Verdures al forn

En un cap de setmana tan gèlid com aquest, encara que a la Bordeta de neu no n’hem tingut ni un floc, què millor que publicar una recepta tan fàcil i deliciosa com aquesta, ideal per menjar ben calenteta i escalfar el cos!

A més a més, és una recepta que ens serveix com a primer plat, però també com a acompanyament d’un segon.

És una versió d’un plat que hem tret del llibre de menús “en 30 minuts” del Jamie Oliver, en el que ell cuinava únicament patates. Fent servir la seva tècnica, nosaltres hi hem afegit altres ingredients: moniato, iuca (mandioca) i carxofes, però podríem posar-hi també carbassa, carbassó, o altres verdures que se’ns acudeixin.

De fet n’hem dit verdures al forn, però no hi vam posar cap ingredient que fos realment una verdura… Què més hi posaríeu vosaltres en aquesta cassoleta?

Ingredients

– Patates

– Moniato

– Iuca

– Carxofes

– Mitja llimona

– Un ram d’herbes aromàtiques (nosaltres branques d’orenga i farigola)

– 3 o 4 grans d’all

– Oli verge extra i sal

Preparació

Pelem tots els ingredients i els tallem a trossos no gaire petits. Nosaltres hem deixat les patates amb pell.

Ho posem en un recipient apte per a microones, junt amb la mitja llimona i el ram d’herbes aromàtiques. Únicament en el cas de les carxofes, les hem untat una mica amb suc de llimona per evitar que es posessin negres.

Cobrim el recipient amb dues capes de film transparent, i ho introduïm al microones a màxima potència (el nostre a 800 W)  durant uns 8 minuts. Segons la potència del vostre micro potser haureu de variar el temps de cocció!

Mentrestant engeguem el forn per preescalfar-lo a 220ºC.

Quan puntxant amb un ganivet veiem que ja està tot ben cuit, ho aboquem a una safata per a forn junt amb les herbes, hi posem els alls simplement aixafats, sal i un bon raig d’oli d’oliva.

Ho introduïm al forn a la part superior fins que els ingredients agafin un color daurat, i servim ben calent.

Bon profit, i bona cuina!

···

TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:

Escabetx de verduretes

Carxofes al vi ranci

Romesco de carxofes i patates amb gambes

52 pensaments sobre “Verdures al forn

  1. Palmira diu:

    M’encanten les verdures al forn, amb pastanaga, carbassa, carbassó, alberginia, amb el que tingui a mà a la nevera.
    Una combinació molt rica i aromàtica, haurem de demandar aquest llibre per sant valentí.
    Petonets,
    Palmira

    M'agrada

  2. judith diu:

    M’apunto la recepta. Les verdures m’encanten, i crec que cuinades així han de guanyar molt! a més si les veu el Jamie segur que posa aquesta al seu llibre! jajajajajja. Per cert, les fotos d’avui són fantààààtiques!!! ;P molts petonets guapos

    M'agrada

  3. Eva diu:

    Que boooooooooooooo!!! Ho provarem segur ben aviat que això em soluciona un sopar sa i ràpid!!! :)
    Jo hi posaria també uns xampis i uns espàrrecs verds…
    Petunets,
    Eva.

    M'agrada

  4. Paula diu:

    M’agrada, m’agrada!!
    Jo faig moltes vegades un plat semblant: patates al microones 7 minuts a màxima potència, després les passo pel wok (o paella, segons el que tengui més a mà) amb un raig d’oli, un poc de vi per cuinar, herbetes aromàtiques i bocinets de salsitxa (Xavi, ja sé que tu no hi posaries salsitxes però al soci li agraden molt ;P) Provaré al forn a veure que tal em queda.
    La cassoleta molt xula. En vull una!!!
    I la foto també m’agrada molt. Voluntaris per fundar un club de fotos alternatiu??? Jajajaja!!
    Petons guapos!

    M'agrada

  5. Montse -a bell bulto- diu:

    Com sabeu, per obligació jo cuino moltes verdures pels meus fills. Les verdures al forn són molt bona opció. M’agrada la idea de coure-les primer al micro i després un cop de forn! M’apunto la idea de la llimona i herbes, ideal!!! Les fotos, precioses, amb l’aire rústic li donen caliu, ideal per aquests dies!! Molts petonets.

    M'agrada

  6. Eva diu:

    doncs jo hi afegiria… carbassço, albergínia, pebrot vermell, carbassa… crec que les possibilitats són infinites.
    m’encanta la presentació, així menjar verdura dóna gust!
    pt

    M'agrada

  7. Pilar19@me.com diu:

    Oh Sandra! qué cazuelas tan ricas, podría comer y cenar así a diario sin cansarme, me vuelven loca las verduras así preparadas.
    Si tengo que elegir un ingrediente más para esa cazuela, yo pondría berenjena ;)
    Besos

    M'agrada

  8. Juana diu:

    Jamie es el rey de la cocina sencilla y perfecta!!..esta receta me encanta!!, porque adoro comer verduras al horno :)
    las fotos son tentadoras de veras!!!!!
    Cariños familia!!!!

    M'agrada

  9. Anna diu:

    Amb el fred que fa, ja vénen de gust aquests plats ben calentons!!!! I servides en la cassoleta, aquestes verdures fan una pinta espectacular i mooooolt apetitosa!

    Petons!

    M'agrada

  10. Manel (el Pare) diu:

    Les verdures rostides al forn són increïblement bones, res a veure amb altres sistemes de cocció.
    Demaneu què més posar-hi… Jo l’he fet amb porro pastanaga i carbassa, és sensacional.

    Una abraçada.

    M'agrada

  11. Gemma diu:

    Que bo!!! Jo hi posaria ceba, m’agrada molt!
    Doncs nosaltres si que n’hem tingut de neu, i molta fred (-9ºC) tres dies seguits. Sembla que aquesta nit no serà tant freda.

    M'agrada

  12. Asela Masià diu:

    Que bo! Jo no tinc el llibre aquest dels 30 minuts, però tinc molts programes gravats i encara no els he vist tots. M’encanta la manera de cuinar de Jamie. No he cuinat mai la iuca, i això que la veig tots els dies a la fruiteria, un dia potser la compre. Besets.

    M'agrada

  13. Uma diu:

    M’encanta la vostra cuina – i tot i que vinc d’un altre país, m’hi sento molt propera. Doncs, a la pregunta de què més hi posaríem a la vostra cassoleta: crec que és molt completa i no voldria desequilibrar-la posant-hi més coses. Però a la barreja de patates, moniato, cebes i bolets hi poso també codony quan és temporada. Queda magnífic! (I com que a casa som massa gent per fer servir el microones: tot, menys els bolets, al forn des del principi.)

    M'agrada

Gràcies per deixar-nos un comentari! Recordeu que també podeu fer-ho amb el vostre perfil de Facebook o Twitter.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s