A casa li estem agafant el gust a això de fer pasta, així que per aquesta Recepta del 15 havíem de provar-ho i fer pasta de bolets!
I no només amb el farcit, sinó amb la pròpia pasta, posant ceps en pols dins la massa; el resultat ha estat espectacular! Si voleu no necessiten gaire més que un raig d’oli per degustar-los, i si ho preferiu segur que una salsa suau a base de crema de llet hi quedarà genial.
Ja ens heu enviat la vostra proposta? Va, que últimament ens teniu acostumats a un ritme frenètic!
Ho vau veure que el mes passat vam recollir quasi 140 receptes de carbassa? No us ho podeu perdre, les tenim totes a l’índex de la Recepta del 15 d’aquest octubre.
I ja sabeu que si no teniu bloc però voleu participar a la Recepta del 15, podeu enviar-nos la vostra proposta a elsfogonsdelabordeta@gmail.com , i us la publicarem al nostre perfil de Facebook.
Ah! Aprofitem per recordar-vos que enguany repetirem l’experiència de “Blogs contra la fam“, per ajudar a donar veu al “Gran Recapte d’Aliments“ que es realitzarà a tota Catalunya els dies 30 de novembre i 1 de desembre.
Si teniu un bloc us animem a apuntar-vos-hi, i a tots en general a aportar el vostre gra de sorra al “Gran Recapte” de la Fundació Banc dels Aliments.
Ingredients
Pasta
– 200 g de farina
– 2 ous
– 2 cullerades de pols de ceps
Farcit
– Mitja ceba petita
– Un cep gros (fresc o congelat)
– Mató
– Romaní
– Sal
Preparació
Per a fer el farcit tallem la ceba ben petita i la sofregim amb un parell de cullerades d’oli fins que estigui ben cuita.
Hi afegim els ceps tallats a daus molt petits, salem i deixem coure durant uns 5 minuts a foc mig. Una vegada fred hi barregem el mató al gust i ho reservem.
Fem la massa de la pasta posant la farina en un bol i els ous lleugerament batuts al mig. Comencem remenant amb una forquilla fins que els ous s’incorporin, i ho aboquem sobre el marbre que tindrem una mica enfarinat.
Amassem bé la barreja fins que quedi una pasta homogènia, retornem al bol (sense restes de massa i enfarinat) i ho deixem reposar 1 hora tapada amb un drap humit per evitar que es faci una crosta.
Tallem la massa en porcions petites i les anem passant per la màquina de pasta, un parell de vegades per cada posició, de més gruixuda a més prima. Nosaltres ho vam passar fins a la penúltima posició, per evitar que es trenqués la làmina. Sempre haurem de tenir la pasta i la màquina ben enfarinada perquè no se’ns enganxi.
Repartim el farcit amb una cullereta sobre la meitat de la làmina de pasta, fent diversos munts, dobleguem l’altra meitat a sobre, pressionem lleument amb els dits al voltant dels munts de farcit, i donem forma als raviolis amb un tallador o un got.
Enfarinem una mica cadascun dels raviolis per evitar que s’enganxin els uns amb els altres. Si no ens els mengem en aquell moment els deixem sobre una reixa una bona estona perquè s’assequin una mica, i així ens aguantaran sense problemes uns quants dies a la nevera.
Els bullim en abundant aigua salada durant 5 minuts i escorrem.
Ho servim amb un raig d’oli verge extra i acompanyant d’unes làmines de cep, que haurem cuit en una paella roent amb una mica d’oli i sal.
Bon profit, i bona cuina!
···
TAMBÉ POT INTERESSAR-VOS:
Això és una bona pasta!, feta a casa, amb carinyo, i amb ceps fins i tot a la massa!. Un 10!, com sempre… Aquí us deixo la meva recepta que fent honor al meu bloc, es tracta d’una CASSOLETA de mandonguilles amb llanegues i rovellons. Apa!, ens veiem macos!!!
http://destapantcassoles.blogspot.com.es/2012/11/mandonguilles-amb-llanegues-i-rovellons.html
M'agradaM'agrada
Me encanta la presentación, el sabor….todo que ricos!
M'agradaM'agrada
No la voy a presentar a la receta del 15, porque preparé otra especifica con boletus para esta propuesta, pero este fin de semana yo tambien preparé pasta con setas en la masa y está como tu dices deliciosa. Probaré tu receta tambien.
Bss
Virginia “sweet and sour”
M'agradaM'agrada
Fer pasta a casa porta feina, però val la pena, oi?
Us han quedat perfectes, el farcit ha de ser molt gustós.
M'agradaM'agrada
Després d’aquella de tomàquet que vau fer, amb aquest pols de ceps ha de donar-hi un bon gust! Fa temps que no faig pasta a casa, m’heu animat! jeje
Us deixo la meva coqueta ;) http://acabatdefer.blogspot.com.es/2012/11/coca-de-portobellos-i-trompetes-de-la.html
Petons i a l’espera del Desembre, que serà que serà…..
M'agradaM'agrada
Hola guapos, m´he d´animar a fer raviolis casolans, només faig tallarins i espaguettis a la màquina i ja comença a ser hora de fer alguna delicia com aquesta!!!! quin gust mes bo han de tenir. Crec que sé on trovar la pols de ceps…. petons,
M'agradaM'agrada
quina pinta!!! pasta feta a casa, amb pols de cep i mató???? uns raviolis que no deixen indiferent! M’ENCANTEN! petons
M'agradaM'agrada
Sou uns autèntics professionals de la cuina. Magnífica pasta! Em pensava que coindiríem, però no. Us deixo la meva proposta:
http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/2012/11/carpaccio-de-ceps-i-de-vedella.html
I ara ja esperem el proper repte. Una abraçada,
Nani
M'agradaM'agrada
Quina currada….raviolis fets a casa…Fer pasta a casa es la meva asignatura pendent. Be, una d’elles..jejeje
Petonets.
M'agradaM'agrada
No perdeu el costum de fer pasta que us queda… impressionant!! QUins raviolis més temptadors, els vostres!!! Petonets.
M'agradaM'agrada
La pols de cep és la bomba!!!! l’ha faig servir com a “pols màgica”….(sssshhhhtttt és el meu secret)
M'agradaM'agrada
M’encanta aquesta recepta, com sempre ens sorpreneu. No he fet mai pasta a sa cuina de sa lluna, haurem de provar.
Aquest mes he aconseguir tenir la recepta a punt, “yujuuu” aquí la teniu: http://sacuinadesalluna.blogspot.com.es/2012/11/fideus-xinesos-amb-bolets.html
Una aferrada.
M'agradaM'agrada
Quin plat més saborós!!! Els ceps són uns dels meus bolets preferits. A més, fa temps que em vaig “autoregalar” uns tallants per a fer raviolis però el tema de la massa se’m feia difícil. Crec que aquesta vostra és bona de fer així que m’hi arriscaré un dia d’aquests a preparar-la.
La meua aportació a la recepta del 15 és aquesta: sépia amb rovellons
http://alataula.blogspot.com/2012/11/sepia-amb-rovellons.html
Però aquest més també n’he fet dues més amb aquesta mena de bolets:
Quix de rovellons reciclats:
http://alataula.blogspot.com/2012/11/quix-de-rovellons-reciclats.html
Pollastre a l’all amb ceps i rovellons a l’aroma de romaní
http://alataula.blogspot.com/2012/11/pollastre-lall-amb-ceps-i-rovellons.html
Espere que tingueu molt d’èxit amb aquesta convocatòria
M'agradaM'agrada
Ohh, la pasta de bolets és de les meves preferides, junt amb la de carbassa, però mai n’he feta… jaja no tinc màquina i sóc molt vaga, jeje, sempre la compro.
La vostra te una pinta impressionant, segur que està boníssima, i amb una mica d’oli d’oliva i formatge rallat ha d’estar per a xupar-se’n els dits.
Petonets!!
M'agradaM'agrada
Exquisits! Però mai m’he atrevit a fer la pasta, també no tinc màquina de pasta i no sé si la faria servir gaire. Però el vostre plat és per llepar-se’n els dits! Segur que gaudiria d’allò més!
Ah, per cert, ahir em vaig aventurar a fer la vostra massa de pizza, la tinc a la nevera, a veure com em surt aquesta nit.
M'agradaM'agrada
mmmm, quin delit pels sentits aquests raviolis. Fa temps que no faig pasta a casa, ja sé quina recepta faré la propera vegada. Això sí a ma, que no tinc encara màquina ;-)
M'agradaM'agrada
Quins raviolis més bons! M’encanta preparar pasta farcida però encara no li he près el punt per donar forma i no tenir desbordaments!
M’apunto l’idea del pols de ceps, ens encantarà!
Petonets,
Palmira
M'agradaM'agrada
La pasta feta a casa ja es un gran plat, però farcida de ceps, es un plat de 10, es veuen fantàstics.
Petons
M'agradaM'agrada
Cada vegada que veig que feu pasta a casa, tinc unes ganes de comprar la maquineta!!! però em faran fora si porto un trasto més… Mentrestant m’apunto a dinar a casa vostra ;) Quins raviolis més ultradeliciosos!!!!!!!!!!
Petons
M'agradaM'agrada
Que despistada… m’he descuidat l’enllaç!!
http://tastarutes.wordpress.com/2012/11/15/coca-de-camagrocs-amb-formatge-reblochon/
M'agradaM'agrada
Que bo! Fantàstic!
Aquest mes no participo, però espero en candaletes la proposta pel proper mes.
Una forta abraçada, bonics!
M'agradaM'agrada
I tant que val la pena fer-los!!!! m´encanten!!! Petons
M'agradaM'agrada
Aqui teniu la meva aportació a la recepta del 15 del mes de novembre: Rissotto de bolets.
http://somriuresicolors.blogspot.com.es/p/la-recepta-del-15.html
Besades,
Caterina
M'agradaM'agrada
Què bons!!!! i amb un raig d’oli, sense salses que emmascarin el gustos.
Petonets!
M'agradaM'agrada
Què bons!!!! i amb un raig d’oli, sense salses que emmascarin el gustos.
Petonets!
Mercè Cotó de sucre
-no sé què passa que el comentari surt anònim :(
M'agradaM'agrada
Esta es mi aportación al evento de este mes;
http://rezeditas.blogspot.com.es/2012/11/crema-otonal-con-manzana-y-hongos.html
M'agradaM'agrada
Quins raviolis més bons. Tenen un aspecte increïble!
Aquí us deixo la meva proposta per aquest mes:
http://www.adailysweet.com/2012/11/cigrons-amb-bolets-i-carbasso.html
Una abraçada!
M'agradaM'agrada
boníssims…. amb un rajolí d’oli d’oliva són perfectes!!!
M'agradaM'agrada
Jo fa temps que tinc ganes de fer raviolis però encara no he trobat el moment. Aquests t’han quedat fantàstics.
M'agradaM'agrada
Voleu saber que em sembla la vostra proposta??? Espectacular!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nois, de veritat, necessitau un inversor ja, però ja!!! Aquest talent no es pot deixar perdre!! ;PP
Us deixo l’enllaç amb la meva proposta http://www.bontiberi.com/2012/11/pappardelle-amb-salsa-de-bolets.html
Ara em posaré al dia de totes les entrades que m’he perdut….imagino que ja estic a la llista “negra”. Ara hi posaré remei!!
Petons!!
M'agradaM'agrada
Una recepta boníssima. Heu fet vosaltres la pols de ceps o l’heu comprat? És que tinc pendent de com fer -ho.
Petons!
http://elplatdeldia.blogspot.com.es/2012/11/conill-amb-llenegues-blanques.html
M'agradaM'agrada
Aquesta és comprada (bé, regalada!) però suposo que fer-la és ben fàcil amb els ceps secs!
M'agradaM'agrada
ostiiiiiiiiiiiii…no m’estranya que estigui espectacular!!! pasta feta a casa ja és sinònim d’èxit…i si a sobre és de ceps encar més!! Sou els meus ídols!! Volem més sorteigos per venir a sopar a la Bordeta…jijiji!!!
Petunets,
Eva.
M'agradaM'agrada
las pasta fresca es muy buena y si encima lo rellenas de ceps es ya el delirium trimis¡¡
molt bona
M'agradaM'agrada
Quina bona pinta!!!! us han quedat molt macos i la fotografía tambè es molt maca! M’agrada aqeust plat tant de l’avia!
M'agradaM'agrada
Quins raviolis més bons! El mató i el romaní els deuen donar un gust especial. Jo també he fet pasta, pero amb una crema de bolets: http://deliciesculinariescris.blogspot.com.es/2012/11/tortellini-de-butifarra-negra-y-manzana.html
M'agradaM'agrada
La pasta amb bolets es increiblement bona, i si a sobre son ceps… encara mes bona!! Un plat delicios. Petons!
M'agradaM'agrada
bona nittttttttt, ja se que passen unsminuts, però m’ha estat impossible publicar abans!!! sorry. auí us deixo la meva proposta!!! http://elmondejuju.blogspot.com.es/2012/11/quiche-de-figues-ceba-caramellitzada-i.html m’emporto uns quants raviolisssssss, quina pintassa. petonets
M'agradaM'agrada
Nens!!! Quina bona pinta!! No els he provat però crec que puc assegurar que són boníssims!!! Com sempre us supereu, aquí us deixo la meva aporatació,
http://ingredientsiparaules.wordpress.com/2012/11/15/bolets-que-fem-amb-els-bolets/
Una forta abraçada
M'agradaM'agrada
El que costa trobar pasta sense ou!:(
Aquí us deixo la meva proposta, ja em podeu treure de la llista negra…
http://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2012/11/crema-de-pastanaga-groga-i-nyameres-amb.html
Molts petonets cracks!
M'agradaM'agrada
aquest mes, la feina m’ha impedit participar a la recepta del 15 i mira que fa un dies vaig preparar una tapeta amb ceps per llepar-se els dits i va i no faig cap foto, no hi vaig pensar :OOO!!!! aquests raviolis fan una pinta i si són de ceps i a sobre casolans, quin luxe jo en menjaria un plat encantada!
petonets
Bon cap de setmana
M'agradaM'agrada
Ostres, quina bona proposta! tinc pendent probar a fer la pasta a casa, però encara no m’atreveixo… Me’ls imagino amb una salseta suau al xerés, mmmm, boníssims!
Gràcies per la recepta i petons ;-)
M'agradaM'agrada
com que al migdia he fet aquesta recepta i era amb bolets la penjo encara que sigui tard!!! ;)
http://cuinautil.blogspot.com.es/2012/11/esparrecs-verds-amb-trompetes-de-la.html
M'agradaM'agrada
Aix!!! hem vaig oblidar de deixar el missatge!!!
Aquí teniu el meu enllaç
http://www.iavuiquecuino.com/2012/11/rap-amb-llenegues.html
M'agradaM'agrada
Aquests raviolis us han quedat molt, molt bons… aquest mes nohe pogut participar, em sap greu! Petons
M'agradaM'agrada
boníssims, aquest any anem trobant molts de ceps!! m’apunto la recepta. Una abraçada
M'agradaM'agrada
Hola. som una petita empresa que hem iniciat un projecte de venda online de bolets i tòfones. Per descomptat també tenim pols de ceps. Us deixo el nostre enllaç per si pot ser d’utilitat a algú. http://www.labotigadelbolet.cat.
M'agradaM'agrada