Crema de xampinyons amb sajolida

Avui deixeu-nos, abans que res, fer una petita menció a “la Recepta del 15” d’aquest mes d’octubre, doncs hem batut el rècord de participació del mes de maig quan us vam proposar cuinar amb maduixes: llavors vam recollir 82 receptes, i aquesta vegada de moment ja hem arribat a les 84 propostes. No sabeu la il·lusió que ens fa arribar a aquestes xifres i veure com cada vegada són més els blocs nous que també es van afegint al repte. Moltes gràcies a tots per seguir-nos mes a mes!

I parlant ja de la recepta que us portem avui, hem fet una cremeta de xampinyons per seguir en la línia de “fer tardor”, i intentar invocar una mica la fresca, a veure si entrem d’una vegada en l’estació de l’any que pertocaria!

És una crema de xampinyons feta com sempre, amb la peculiaritat de que l’hem aromatitzat amb sajolida, cosa que li dóna un punt diferent i realment interessant!

Si voleu podeu acabar d’arrodonir la crema amb uns crostons de pa fets també amb sajolida i formatge parmesà, doncs li donarà al plat el toc definitiu de color i sabor.

Ingredients

Per la crema:

– 200 g de xampinyons

– Mitja ceba

– 1 porro

– 1 patata mitjana

– Brou de verdures

– Sajolida

– Vi blanc

– Oli, sal i pebre

Pels crostonets de sajolida i parmesà:

– Pa del dia abans

– Formatge parmesà

– Oli

– Sajolida

Preparació

Per la crema:

En una cassola, sofregim la ceba i el porro ben tallats amb una mica d’oli, hi posem una bona branca de sajolida, hi afegim els xampinyons laminats, ho salpebrem i deixem que perdin la seva aigua.

Quan comenci a agafar color hi afegim la patata tallada a daus, hi posem un raig de vi blanc i ho deixem reduir una mica. Cobrim amb brou de verdures i ho deixem coure uns 20 minuts.

Triturem bé amb la batedora elèctrica.

Pels crostonets de sajolida i parmesà:

Fregim, en una paella, el pa tallat a dauets amb una mica d’oli, i ho condimentem amb unes fulletes de sajolida. Quan estiguin ben rossos hi posem parmesà ratllat per sobre i enretirem del foc fins que s’acabi de desfer el formatge amb l’escalfor residual. Servim acompanyant la crema.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Crema d’espàrrecs verds

Crema de carxofes

Crema de patata i bacallà amb tòfona

Advertisements

34 pensaments sobre “Crema de xampinyons amb sajolida

  1. Sònia diu:

    Que bona aquesta crema!!! M’encanta utilitzar herbetes… i la sajolida es tan bona i aromatica!!! Un 10 de recepta!!! ;-)
    A veure si entre tots invoquem l’esperit de la tardor… jijijiji
    Un petonas
    Sònia

    M'agrada

  2. Alba diu:

    Moltíssimes felicitats cracks!! :)
    No us enganyaré…la crema de xampinyons és una de les coses amb les que no puc. Deu ser un trauma infantil perquè a l’escola ens en feien menjar i encara tinc la olor gravada al cap. Però sabent qui ha fet la crema estic segura que estava boníssima, eh!! :)
    I la presentací amb els crostonets, genial!!

    Molts petonets guapos!

    M'agrada

  3. gemma diu:

    M’encanta la sajolida, però la tinc mig oblidada… Ha de donar una aroma molt original i diferent. M’apunto la idea, que comença la temporada de cremes calentones ;)

    M'agrada

  4. judith diu:

    Visca la recepta del 15!!! les vostres receptes i vosaltres!!!!!! sou els millors. Mira que fa poc que m’agraden els xampinyons, però cada cop li trec més partit! a veure si faig aquesta cremeta… molts petonetssssssss

    M'agrada

  5. conxita diu:

    Felicitats pel record! 84 receptes!
    La cremeta de xampinyons té una pinta boníssima i amb la sajolida molt original. La provaré prequè jo la sajolida només la faig servir per adobar olives.
    Petons
    Conxita

    M'agrada

  6. ana diu:

    No he utilizado nunca esta hierba, la verdad es que es la primera vez que oigo hablar de ella…. qué torpe soy, dios mio.
    La crema tiene una pinta deliciosa.
    Felicidades por ese record, ya veréis como sigue subiendo mes a mes.
    Besos

    M'agrada

  7. Paula diu:

    És que els meus nens són uns cracks!! Enhorabona guapos!!
    La crema de xampinyons és una de les meves preferides. I ara que començarà el fred és una cremeta fixa al menú de cada setmana.
    Prenc nota de la sajolida, que no tenc ni idea d’on la puc treure però ja en trobaré. No patiu!!
    Petons!

    M'agrada

  8. Asela Masià diu:

    La presentació és preciosa, ara, la sajolida és una herba que crec que no he vist en la vida, no tinc ni idea quin gust fa, serà qüestió d’explorar més en el món de les herbes i espècies. Té una pinta boníssima, a mi també m’agrada molt la crema de xampinyons. A veure si ja ve la tardor, que tenim tantes fruites i verdures interessants en aquesta estació que és una llàstima que es faça tant de rogar. Besets.

    M'agrada

  9. Chelo.- Cogollos de agua diu:

    Como me ha gustado lo de hacer una cremita tan rica para invocar al otoño, que ganitas de que llegue y tomar un buen plato de esta magnifica crema.
    Y felicidades!, ya somo muchos los que esperamos impacientes la Receta del 15.
    Felicidades otra vez

    M'agrada

  10. guspiresqueviatgenambelvent diu:

    Que bona ha de ser! No n’he menjat mai. M’anoto la recepta.
    Moltes felicitats per l’èxit, ja us el mereixeu. Crec que La Recepta del 15 és un event senzill de fer, que està a l’avast de tothom, i que no crea cap mena d’obligació, d’això s’ha de tractar! perquè tot allò que crea obligació en una cosa que ha de ser per passar-ho bé llavors no cal perdre-hi ni un segon.;-)
    Una abraçada ben forta!

    M'agrada

  11. La cuina violeta diu:

    Durant un temps em va donar per comprar sobres de crema de xampinyons perquè m’agradava molt i els tenia sempre a ma.
    No hi ha comparació noies, però l’ésser humà és feble.
    Aquesta ha d’estar molt bona.
    Nani

    M'agrada

  12. Heva diu:

    Pues si que lo habeis invocado bien brrr que frió hace por aquí jajaja hoy he preparado yo tambien una crema de setas para publicar dentro de unos días pero lo de la ajedrea (o como sea) no lo conocía, habrá que buscar,
    un besote

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s