Ostres! Un altre aniversari? És molt prolífic el mes de setembre!
Avui fa anys la Judith d’“El món de Juju“, moltes felicitats rul·lera!!!
I no la felicitem només des d’aquí, ja veureu com la Laura de “Coure coulants”, la Moni de “Coses de Llàbiro“ i la Paula de “Bon Tiberi”, també li han dedicat una recepta!
Qui no coneix a la Judith i a la família Bolet? Són encantadors i divertits, a la Bordeta ens els estimem molt i ens agrada anar a fer caipirinhes amb ells (per cert, ja va tocant, no?). I com que ella és la blocaire més glamourosa de la xarxa i gaudeix moltíssim tapejant, hem decidit dedicar-li uns pintxos amb molt d’estil i ben llampants.
Per la nostra part li hem preparat aquestes torradetes amb brandada de bacallà, acompanyada de figues (que molt amablement ens van enviar de la Tavella, un projecte del que us parlarem properament), alfàbrega, sal d’olives negres i llimona! Creieu que li agradarà? Nosaltres estem quasi convençuts de que sí, només us direm que hem fet servir la seva recepta de brandada…!
Que passis un dia fantàstic, deixa’t mimar molt, bufa ben fort les espelmes…i demana un desig! Per molts anys!!
Ingredients
Per a la brandada:
– 2 patates
– 150 g de bacallà esqueixat
– 75 ml de nata líquida
– Mitja ceba
– Oli i sal
Per als pintxos
– Torradetes de pa
– Figues
– Ratlladura de llimona
– Flors d’alfàbrega
– Flor de sal d’olives negres
– Oli d’oliva verge extra
Preparació
Per a la brandada
Rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minuts.
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem.
Agafem la ceba, la tallem a trossets petits i la saltegem durant uns minuts en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva.
Hi posem el bacallà esmicolat, que prèviament haurem tingut en remull per dessalar-lo bé, i ho cuinem durant 10 minuts més.
Afegim les patates i ho remenem, i amb l’ajuda d’una forquilla ho anem xafant.
A continuació hi tirem la nata líquida, ho salpebrem i ho cuinem durant 10 minuts fins obtenir un puré (nosaltres ho vam passar per la batedora per obtenir una textura més fina).
Per als pintxos
Posem sobre les torrades la brandada de bacallà, i hi ratllem una mica de pela de llimona.
Al damunt hi col·loquem un tall de figa i una tija en flor d’alfàbrega, i ho acabem amb unes gotes d’oli i una mica de flor de sal d’olives negres.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
tremendo pincho¡¡
M'agradaM'agrada
Uau!!! quin pinxo!!!! m’encanta la combinació, és fantàstica!! els colors, els gustos… Crec que l’heu encertat de ple! :) Molts petonets!
M'agradaM'agrada
Quin detall més bonic i més bo!! Hi haurà que tastar-les. Petonets
M'agradaM'agrada
ooooooooo, els meus nens de la bordeta em fan una súper tapa”!! ideal per acompanyar les nostres tapes!!!!! ;)))) (ho se, hem de trobar un dia ja!!!!) un milió de gràcies guapos meus, aniré a dormir ben tipa!!!!
M'agradaM'agrada
Moltes felicitats Judith !!! i a tu Sandra per la recepta ;)
Per molts anys guapes
Petonets
M'agradaM'agrada
Segur que la Judith estarà molt contenta amb aquesta dedicatòria :)
La brandada amb les figues ha de combinar molt bé!
M'agradaM'agrada
Guau! Quina passada d’aperitiu. Amb les figues em sembla una idea genial!! Petonets
M'agradaM'agrada
A la judith suposo que li encantarà, però és que a mi també! Fa molt temps que no menjo brandada i m’heu fet agafar ganes. Una abraçada
M'agradaM'agrada
Això si que és un pintxo glamoròs i amb molt estil! Aquest mes de setembre, estem sempre de celebraciones, pel que sembla… Així costa menys el mes de setembre!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
La brandada és un plat deliciòs, suau i tendra. Un regal a l’alçada… i auqesta presentació és molt maca.
M'agradaM'agrada
Tiene una pinta muy buena, nunca se me había ocurrido mezclar bacalao con higos. Una combinación perfecta desde luego.
M'agradaM'agrada
M’encanta la brandada de bacallà!! un aperitiu genial per qualsevol celebració!! petons
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta tapeta, brandada i figues? ha de ser deliciós com a mínim!! ara ja sabeu que us toca, anar a fer unes caipirinhes per celebrar l’aniversari de la Juju, ja teniu l’excusa!
petonets
M'agradaM'agrada
Quina dedicatòria més maca i bona de ben segur que a la Judit l’agrada molt.
Petons
M'agradaM'agrada
Quina dedicatòria més maca i bona de ben segur que a la Judit l’agrada molt.
Petons
M'agradaM'agrada
Oh, qué tostas más ricas!!! Me encanta la mezcla y muchas felicidades desde aquí para Judith. Ahora mismo me voy a felicitarla ;-)
Besos.
M'agradaM'agrada
Que pintaza. Me encanta. Sobre todo con el toque de los higos. BeZitos.
M'agradaM'agrada
Sandra, segur que li agradaran. A mi m’encanten. Quin toc li donen les figues a les tapetes salades. Li encantarà anar de tapeig avui dijous. Un petonet maca
M'agradaM'agrada
bueno bueno bueno….m’encanta la brandada!!!!quina bona pinta!!
M'agradaM'agrada
Caram, que bon pintxo!! No havia pensat amb la combinacio bacalla-figues, pero la veritat es que es molt bona. Petonets
M'agradaM'agrada
Hola guapa, qué tal fué el verano?. A ver si me engancho de noevo a la receta del 15, que estoy de un vago que no veas.
Menuda tapa buena que has preparado a la cumpleañera. De lujo.
Besazos
M'agradaM'agrada
Segur que el Xavi està d’acord: al setembre han nascut grans persones!! ;DD I no ho dic per res en especial! Els de l’abril també estan força bé, però els del setembre més.
M’agrada molt aquest pintxo. I el toc de les figues em sembla espectacular, bé com tot el que és made in bordeta.
Petons guapos!!!
M'agradaM'agrada
Seguro que Judith está encantada, jeje Bss
M'agradaM'agrada
Deliciosos!! Me encanta…original y súper apetecible.
Besotes.
M'agradaM'agrada
Heu fet un pintxo molt glamurós, si senyora! Una presentació molt xula.
M’encanta la brandada de bacallà.
Molts petonets.
M'agradaM'agrada
Chicos!!!! este pintxo es tremendo!!!! me encanta la brandada de bacalao, y esa idea de combinarla con higos y limón….ufff me requeteencanta!!!! me la llevo ;)
M'agradaM'agrada
Jo crec que a la Judith no li agraden, és molt millor que les guardeu per mi. Ha colat?
Petonets guapíssims!!
M'agradaM'agrada
mmmmmm brandada de bacallà amb figues!!! Quina bona combinació!!!
Una tapa de luxe per la Judith!!! Segur que estarà encantada amb aquesta proposta! :)
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
Ooooooo jo ara vull ser la Judith per menjar-me aquesta delícia ..
M’encanta com ho presenteu, amb aquesta decoració a més d’entrar pels ulls segur tenim un gust ben diferent i deliciós
petons
M'agradaM'agrada
Sandra,
Sense gaires esperances m’agradaria confiar que aquest plat no agradi a la Judith… perquè a mi m’encanta, me’ls acabaria ràpidament,
Sóc un boig de les figues i amb la brandada ha de lligar perfectament.
A més, la presentació, és de luxe.
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Una brandada, senyora brandada! Això entra com si res. La Judith deu estar supercontenta amb unes amigues així.
Nani
M'agradaM'agrada
Molt bo! però molt bo! segur que li ha encantat!!! Petonet
M'agradaM'agrada
felicitats!!! crec que aquest cop el meu txin txin el fare amb un d’aquests deliciosos pintxos de brandada.. amb figues!!
M'agradaM'agrada
La nostra enhorabona a la Bordeta i a la Judith! Quina meravella de pintxos :-)
M'agradaM'agrada