Aquí la tenim, l’última recepta del 15! Però tranquils, que el bloc continuarà en marxa, i qui sap si “la Recepta del 15” serà repescada d’aquí a un temps… tot queda obert! ;)
N’hi ha bastants que ja heu anat publicant, i llegir-vos ens fa sentir estranys, sabent que això s’acaba, però necessitem un respir! Ens enteneu, oi?
Moltes gràcies per les paraules que ens heu anat dedicant durant aquest últim mes, de debò agraïm moltíssim veure que un repte com aquest ha calat tant entre els blocaires (i també els nostres lectors!).
Esperem que us agradi la nostra proposta, una vichyssoise utilitzant un ingredient com el codony per donar-li la volta. Per acompanyar, és clar: codonyat, i uns grans de magrana, que li donen el toc hivernal. Presentat així amb gotets serà un fantàstic i diferent aperitiu per aquest Nadal!
I ja sabeu que si no teniu bloc però voleu participar a la Recepta del 15, podeu enviar-nos la vostra proposta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com , i us la publicarem al nostre perfil de Facebook.
Ingredients
– 2 codonys
– 1 patata mitjana
– 3 porros
– Caldo de verdures
– Crema de llet
– Mantega
– Codonyat
– Magrana
– Oli, sal i pebre blanc
Preparació
Sofregim el porro tallat a rodanxes amb una mica de mantega i oli fins que estigui ben tou. Hi afegim el codony pelat i tallat a trossos i també la patata; hi donem unes quantes voltes i ho deixem coure uns 5 minuts tot junt.
Cobrim amb el caldo de verdures i ho deixem coure durant uns 35-40, o fins que el codony estigui ben tendre.
Salpebrem i triturem fins que quedi ben fi (hi afegirem o treure’m caldo segons ho vulguem més líquid o espès).
Hi posem un bon raig de crema de llet (ho podem canviar per llet si ho volem més lleuger) i mesclem bé.
Servim en els gotets acompanyada d’uns trossets de codonyat, una mica de magrana i un rajolí d’oli d’oliva. També podem posar-hi uns trossets d’avellanes.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Això s´ha de probar!!! quina combinació mes especial, però ja tinc el codony cuit, pot ser que ho posi al final abans de triturar:). Gràcies per aquests dos anys! Petonets i fins aviat!
M'agradaM'agrada
Em sembla una proposta molt bona per acabar aquesta convocatòria. Ha de ser deliciosa!!!
Per cert, ací us deixe la meua aportació a la convocatòria: cassoletes de paté de bolets amb cuixot d’ànec
http://alataula.blogspot.com/2012/12/cassoletes-de-pate-de-bolets-amb-cuixot.html
M'agradaM'agrada
un entrant per quedar com un perfecte amfitrió! m’encanta! i això no és un adeu, és un fins aviat! petons
M'agradaM'agrada
Moltes gràcies per crear aquesta iniciativa, ha estat un plaer compartir taula amb vosaltres :))
Descanseu i recupereu forces per tornar amb més força que mai!
Jo aquest mes no he pogut participar però espero treure forces idees per aquests dies…
Enhorabona i a seguir endavant!
M'agradaM'agrada
Una despedida de lujo. La haré prontito y me acordaré de vosotros, porque creo que Sandra no me va a traer un vasito para probar ;)
Muchos besos y mil gracias por tanto trabajo
M'agradaM'agrada
Una idea genial¡¡¡¡, encara em queden uns quants codonys, i molt codonyat per acompanyar. Ho provaré. Petons.
M'agradaM'agrada
Ei! I jo que volia posar la crema en els meus supergotets, hauríem coindicit! Una molt bona proposta la vostra. Aquí teniu la meva:http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/2012/12/crema-de-salmo-fumat.html
Que us espero de tornada!
Nani
M'agradaM'agrada
Us mereixeu totes aquestes paraules i més!! aquest gotet és de luxe, m’encanta!! PEtons
M'agradaM'agrada
Guau, quina pinta més festiva! el codony ha de donar-los un gustet dolç ben especial.
Molt bony any i gràcies: els dies 15 ja no tornaran a ser els mateixos! :-D
Petons
M'agradaM'agrada
Nois ens ho heu fet passar genial, almenys personalment amb els vostres reptes m’heu ajudat a fer crèixer la meva imaginació i sobretot disfrutar.
Aquest gotet és un èxit absolut, ja es veu a venir…. ;)
Aquí us deixo la meva proposta, molts petonets!!!
http://acabatdefer.blogspot.com.es/2012/12/rotllet-de-truitacrema-de-formatge-les.html
M'agradaM'agrada
mare meva quina pinta tenen aquests gotets! Han de ser boníssims amb codony! Aquest mes no he pogut participar i me sap molt de greu! però la feina no m’ha deixat temps per res…
Una abraçada!!
M'agradaM'agrada
Una aperitivo maravilloso….como siempre llegaré tarde este mes, pero llegaré…es un mes copado de proyectos y cosas bonitas para mi..el descanso es súper merecido y su blog sigue…así que a seguir disfrutando de sus maravillas en la cocina chicos!
Un beso para los dos pero en especial para ti Sandra, que siempre regalas ternura y buena vibra.
M'agradaM'agrada
Si són tan bons com maques les fotos han d’estar boníssims!
Us deixo la nostra proposta:
http://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2012/12/crema-desparrecs-verds-amb-pipes.html
Molts petonets!
M'agradaM'agrada
Tots trobarem a faltar la recepta del 15. Moltes gràcies per aquests dos anys plens de propostes interessants. Visca la recepta del 15!!!!!!!!
Aquí us deixo la meva última aportació:
http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/12/15/galetes-salades-de-parmesa-nous-i-datils/
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta vichyssoise. La primera foto és una passada, molt maca.
Aquí us deixo la meva aportació:
http://allijulivert.blogspot.com.es/2012/12/mini-quiche-lorraine.html
A veure si algun dia repesquem la recepta del 15… de totes maneres ha estat un plaer poder-hi participar cada cop que m’ha estat possible. Heu fet una gran feina.
Petons
M'agradaM'agrada
Una vichyssoise molt bona, i les fotos t’han quedat genials.
Aquí us deixo la meva proposta:
http://deliciesculinariescris.blogspot.com.es/2012/12/nidos-de-codorniz-con-beicon-y-salsa.html
Una abraçada
M'agradaM'agrada
Guapos!!! aquí us deixo la meva! Ha estat un plaer, de veritat, m’ho he passat molt bé!! si mai us decidiu a tornar-la a fer, aquí estarem ;)
Quina bona pensada la vichyssoise de codony, sou uns cracks!!! i la presentació és d’estrella, felicitats!!
Petoneeeeets!!
http://tastarutes.wordpress.com/2012/12/15/estrelletes-salades-aperitiu-de-nadal-per-la-recepta-del-15/
M'agradaM'agrada
Molt bona idea lo dels aperitius, aquest any ho tenim resolt!!!!! el gotet ho faré també aquestes festes!
El meu aquí:
http://paambtomaquet-marylou.blogspot.com.es/2012/12/cullereta-amb-mango-gorgonzola-i-ceba.html
M'agradaM'agrada
Els Ferrer volíem estar presents aquest dia. I per variar hem fet el que ens ha semblat bé. (o com diu l’Àlvar: fem el que ens surt dels —-ons)
La proposta que ens feieu era aperitius de Nadal. Si penseu que un aperitiu va abans i el que va “abans” del Nadal es el Hallowen…..
I hem pensat de compartir amb vosaltres el pastís d’aniversari de l’Aina i l’Alícia, ja que aquest any ha estat especial, com es per vosaltres especial aquesta “recepta del quinze”.
Petons i abraçades.
http://el-pa-dels-ferrer.blogspot.com/2012/12/pa-de-pessic-pastis-daniversari.html
M'agradaM'agrada
Ha estat un plaer poder participar durant aquests temps. Descanseu que us ho mereixeu i molte gràcies per a la feina tan bona que heu fet. Esperem que algun dia La Recepta del 15 torni de nou… m’apunto la vostra suggerent proposta i us deixo la meva, que encara que tard… al final he pogut participar. Molts petons
http://lacuinadeleri.blogspot.com.es/2012/12/crema-de-torro-de-foie-amb-toffee-de.html
M'agradaM'agrada
Hola:
Gracias por dejarnos participar con vosotros este tiempo y por supuesto que lo entendemos, debe de ser muchísimos trabajo organizarlo todo.
Un besico y seguiremos en vuestro blog
M'agradaM'agrada
I taaaaant que és una sensació estranya pensar que és la darrera proposta dels 15, però us heu guanyat un merescut descans. No importa dir que si voleu tornar, aquí serem. #fans absoluts de la bordeta
Ja podeu enviar la Lupita amb un parell de gotets d’aquests que la mare té poc temps i menja el primer que troba. Segur que estan boníssims!!
Us deixo l’enllaç a la meva proposta http://www.bontiberi.com/2012/12/salsitxetes-de-coctel.html
Petons!!
M'agradaM'agrada
Aquí tenéis mi propuesta, para este último reto, y no nos abandones por mucho tiempo, ha sido todo un placer copartir estos retos con vosostros.
http://rezeditas.blogspot.com.es/2012/12/cestitas-de-pasta-filo-con-ternera-al.html
M'agradaM'agrada
Un aperitiu de luxe…com sempre!!!
Ara si que us enllaço la meva recepta…es que vaig de bolit!!!
http://caprofiti.blogspot.com.es/2012/12/aperitius-amb-pasta-de-fullsense-gluten.html
Petonets, guapos…
M'agradaM'agrada
Una mica justa de temps, ja entra al dia 16… però us deix aquí la meva aportació.
http://somriuresicolors.blogspot.com.es/p/la-recepta-del-15.html
Molt bon Nadal!
M'agradaM'agrada
Aquí os dejo mi aportación:
http://hoycocinavivi.blogspot.com.es/2012/12/angeles-de-parmesano-con-lluvia-de.html
Si algún día decidís volver a retomar “la recepta del 15” Yo os estaré esperando, mientras tanto gracias por todos estos meses de deliciosas propuestas… aunque esta no es una despedida que me tendréis viniendo de visita a vuestro blog para seguir disfrutando de vuestros maravillosos platos.
Petonets. Vivi
M'agradaM'agrada
Sandra y Marina, os entiendo perfectamente, pero estamos tristes, era algo (yo empecé casi desde que inicié mi blog, creo que en febrero) tan delicado, no significaba ningún estrés, sólo tenías que publicar tu receta acá , sólo porque tú lo quieres..y además recibiamos vuestros comentarios estupendos..lo dicho bss y gracias sois geniales
M'agradaM'agrada
Quina pena que la recept del 15 s’acabi. M’ho he passat molt bé participant. Moltes gràcies per mantenir-ho durant aquest dos anys. Jo útimament vaig molt enfeinada i no he tingut temps de prepara res, però us deixo l’aperitiu que vaig fer l’any passat per cap d’any:
http://sucreousifarina.blogspot.com.es/2012/01/aperitiu-del-sopar-de-cap-dany.html
Salut!
M'agradaM'agrada
I tant que us entenem… Pero desitgem que en algún moment decidiu tornar. Els gotets tenen una pinta deliciosa. Un peto
M'agradaM'agrada
Hem coïncidit amb els gotets, em smeblen fantàstics, fa poc vaig probar aquesta mateixa combinació (sense magrana) i ens va encantar :o)
Ës clar que ho comprenem, però ja us estem esperant!
Petonets i bones festes,
Palmira
M'agradaM'agrada
Fabulós! em trec el barret davant els amfitrions de la recepta del 15. Fins a sempre…
M'agradaM'agrada
M’encanta la proposta! Serà uns dels meus aperitis aquest Nadal! Petons!
M'agradaM'agrada
Hola Sandra i Xavi, us trobarem a faltar. Un petó i aqui us deixo la meva proposta.
http://elracodelcuscus.blogspot.com.es/2010/06/pastetes-salades-per-aperitiu.html
M'agradaM'agrada
una fantastica aportacion y asi en gotet es genial
que entre todo el aire que necesiteis
gracias por estos 2 años
una abraçada parella
M'agradaM'agrada
Uuuaallla!!! Quina pinta!! I quins bodegons i fustes més reboniques (Xavi no renyis a la Sandrix que és broma! ;) )!! xD Sou una canya!! Descanseu que us ho mereixeu i moltíssimes gràcies pel temps dedicat! Petonarros!
Nuni
http://cuinetes.bloks.cat
M'agradaM'agrada
Bufa!!!!! bodegó i recepta de nota….
Si està tan bo com ben fotografiat és un aperitiu grandiós, tot i que de moment, m’haig d’acontentar només amb la foto, oi?? :_(
Milions de gràcies per a convertir la Recepta del 15 en el que ha acabat sent!!!
M'agradaM'agrada
Això ho hauré de provar! Té una pinta exquisida!! :D Espero que descanseu d’aquesta gran iniciativa que vau tenir juntament amb na Marina, us ho mereixeu ^^
Però espero que torneu aviat… M’hauria agradat coneixer-vos abans ^^” Només he tingut un parell d’ocasions de participar…
En fi :) Sempre recordarem aquests bons moments
Molts petons
M'agradaM'agrada
Ya vuelvo esta semana, para dejarles mi propuesta para los aperitivos, nucna es tarde si la dicha es buena!
Un beso grande y bonita semana.
http://russtica.blogspot.mx/2012/12/rollitos-con-rugula-queso-tomates-secos.html
M'agradaM'agrada
Enhorabona pel blog, per la recepta i per donar-nos l’oportunitat de participar en el vostre projecte. Trobarem a faltar els reptes de la recepta del 15 però ens seguirem per la blogosfera amb més receptes per compartir.
Molts petons! ^-^
M'agradaM'agrada
Deliciós aquests gotets de vichyssoise, m’encanta la idea! tot i que pel viatge entre mig a NY m’ha sigut imposible participar a la última recepta del 15, us trobaré molt a faltar!!! de les teves recomenacions em vaig enamorar dels supermercats whole food market, jo en vull un aquí!!! i vam anar a fer una hamburgesa al shake shack! la veritat és que ens van faltar hores als dies!
petonets
M'agradaM'agrada
Heu canviat el repte per la recepta del 19 oi que si? vaaaaaaaaaaaaa!!!!! que no podíem deixar de participar a la darrera recepta del 15 però som uns pestes!!!!!
http://www.eltallerdecuina.cat/2012/12/brioix-amb-gorgonzola-pera-i-caramel-de.html
petonets
M'agradaM'agrada
Molt bones festes!!!!!
M'agradaM'agrada