Fa temps que teníem pendent de penjar aquesta recepta, però entre vacances, reptes i altres coses va anar quedar als esborranys per acabar.
Des de les bodegues “Maset del Lleó” ens van proposar de provar els seus vins, podent triar nosaltres mateixos els que ens vinguessin de gust, i després publicar una recepta maridant-ne un.
Com que realment teníem bones referències seves, vam decidir acceptar-ho, i el que vam triar és el Blanc de blancs. El vi ens va agradar molt, és un xarel·lo suau i fresc, i ens va semblar adequat provar-lo per un sopar informal amb amics en el que vam preparar aquesta coca. Us recomanem que la proveu per fàcil, bona i versàtil que és, sorprèn molt gratament!
La coca també vam provar de fer-la en peces individuals més petites, per fer l’aperitiu és ideal! De fet vam publicar-ne fotos al nostre Facebook, potser alguns ja les vau veure en el seu dia!
Ingredients
– Una làmina de pasta de full
– 3 patates mitjanes
– Una ceba petita
– Un parell de branques de romaní
– Formatge bocconcini (o mozzarella de búfala )
– Oli, sal i pebre
Preparació
Dobleguem els contorns de la pasta de full per fer-ne la vora, i punxem tota la massa amb una forquilla.
Posem per sobre una capa de patates tallades a làmines ben primes, la ceba també tallada, les fulletes de romaní, i per últim el formatge ben repartit.
Salpebrem i acabem amb un bon raig d’oli verge extra per sobre.
Enfornem després de preescalfar a 190ºC, i li tenim uns 20 o 25 minuts, fins que estigui la coca ben daurada (els últims 5 minuts vam pujar la temperatura a 220ºC).
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
No teniu perdó! Com podieu tenir una recepta tan bon oblidada a esborranys ;-)
PTNTS
Dolça
M'agradaM'agrada
Quina delicia tenieu a la llista de pendents. Qui sap que cosa s’amaga encara en els esborranys ?!
Petonets i bon cap de setmana,
palmira
M'agradaM'agrada
Com diem per açí, che que bó!!! qualsevol día la fare a casa nostra, m’encanta.
Petonets
M'agradaM'agrada
original y buena esta coca de patata con ceba y el aroma del romero le va de maravilla,que olor cuando la comes
bon cap de setmana,parella
M'agradaM'agrada
Eiiii… quina pasada de recepta!!! aquesta me l’apunto!!!
M'agradaM'agrada
mmm quina pinta!
M'agradaM'agrada
Sembla que hagi d’estar molt bona!
Tenir una làmina de pasta de full al congelador et pot solucionar un sopar d’última hora.
ptns!!
M'agradaM'agrada
jollinn quina cocaa!!!la ceba i el romaní la fan fantastica segur!!! hauré de descongelar la pasta de full d’emergencia que sempre tinc al congelador! jaja petons
M'agradaM'agrada
les coques son fàcils i molt agraïdes… segur que era bonisima..i a mi el romaní m’encanta…així que ho tet tot! i el que diu la roser un sopar d’emergencia en qualsevol moment!
M'agradaM'agrada
Que original el relleno.Pocos ingredientes pero muy bien ligados,Queda una coca muy fina chicos.Me gusta chicos!!!
M'agradaM'agrada
Sovint faig coques de verdures amb pasta de full, però mai hi he posat patat. Ho provaré, que amb el romaní i la ceba la patata combina molt bé ;)
M'agradaM'agrada
Ui nens que bo!!!!ademés es algo fàcil!!!m’ho apunto a pendents…molts petonets
M'agradaM'agrada
Jo aquesta coca la volia fer en focaccia, però amb pasta de full potser ha de quedar millor. I sobretot amb aquest vinet tan bo!
petonets
M'agradaM'agrada
Una recepta ideal per un sopar!!! ….Ara això no es fa d’amagar receptes com aquestes….
Petons
M'agradaM'agrada
Quina coqueta… si és que no necessita res més!. Precisament fa uns dies vaig fer una versió semblant amb quiche!. Una abraçada cucos meus!!!!(tenim pendent un MoMa amb els blocaires!eh?, aviseu quan estigueu de tornada!)
M'agradaM'agrada
Ohhhhh!!! Que bona!!! Aquesta l’hem de provar, m’encanten aquest tipus de coques!! I per fer els tallets ben finets no hi ha res com la mandolina. Mira que fa anys que la tinc i no em cansaré de dir que quins diners tan ben gastats…
Petonets
M'agradaM'agrada
Mai se m’hauria acudit posar patates a una coca!! ho provaré, que tinc de tot per fer-la i ha d’estar boníssima!! petonets guapos!
M'agradaM'agrada
Jo les coques normalment les faig amb pasta de pizza, no amb pasta de full, així que hauré de provar!! I a més a més els ingredients d’aquesta són super originals!
M'agradaM'agrada
No te guardes recetas rápidas y ricas, no nos hagas eso. Anotada queda, me ha gustado
Besos
M'agradaM'agrada
Aquesta m´aniria de maravella per sopar avuí amb el partit!!!! es perfecta! Petonets
M'agradaM'agrada
I tant que la provarem!!!! Si ho arrivo a veure abans l’hagués fet avui per veure el Barça!!! Me la’puntoooooooooo
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Ostres…m’està entrant una gana només de veurela…quina pintassa que fa!! I sembla senzilla de fer! Demà compro pasta de full! ;O
M'agradaM'agrada
No sé porque los domingo me da un hambre que terminaría con todo lo posible en la cocina, pura delicia esta coca, por favor…..
Besos.
M'agradaM'agrada
Qué pintaza, por favor!!
M'agradaM'agrada
Aquest tipus de coques són una delicia, a mi m’encanten!!
petonets
M'agradaM'agrada
Boníssima!
Marta
M'agradaM'agrada
quina pintassa nois!!! i segur que amb el vinet fresuqet ha d’estar de mort! ideal per gaudir d’un bon soparet al terrat. molts petonets guapos
M'agradaM'agrada
Vosaltres fer sopars???????? Au va, no m’ho crec!
Ja em va agradar quan la vaig veure, ha de ser molt bona.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Ohhh, ara he recordat el gust del romaní, quines ganes de tastar aquesta coca!. Petons.
M'agradaM'agrada
Que bona! Mira que patates amb ceba i romaní al forn en fem sovint però damunt una coca de pasta de full no se m’hagués acudit!! Per tant a provar-ho s’ha dit! Els vins blancs són els meus preferits, aquest segur que devia ser ben bo!
Una abraçada!!!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada