Us heu fixat que al núvol de categories d’aquí a la dreta, la secció “dolços” guanya per golejada? Avui ho dèiem amb la Sandra, comença a semblar que només mengem postres (i arrossos, clar) en aquesta casa! I sinó, mireu les dues últimes entrades…
Així que avui us portem una amanida boníssima, que no té res a veure amb un trist plat ple d’enciam, ni molt menys!
La idea és la de sempre: per fer plats exquisits, per improvisar sopars sorprenents, no cal complicar-se gaire; fent servir els ingredients més corrents, els de cada dia, que puguem tenir a la nevera, podem inventar una recepta que ens traurà del pas d’una manera impressionant. La clau és com preparar i presentar aquests ingredients.
L’amanida que us mostrem només porta: patata, carbassó, tomàquet i unes gambes per donar-li el toc de gràcia.
I vosaltres, com improviseu les amanides a casa?
Ingredients (2 pers)
– 2 patates mitjanes
– 4 gambes
– 1/2 carbassó
– Un gra d’all
– Tomàquets cherry
– Farina de blat de moro
– Sèsam
– Oli, sal i pebres de colors
Preparació
En un cassó posem a bullir les patates amb pell. Un cop llestes les pelem i aixafem amb una forquilla; afegim sal, oli i pebre fins que obtinguem un puré ben dens.
Pelem les gambes, les reservem, i en un cassó fregim amb unes gotes d’oli els caps i les carcasses. Cobrim amb un dit d’aigua i ho deixem reduint durant uns 10 minuts. Colem el brou obtingut en una paella i l’espessim amb una mica de farina de blat de moro. Reservem per fer la salsa.
Fregim una mica en una paella l’all tallat ben petit, i hi afegim el carbassó tallat a dauets. Quan estigui pràcticament cuit hi posem els tomàquets cherry oberts per la meitat.
Muntem el plat amb l’ajuda d’un anell per emplatar, posant la patata a sota i el carbassó amb el tomàquet a continuació.
Just abans de servir marquem a la paella les cues de gamba amb sal i unes gotes d’oli, i les posem a sobre de l’amanida. Barregem la salsa feta abans amb una mica d’oli verge extra per fer la vinagreta de gamba, i la posem per sobre l’amanida junt amb una mica de sèsam.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Una amanida ràpida, fàcil, amb ingredients que tenim a la nevera i, sobretot, original!! Per sopar és una opció perfecte. Me la guardoo!! petons
M'agradaM'agrada
Si la gràcia la poseu en totes les receptes!!!! ja m´agraden els dolços i també m´imagino que menjeu altres plats i aquesta amanida la trobo molt d´estiu, fresca i molt bona!!! aquestes ja estàn fetes per endur!!:))) petonets guapes.
M'agradaM'agrada
BO-NÍS-SI-MA i superbenpresentada. Com a mi m’agraden. Prenc bona nota.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
me encanta, sí que es sencilla tiene que ser deliciosa, además ¡la presentación! por cierto, a mí me pasa lo mismo, siempre caigo en lo dulce…
M'agradaM'agrada
Intento variar al màxim, peró aixó de la patata xafadeta, no ho havia pensat!
Prenc nota.
Petonets,
Esthe
M'agradaM'agrada
Esa ensalada tiene que estar mortal de necesidad. No sabeis lo bien que me viene, todo el día intentando inventar ensaladas nuevas. Esa vinagreta es para ponerle un pisito en el mismísimo Paseo de Gracia :D
Muchos besos
M'agradaM'agrada
Haureu d’esperar 15 dies per saber – ho!! Però ja tenc les neurones (per no dir els ru…) en plena activitat i pensant.
Aquesta amanida sembla una delicatessen!! I està tan ben presentada!!! M’agrada el llaç!!
Després d’aquesta petita mostra del meu domini de l’anglés (gràcies al google traductor -tot s’ha de dir-) suposo que ja no hi ha cap dubte que puc venir d’acompanyant a Boston sense cap tipus de problema , oi??
1,2…tic-tac…
M'agradaM'agrada
Hola,
Va no ens enganyeu que segur que sempre mengeu postres.. je!je! Què la puc copiar per a la Recepta del 15???
Això de posar la patata d’aquesta manera m’agrada molt, i la presentació us ha quedat maquíssima.
Petonets!
M'agradaM'agrada
Sóc una mica inexperta i voldria aclarir si s’hi posa vinagre, com que als ingredients no ho diu però després fa referència a la vinagreta de gamba.
Moltes gràcies la provaré el cap de setmana.
M'agradaM'agrada
Res de vinagre, canviem el vinagre per la salseta de gambes en la vinagreta! ;)
Esperem que t’agradi!
M'agradaM'agrada
Ja se que soparé aquesta nit. M’ha sobrat una patata bullida del migdia i vaig a treure unes gambes del congelador… amb el vostre permis, me la copío.
Petonets.
M'agradaM'agrada
Tu presentación es de un restaurante 3 estrellas! Creo que ya tengo mi ensalada para el 15 de junio jeje Tengo ganas de participar!!
Besos
M'agradaM'agrada
Ostres! te una pinta boníssima.
M’encanten aquest tipus d’amanides ara que ve el bon temps.
M'agradaM'agrada
jajajaj, a mi em passa el mateix! sembla que només mengem postres! aiaiaiiaia, però com que el Xavi li encanta i s’ha ofert voluntari per acabar amb les existències del Bolet m’he quedat més tranquil·la!!!!! una amanida fantàstica, amb patata queda súper refrescant!!! i una presentació digne d’un restaurant de luxe!!! petonets guapos
M'agradaM'agrada
¡que rica ensalada! me encantó la foto con el desenfoque de la segunda porción :)
M'agradaM'agrada
Una presentació de luxe, i una amanida de diumenge. M´agrada molt. petons,
M'agradaM'agrada
Que bona!!!!
I la presentació fantastica, com sempre aal menys aquesta la puc tastar que demà començo la operació bikini …(jajajaja… per això m’he acomiadat amb l rabo…muahahaha).
Petonàs….
M'agradaM'agrada
Crec que aixó dels postres es un mal de tots els blog. Jo també sembla que només faci postres …jejejeje
Aquesta amanida esta genial, així que amb el vostre permis la copiaré. A més una ha quedat uan presentació excel.lent.
Petons
M'agradaM'agrada
Amb menys glamour, nosaltres improvisem amanides amb menys glamour… amb 4 cosetes i mira quin delicatessen que ens heu fet!!!
Per cert, a banda dels arrossos, els gambes no us agraden pas gaire, eh? ;)
M'agradaM'agrada
Como me gustan los camarones y en esta entrada son la estrella total, una presentación hermosa…un bocado y ya podría estar quietecita disfrutando de los sabores….
Besiños.
M'agradaM'agrada
per ara a l’estiu…. una amanida perfecte, ben refrescant!! m’agrada!!
muakis
M'agradaM'agrada
Si, teniu raó, portem molts dolços…
Gràcia se n’ha de tenir però vosaltres en teniu moltíssima, us ha quedat de luxe!
Ja veig que aneu practicant pel dia 15, esteu posant el llistó molt alt!
Tic, tac, tic, tac… Rulos power! ja,ja,ja
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Pues seguid haciendo cosas saladas tan ricas como esta.
Os ha quedado espectacular.
Besos
M'agradaM'agrada
És veritat que una bona presentació i elaboració converteix un plat senzill en un plat de luxe per rebre uns convidats amb un àpat de categoria. Aquest timbal amb gambes és un bon exemple!
M'agradaM'agrada
Ostres, mira que acabo d’esmorzar però no m’importaria pegar-li un bon mos a aquesta amanida! Té molt molt bona pinta…
M'agradaM'agrada
No em dedicaré a fer estadística (que no es lo mí) però en la vostra nevera veig més arrossos que no pas postres ;-D
Aquest timbalet és per repetir: un per dinar i un per sopar…deliciós; de veritat.
M'agradaM'agrada
Una receta deliciosa, facil y vistosa!!!!
Las fotos preciosas!
M'agradaM'agrada
Jo sóc amant dels tristos plats d’enciam, però admeto que l’apartaria i em quedaria amb aquesta amanida tan suculenta i original. Amb aquests sants gambots ha d’estar… “de mueeerteee”!
Petons ;)
M'agradaM'agrada
Quina presència! Tots aquests plats amb verdures m’encanten. Els trobo deliciosos. I si a més te’ls presenten d’una forma tan atractiva és que no pot fallar.
Petons
M'agradaM'agrada
Que bé que entren ara de cara al bon temps les amanides, i si tenen aquesta presentació encara més, guerra a les amanides insulses!!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Tenen una pinta deliciosa aquestes amanides i la presentació és fantàstica. Donen ganes de menjar-ne una ara mateix.
Petons.
Belén.
M'agradaM'agrada