'agrada